rugzaktrips vakantie

Goedkoop eten, drinken en winkelen in Napels.

Napels is prachtig gelegen aan een baai met op de achtergrond de slapende vulkaan 'de Vesuvius'. Er valt in Napels veel doen, te zien en te shoppen. Napels is dan ook een ideale plek voor een korte vakantie.

Er zijn in Napels veel goedkope tratoria, pizzeria's en restaurants te vinden.

Kebab in Via Console Cessario.

Overnachten GB

Op straat heb je een mooi uitzicht op de Vesuvius.

Restaurants en cafés in Napels.

Napels is de geboorteplaats van de pizza. Eten en uit eten gaan is erg belangrijk voor de Napolitanen. Het eten is vaak simpel en traditioneel. Aangezien Napels aan de zee ligt heeft ieder restaurant vaak een eigen visspecialiteit op het menu.

In de wijk Santa Lucia zijn veel visrestaurants aan de zee. De goedkoopste restaurants, pizzeria's, trattoria's en eethuizen vind je echter bij het centraal station van Napels, aan de Piazza Garibaldi en haar zijstraten.

Ook in het oude centrum van Napels, Centro Storico, kun je goedkoop lekker eten.

Napels Centro Storico

In Centro Storico kun je goedkoop een punt pizza of een andere Italiaanse snack kopen. Adres: Via Benedetto Croce.

Enkele betaalbare restaurants in Napels.

In Napels zijn natuurlijk veel pizzeria's en trattoria's. Als je niet van pizza of pasta houdt heb je een probleem. Als je na twee weken pasta iets anders wilt eten kun je in de straten ten noorden van Piazza Garibaldi (bij het centraal station) goedkope buitenlandse eethuizen vinden.

  • Het restaurant Da Michele aan de Via Cesare Sersale 1 in de beroemde Mercato wijk.
  • Caffè Arabo aan de Piazza Bellini.
    Hier krijg heerlijke hapjes en een betaalbaar glas wijn. Het café is gelegen in het Centro Storico. Aan het plein Piazza Bellini vind je overigens veel leuke bars en terrasjes die populair zijn bij studenten.
  • Trattoria Castello ligt aan de Via Santa Teresa a Chiaia 38. Je kunt hier betaalbaar en sfeervol eten. Het restaurant ligt in de wijk Chiaia / Santa Lucia.

Uitgaan in Napels

Als je van uitgaan houdt vind je in Napels veel mogelijkheden. De beste clubs vind je bij de pleinen van Napels. Uitgaan kun je o.a. bij Piazza San Domenico Maggiore en bij Piazza del Gesu Nuovo

  • In Otto Jazz Club vind je Napolitaanse jazz op z'n best! Gelegen ten westen van Piazza Trento e Trieste. Adres: Piazzetta Cariati 23.
  • Arenile di Bagnoli is een groot complex aan het strand met veel bars en gelegenheden waar je kunt dansen! Adres: Via Nuova Bagnoli 10.

Buitenlands eten bij station Garibaldi.

In de wijk rond Piazza San Francesco di Paola, vlakbij station Garibaldi, zijn veel goedkope buitenlandse eethuizen.

Vlakbij station Garibaldi is ook een populaire dagelijkse markt.

kaartjes voor rondleidingen en proeverijen in Napels.

Napels markt

Criminaliteit in Napels.

Napels heeft een reputatie op het gebied van kleine criminaliteit maar als je niet naar de buitenwijken gaat valt het allemaal wel mee.

Let wel goed op je spullen op drukke plaatsen want het is er soms net Amsterdam.

Als je een taxi neemt bij het station kun je ervan uitgaan dat je wat teveel gaat betalen.