rugzaktrips vakantie

Gratis bezienswaardigheden in Napels en omgeving.

Napels is goedkoper dan Italiaanse steden als Rome en Milaan. Vooral hotels en restaurants zijn in Napels goedkoper. Het oude centrum van Napels, Centro Storico, is de meest bekende bezienswaardigheid van Napels.

Hieronder is een overzicht van goedkope en gratis attracties en bezienswaardigheden in Napels.

De kitsch van Via San Gregorio Armeno.

Het straatje Via San Gregorio Armeno ligt in het oude centrum van Napels. Hier vind je winkeltjes en werkplaatsen vol religieuze beeldjes en kitscherige maar kleurrijke prullen. Altijd leuk voor een paar foto's.

kaartjes voor attracties en rondleidingen in Napels.

Napels

Het historische centrum van Napels.

Het historische centrum van Napels.

Een bij toeristen en studenten populaire wijk in Napels is het historische centrum, Centro Storico. In smalle straten als Via dei Tribunali, Via Benedetto Croce en Via S. Biagio dei Librai zijn leuke kleine winkels, goedkope eethuizen en stadspaleizen.

Op het kleine plein Piazza Bellini zijn leuke terrasjes en restaurants. Rond Piazza Bellini vind je veel muziekwinkels, boekwinkels en winkels met landkaarten.

Tussen 14:00 en 16:00 uur zijn veel winkels in het oude centrum gesloten. Dat is dan ook de beste tijd om op Piazza Bellini een terrasje op te zoeken voor een lunch. Metrostation: Museo

Piazza Bellini.

De terrasjes van Piazza Bellini zijn populair bij de studenten van het nabijgelegen conservatorium en andere creatieve Italianen. Op Piazza Bellini ligt het nieuwe Hotel Bellini dat in een stadspaleis gevestigd is.

In de buurt van Piazza Bellini veel bijzondere winkeltjes op het gebied van kunst en wetenschap.

kaartjes voor rondleidingen en vervoer in Napels.

Venetie

Dit zijn pasta winkels in Centro Storico in Napels

Het park Villa Communale

Villa Communale is een park uit het begin van de 19de eeuw met een aantal prachtige beelden. Het park ligt aan de Golf van Napels en bij Via Calabritto (een winkelstraat met de bekende dure merken) en de winkels rond Via Carlo Poeri.

In Villa Communale heb je de ruimte om op het heetst van de dag rond te hangen, te picknicken of te wandelen. De restaurants zijn in dit gedeelte van de stad wel duurder.

Villa Communale

Uitzicht op de kust van Napels vanuit het park Villa Communale.

Een dagtrip naar vulkanische Campi Flegrei.

Campi Flegrei bij de havenstad Pozzuolli is een vulkanisch gebied ten noorden van Napels met kraters, een archeologische site, meren en drie vulkanen waarvan alleen de vulkaan Solfatara actief is.

In de vulkaan zijn ook nog enkele Romeinse ruïnes. In Campi Flegrei ligt een archeologisch park en er zijn diverse monumenten uit de klassieke periode.

Campi Flegrei is via de metro te bereiken (metro station Pozzuoli).

Ga ook eens naar het Archeologisch Park, Parco Archeologico delle Terme de Baia, in Bacoli. Een kaartje kost maar 4 euro. Adres: Via Sella di Baia 22, Bacoli.

restaurants Castel del Ovo

Restaurants op het schiereilandje van kasteel Castel del Ovo.

Het schiereiland met het kasteel Castel del Ovo.

Het kasteel Castel del Ovo stond vroeger op een eilandje voor de kust van Napels maar nu is het met een dijk verbonden aan de stad.

Op het eilandje vind je een aantal dure terrasjes en een jachthaven maar het is leuk om hier eens rond te kijken en je hebt vanaf het eilandje een mooi uitzicht op de Golf van Napels.

De eilanden in de Golf van Napels.

Vlakbij de kust van Napels liggen de prachtige eilanden Capri, Ischia en Procida en er is de beroemde Amalfikust.

Napels markt

De dagelijkse markt op Piazza San Francesco di Paola.

Piazza San Francesco di Paola

Op het plein Piazza San Francesco di Paola is een dagelijkse markt. Hier, vlakbij station Garibaldi, kun je een glas verse sinaasappelsap drinken voor een euro.

In de omliggende wijk kun je ook goedkoop eten in Napels.

De markt van Piazza San Francesco di Paola.

Tips om goedkoop een attractie in Napels te bezoeken.