rugzaktrips vakantie

Voordelige restaurants en attracties in Glasgow.

Glasgow is in Groot-Brittannië één van leukste steden om in te winkelen.

Als je in Glasgow een goedkoop restaurant zoekt kun je in de wijk rond de universiteit beginnen. Hier kun je ook goedkoop uitgaan. In de wijk Charing Cross zijn veel buitenlandse eethuizen en restaurants gevestigd.

De binnenstad van Glasgow.

Glasgow

Een bezoek aan Glasgow.

Glasgow is een echte studentenstad. De grote aantallen studenten en backpackers hebben gezorgd voor een ruim aanbod van goedkope restaurants met meer op het menu dan alleen maar Haggis.

De belangrijkste winkelstraten van Glasgow liggen rond Buchanan Street en Argyle Street. Hier zijn de vele winkels en winkelcentra waar Glasgow bekend om staat.

Reisstekkers voor Engeland.

Overnachten in Glasgow.

overnachten

Goedkoop uit eten in Glasgow.

Schotland roept nu niet meteen dezelfde culinaire associaties op als een stad in bijvoorbeeld Italië. Toch kun je nog aangenaam verrast worden in Glasgow. Niet alleen vanwege de lekkere gerechten maar ook vanwege de lage prijzen in de restaurants.

Sommige producten zijn in Glasgow zelfs goedkoper dan in Nederland en België. Slim kiezen als je bestelt kan dan ook een heleboel schelen op je budget.

In de buurt van het centraal station zijn veel goedkope eethuizen te vinden. Ook in Byres Road, niet ver van de universiteit, zijn veel goedkope restaurants en pubs.

Goedkoper eten in Groot-Brittannië.

Lekker eten in Byres Road

Als je in Glasgow een goedkoop restaurant of pub zoekt kun je in de Byres Road, in de buurt van de universiteit, beginnen. Hier zijn veel goedkope restaurants en pubs te vinden. Het University Café in Byres Road is bijvoorbeeld goed en goedkoop.

Het café is wat betreft de inrichting sinds de jaren dertig niet veel veranderd. Je kunt er goed eten.

kaartjes voor attracties in Glasgow
Schotland

Lekker eten in de pub.

Voor goedkope Schotse maaltijden moet je de pub in duiken. Eten in een pub is erg populair bij de inwoners van Glasgow. De pubs serveren smakelijke en goedkope maaltijden vaak in grote porties. Een hoofdgerecht is voor de meeste mensen dan ook vaak meer dan genoeg.

Eten in een pub is een stuk goedkoper dan in een restaurant.

Pubs en Pub Food in GB.

De internationale restaurants.

Glasgow is een internationale stad geworden. En dat zie je terug in het aanbod van restaurants. Veel goedkope restaurants vind je in de multiculturele wijk Charing Cross ten noorden van de rivier de Clyde.

Ook goedkoop zijn natuurlijk de pizzeria's en de vele Chinese restaurants in Glasgow.

Net zoals in de andere Britse steden zijn de Indiase en Pakistaanse restaurants altijd een goede plek voor een voordelige maaltijd. Glasgow is de stad waar het Brits-Indiase gerecht Chicken Tikka Masala is uitgevonden.

Voor de liefhebbers: Haggis

Het gerecht Haggis is een specialiteit van Schotland. Haggis is een gevulde maag van een schaap. De vulling bestaat uit havermeel en de ingewanden van schapen.

Het goedkoopst kun je Haggis proberen in een Schotse Fish & Chips kraam. De meeste Fish & Chips kraampjes in Schotland verkopen Haggis met patat.

kaartjes Kaartjes voor dagtrips vanuit Glasgow.

De Schotse keuken.

Haggis Glasgow

Haggis, een gevulde schapenmaag.

Vervoer naar Glasgow.

Als je met de trein uit Londen naar Glasgow reist kom je aan op station Glasgow Central. Voor de treinen naar de Highlands en Edinburgh ga je naar Station Glasgow Queen Street.

KLM en EasyJet vliegen vanuit Schiphol Airport rechtstreeks op Glasgow.