rugzaktrips vakantie

Low budget overnachten in Genua.

Vanuit Genua kun je met de veerboot naar o.a. Corsica, Sardinië en Sicilië varen. Vanuit een hotel in Genua kun je ook gemakkelijk de kust van Ligurië, de Italiaanse Rivièra , verkennen.

Je hebt in het centrum van Genua een ruime keus aan goedkope hotels, hostels, jeugdherbergen en B&B's.

Overnachten GB

De oude haven (Porto Antico) en het middeleeuwse centrum van Genua.

Overnachten hostel of budget hotel in Genua.

Genua is een mooie stad met een oud centrum en een haven. Toch is het er niet zo toeristisch als in de andere plaatsen aan de kust van Ligurië. In Genua kun je nog goedkoop overnachten in een hotel in het centrum of bij de haven.

Als je >de kust van de Italiaanse Rivièra wilt verkennen of de dorpen van Cinque Terre wilt bezoeken kun je een hotel in de buurt van treinstation Genova Brignole zoeken. Met de trein kun je vanaf dit station snel en goedkoop langs de kust van Italië reizen.

De hostels en budget hotels in Genua.

Voordelig overnachten in Genua.

Overnachten

De jeugdherbergen en hostels in Genua.

De jeugdherbergen en hostels bieden ook in Genua de goedkoopste slaapplaatsen aan. In de jeugdherberg van Genua kan je van éénpersoonskamers tot en met vierpersoonskamers boeken en er zijn bedden op slaapzalen. Als je wilt kun je er een ontbijt bij boeken. Voor kamers met een eigen badkamer betaal je iets meer maar het verschil is minimaal.

Rond de haven en in het oude gedeelte van Genua vind je voldoende budget hotels en hostels.

Zoals in ieder hotel in Italië kun je besparen door een overnachting zonder ontbijt te nemen. Een ontbijt in Italië stelt toch al niet zoveel voor en voor hetzelfde geld eet je buiten op een terrasje veel uitgebreider.

Overnachten in het centrum

Als je vooral in Genua wilt zijn en misschien de mooie kust van Ligurië wilt zien dan is een hostel of budget hotel in het centrum van Genua een goed idee. Vanuit Genua kun je met de trein en de bus goedkoop reizen.

Enkele goede hostels in Genua

  1. Hostel OStellin Genova: Adres: Vico dei Parmigiani 1-3, Genova.
  2. Manena Hostel Genoa: Adres: Vico della Chiesa della Maddalena 9/1, Genova
  3. Castle Hostel: Adres: Salita S. Nicolò 25, Genova

Het centrum van Genua.

Hotels Genua

Hotels rond station Piazza Principe.

Station Piazza Principe is het belangrijkste station van Genua. Dit station ligt ook het dichtste bij de haven waar de veerboten naar o.a. Corsica en Sardinië vertrekken. Bij het station heeft een metrostation

Als je hier een hotel neemt ben je dichtbij de veerhaven en je kunt met de trein gemakkelijk reizen naar o.a.

Genua

Het oude centrum van Genua.

De campings bij Genua.

De campings van Genua liggen niet al te ver weg van de stad. De meeste campings liggen in de regio's Savona en La Specia. Deze regio's liggen net als Genua in de provincie Ligurië.

Vanaf de campings langs de kust van Ligurië kun je makkelijk naar Genua reizen. Genua is vanaf de campings rondom de stad meestal goed met het openbaar vervoer te bereiken.

Ook kun je op sommige campings eenvoudige maar complete bungalows en caravans huren.

De campings rond Genua.