rugzaktrips vakantie

Goedkoop leuke dingen doen in Genua.

De kust van Ligurië trekt veel toeristen maar Genua wordt als stad voor een stedentrip ondergewaardeerd. Niet voor niets staat een groot deel van het centrum van Genua op de werelderfgoedlijst.

De hotels, hostels en restaurants zijn dan ook goedkoper in Genua dan in de omliggende badplaatsen.

Gemua centrum

De smalle middeleeuwse straten van Centro Storico, het oude centrum.

Het Middeleeuwse centrum: Centro Storico.

Het middeleeuwse centrum van Genua, Centro Storico, bestaat uit kleine straatjes en nog kleinere zijstraatjes. In veel van deze middeleeuwse straten zijn kleine winkels gevestigd. Er zijn een aantal leuke pleinen in Centro Storico met terrasjes. In de kleine straten en stegen kun je uren ronddwalen.

Je vindt Centro Storico tussen de winkelstraat Via San Lorenzo, de oude haven (Porto Antico) en de stadsmuren.

kaartjes voor attracties en rondleidingen in Genua.

Overnachten in Genua.

Milaan

Porto Antico (de oude haven).

Genua heeft een grote haven voor veerboten en vracht. De oude haven (Porto Antico) is tegenwoordig ingericht voor toeristen. Vanuit de haven vertrekken rondvaartboten voor boottochten op de Middellandse Zee.

Er zijn in Porto Antico veel restaurants en bars met terrasjes, er staat het reusachtige zee-aquarium met o.a. dolfijnen en zeehonden en er ligt het piratenschip uit de film Pirates van Roman Polanski.

Op de pier heb je een mooi uitzicht op Genua en op de veerboten en cruiseschepen. Porto Antico is een leuke plek om rond te slenteren. De restaurants hanteren echter toeristenprijzen voor weinig kwaliteit.

kaartjes voor boottochten en het zeeaquarium.

De winkelstraten in het historische centrum.

Tussen de oude haven, de winkelstraat Via San Lorenzo en aan de andere zijde Via Garibaldi ligt een doolhof aan kleine straten. Hier vind je winkelstraatjes met boetiekjes, restaurants, terrasjes en heel veel specialiteitenwinkeltjes.

Tussen 13:00 en 16:00 uur zijn veel winkeltjes in Genua overigens gesloten. In de avond zijn ze echter wel weer tot ongeveer 19:00 uur open.

Een museumkaart.

Met een museumkaart van ongeveer 12 euro per dag zijn de meeste musea in Genua gratis.

Genua Centrum

Je kunt bij een aantal paleizen in Via Garibaldi gratis de binnenplaats bezoeken.

De stadspaleizen van Via Garibaldi.

In de straat Via Garibaldi staan veel stadspaleizen uit de 16de en 17de eeuw. Samen met de straten Via Balbi en Via Cairoli staat Via Garibaldi op de Werelderfgoedlijst voor haar renaissance paleizen.

Tegenwoordig zijn veel stadspaleizen banken en kantoren maar sommige kun je ook bezoeken. Er zijn ook een paar paleizen waar je gratis de binnenplaats op kunt.

kaartjes Bezoek de attracties met een gids.

De kathedraal Cattedrale di San Lorenzo.

Cattedrale di San Lorenzo is een prachtige zwart-witte kathedraal vlakbij Piazza Mazziotti en de oude haven. Op het plein voor de kathedraal is het altijd druk en het is leuk om hier op een terrasje te zitten en naar de mensen te kijken die zich voor de kathedraal laten fotograferen.

De toegang tot de kathedraal is gratis en zelfs als je niet van kerken houdt is het de moeite waard om hier eens naar binnen te gaan.

Een aantal relieken in het museum in de kelder van de kathedraal worden toegewezen aan Johannes de Doper. Ook de Heilige Graal schijnt hier te zijn.

Winkelen in Via Roma en Galleria Mazzini.

De winkelstraat Via Roma en de 19de-eeuwse winkelgalerij Galleria Mazzini liggen naast elkaar bij het plein Piazza de Ferrari.

Hier zijn Louis Vuitton en winkels uit dezelfde prijsklasse gevestigd. Dit is niet de plaats om low budget te winkelen. Je kunt hier wel de vele mooie etalages bekijken en de genieten van de 19de-eeuwse sfeer van Galleria Mazzini.

Oude Haven Genua

In de Oude Haven (Porto Antico)

Het strandje van Boccadasse

Boccadasse is een voormalig vissersdorp op een rots dat tegenwoordig ingebouwd is door Genua.

Je kunt vanuit de Oude Haven in het centrum van Genua langs de zee naar Boccadasse lopen. Boccadasse ligt ongeveer drie km van Porto Antico, de Oude Haven. Vanaf Piazza de Ferrari en station Brignole vertrekken bus 31 en 42 naar Boccadasse.

De omgeving van Boccadasse.

boottochten Genua

Het Art-Deco station van de kabeltrein.

De hoge klippen van Genua-Nervi.

Ongeveer 17 km van het centrum van Genua ligt het voormalige vissersdorp Nervi. Genua heeft zich langs de kust uitgebreid en ook Nervi is door de stad ingekapseld.

Nervi staat bekend om de hoge klippen en woeste golven die op de rotsen beuken.

Over de klippen loopt een lange promenade en er is een groot park met palmbomen. Met de trein ben je vanuit Genua-Nervi binnen tien minuten in het centrum van Genua.

De kust bij Genua-Nervi.

Het station van de kabeltrein Genua.

Er is een kabeltrein op Piazza Portello, vlakbij Via Garibaldi, en bij Larga della Zecca. De stations beneden zijn bezienswaardigheden op zich door de versieringen op de muren in Art Nouveau stijl.
Adres: Piazza Portello, vlakbij Via Garibaldi, en bij Larga della Zecca.

De kaartjes voor de kabeltrein zijn hetzelfde als voor de bus.

Het uitzicht vanaf de heuvels

Genua is de heuvels opgebouwd. Boven op de heuvels heb je een prachtig uitzicht over Genua en haar haven. Met een buskaartje kun je met de kabeltrein (Funicolare) naar boven.

De Hop-On Hop-Off bussen in Genua.

Met de Hop-On Hop-Off bussen in Genua (Genoa) kun je gemakkelijk bij de bezienswaardigheden komen.