rugzaktrips vakantie

Reizen in India: De Himalaya's met o.a. Mussoorie, Nainital en Shimla.

India heeft een groot deel van de Himalaya's binnen zijn grenzen. Steden als Shimla, Mussoorie en Nainital zijn toeristische trekpleisters.

Vanuit Delhi zijn de Himalaya's in een dag per bus te bereiken. Je kunt ook een auto met chauffeur huren. Als je naar Shimla wilt kun je ook met de trein vanuit het stadje Kalka.

Een grijze langoer in Mussoorie.

aap Mussoorie

In de dorpen zijn grijze langoeren en resusapen.
Langoeren verjagen de meer overlast gevende resusapen.

De Himalay's van India.

De Himalaya's van Himachal Pradesh, Uttar Pradesh en Uttaranchal bestaan uit laaggebergte en middelgebergte en zijn voorlopers van hooggebergte van de Himalaya's. In de zomer is de temperatuur er aangenaam. Geen wonder dat in de koloniale periode veel Engelse officieren en ambtenaren hier een tweede huis lieten bouwen om de hete zomer van Delhi te ontlopen.

Steden als Shimla, Mussoorie en Nainital hebben veel gebouwen die in Victoriaanse stijl zijn gebouwd.

Zoek een hotel of Guest House.

Overnachten in de Himalaya's.

Overnachten

Mussoorie en Shimla.

In de zuidelijke uitlopers van het Himalaya gebergte liggen enkele populaire vakantiebestemmingen voor zowel Indiase als buitenlandse toeristen. Mussoorie en Shimla zijn hiervan de bekendste steden.

Mussoorie en Shimla zijn vanuit New Delhi gemakkelijk te bereiken met de auto of bus. Shimla is ook te bereiken via een trein, de Kalka-Shimla Railway.

In Mussoorie en Shimla zijn veel goede hotels. Zoals in alle toeristische trekpleisters zijn de goede hotels hier niet goedkoop.

Shimla in de Himachal Pradesh.

Hill Station Mussoorie.

Hill Station Mussoorie

Vanaf Mussoorie kun je de besneeuwde pieken van het hooggebergte in het noordoosten zien. Mussoorie ligt ongeveer 30 km van Dehradun. Vanuit Mussoorie loopt een prachtige hiking route, de "Camel's Back Road".

Vanuit Mussoorie kun je met een kabelbaan naar "Gun Hill". In de buurt van Mussoorie ligt een waterval, de "Kempty Falls".

De attracties van Mussoorie.

De waterval Kempty Falls.

bergen Himachal Pradesh

De bergen bij Mussoorie,

De beste periode om door de Himalaya's te reizen

De beste periode om dit deel van de Himalaya's te bezoeken is van april tot en met juni en van september tot november. In juli en augustus is er het regenseizoen en zijn veel wegen moeilijk begaanbaar.

In de winter kan het er erg koud zijn en niet iedere hotelkamer is verwarmd.

Aan de voet van de Himalaya's.

Op safari in Corbett National Park.

Ramnagar bij Corbett National Park.

hostel Noord-India

Youth Hostel Mussoorie ligt langs de weg Dehradun-Mussoorie.
Adres: Mussoorie- 248179, District Dehra Dun

bergdorp Noord-India

Langs de weg in de Himalaya's is van alles te zien. Eigenlijk hoef je alleen maar te kijken.

Bussen vanuit Delhi naar de Himalaya's

In Delhi kun je een toeristenbus boeken naar Himachal Pradesh via een van de vele reisbureaus op Connaught Place. Ook op en rond het station kun je informatie krijgen over treinen en bussen naar Himachal Pradesh.

Als je met meerdere mensen bent kun je overwegen om een auto met chauffeur te huren. Per persoon is dat vrij goedkoop en je kunt dan overal naartoe. Waar je ook naartoe gaat, de chauffeur regelt zelf een plaats om te overnachten.

Openbaar vervoer in India.