Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Nagarhole National Park in Zuid-India

Het Nagarhole National Park ligt in de Indiase staat Karnataka, 94 kilometer van de stad Mysore. Het Nagarhole National Park vormt samen met het Bandipur National Park, het Madumalai National Park en het Wayanad Wildlife Sanctuary één enorm natuurgebied.

De meeste bezoekers van Nagarhole bezoeken het park vanaf het plaatsje Hunsur (in het noorden van Nagarhole).

Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Low budget reizen in India
Reizen > Reizen in India > Karnataka > Nationale Parken > Nagarhole National park
Safari in Zuid-India Mysore Bangalore Overnachten in de jungle
National Parks in Karnataga: Nagarhole  
Zoek op de site
safari in Nagarhole
Rondom Nagarhole zie je dit soort uitkijkposten om de velden te beschermen tegen tijgers, luipaarden en olifanten.
Kabini River Lodge
Je kunt overnachten in deze tenthuizen in Kabini Rivier Lodge, vlakbij Nagarhole National Park.
Gaur in Nagarhole
Een gaur in Nagarhole. Er loopt een verharde weg door Nagarhole en heel veel onverharde wegen. Als het veel geregend heeft, beperkt de safari zich tot de verharde weg.
Rondreizen in India
Hiken en kamperen
Nagarhole National park
Het landschap en de dieren van Nagarhole

Rajiv Gandhi National Park, ook wel Nagarhole National Park genoemd, is een natuurgebied met een gevarieerde natuur. Behalve grasvlakten en jungle zijn er ook moerassen en een tropisch woud met heel veel wilde dieren.

In Nagarhole kun je veel verschillende soorten wilde dieren tegenkomen. Zo zijn er o.a. olifanten, tijgers, luipaarden, wilde honden, gaurs, lippenberen en verschillende soorten herten.

De wilde dieren van Zuid India

Nagarhole

Safari´s in Nagarhole

Bij de
Forest Departement of Karnataka in de stad Hunsur kun je een safari boeken. Een drie uur durende safari in een rammelend busje is goedkoop maar geen aanrader als je de dieren goed wilt zien. In de resorts bij Nagarhole kun je ook jeepsafari's en boottochten boeken.

In Dubare Elephant Camp kun je zelfs een rit op een olifant maken. Safari's vertrekken vanaf het kantoor in Hunsur tot 45 km het park in. Een open jeep safari geeft je het beste uitzicht. De jeeps vertrekken vanuit jungle resorts als Kabini Rivier Lodge en Dubare Elephant Camp.

De safari’s vinden vroeg in de ochtend van 6.00 tot 8.00 uur en in de middag van 15.00 tot 17.30 plaats. Om 18.00 wordt National Park Nagarhole gesloten.

Bangalore In beeld en tekst: Op safari in Nagarhole National Park (eind juli)
Dubare
Foto: Als je kunt kiezen kun je beter een jeepsafari nemen dan een safari in een busje. Een jeep is natuurlijk wel duurder.

De beste periode om Nagarhole te bezoeken

Het park is het hele jaar te bezoeken maar de beste periode is tussen oktober tot mei. Vooral tussen april tot mei zie je veel dieren. Door de droogte in deze periode kunnen de gidsen de dieren gemakkelijk vinden (bij het water).

Tussen juni en oktober is het regentijd in Karnataka. Wegen in het park kunnen onbegaanbaar worden en de routes van de safari´s worden aangepast aan de mogelijkheden. In september kan het zoveel regenen dat de busjes en jeeps niet verder gaan dan de hoofdweg.

Tussen juni en half augustus kan het ook veel regenen maar de meeste wegen zijn nog goed begaanbaar. De dieren zijn weliswaar moeilijk te vinden maar Nagarhole is dan mooi groen en de dieren zien er dan gezond en sterk uit.

Nagarhole

Overnachten bij Nagarhole

Overnachten in Nagarhole is alleen toegestaan in door het Forest Department aangewezen gebieden. Er zijn twee huizen in Nagarhole beschikbaar die je via het Forest Department kunt reserveren. Doe het ruim van te voren want een safari in Nagarhole is ook populair bij Indiase toeristen.

Rond Nagarhole vind je een aantal resorts waar je een huisje, tenthuis of kamer kunt huren. Enkele resorts zijn Kabini River Lodge, Orange Country Kabini, Waterwoods, Cicada Resort, The Bison, Jungle Inn en King’s Sanctuary.

Je kunt het Kabini River Lodge en Dubari Elephant Camp boeken bij het Forest Department van Karnataka.

Kabini Rivier Lodge

Nagarhole

Reizen naar Nationaal Park Nagarhole

Het dichtstbijzijnde treinstation van Nagarhole is in
Mysore (afstand is 80 km). Je kunt met de trein vanuit Bangalore naar Mysore rijden en daar met de bus naar Nagarhole reizen.

Vanuit Bangalore kun je via reisbureaus ook een rechtstreekse busreis (220 km) van 6 uur boeken naar de ingang van Nagarhole in Hunsur.

Reizen door Karnataka - Reizen in India in beeld en tekst

Informatie over low budget reizen door India
 
 
Karnataka
 
 
India
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
 
Reserveren
 
 
India
 
 
Karnataka
 
 
Karnataka
 
zoek naar hotels
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact