rugzaktrips vakantie

De heilige stad Haridwar in Noord-India.

Haridwar is een van de zeven heilige steden van India. Vanuit New Delhi is Haridwar gemakkelijk te bereiken. Hieronder vind je informatie over Haridwar en de reis er naartoe.

Vlakbij Haridwar ligt een nationaal park. Hier kun je een blokhut of tent huren en kun je op safari gaan.

Haridwar bij de Ganges.

Haridwar

Bij de Ghats (de trappen aan de oever) van Har-ki-Pauri.

Reizen van en naar Haridwar.

Haridwar ligt ongeveer 210 km van Delhi. Vanuit Delhi kun je met de bus of de trein naar Haridwar. Als je met een kleine groep reist is een grote auto (in India met chauffeur) huren ook een betaalbare mogelijkheid.

Overal in Delhi vind je kleine reisbureaus waar je een busreis of autotrip naar Haridwar kunt boeken. Bij Connaught Place zijn veel reisbureaus en autoverhuurders te vinden.

Vervoer in India.

Overnachten in Haridwar.

Overnachten

Overnachten in Haridwar.

Als je in gezelschap van een hindoe bent kun je goedkoop overnachten in een Ashram. Ashrams worden betaald door gelovigen en vaak hebben bepaalde groepen een eigen Ashram. Andere Ashrams zijn opener. Wat betreft kwaliteit van de kamer doet een Ashram niet onder voor een hotel.

In Haridwar zijn ook veel hotels. Tijdens festivals kan het druk zijn in Haridwar. Je moet dan van te voren reserveren.

Een hotelkamer in Haridwar is wel heel goedkoop. Voor minder dan 10 euro heb je in Haridwar al een hotelkamer of een kamer in een Guest House.

Reserveer een hotel of Guest House in Haridwar.

Ganges

Bij de Ganges

Ten noorden van Delhi.

Noord-India

Leuke plaatsen rond Haridwar.

attracties

Ongeveer 6 km van Haridwar ligt de Chandi Devi Temple op een heuvel. Er is een kabelbaan.

attracties

Vanuit de Chandi Devi Temple heb je een mooi uitzicht op Haridwar en de Ganges.

Haridwar aan de Ganges.

Vlakbij Haridwar bereikt de rivier de Ganges vanuit de bergen en de vlaktes. Haridwar betekent Deur naar de Goden. Pelgrims uit de hele wereld bezoeken deze heilige stad om op de trappen van de oever (Ghats) in de rivier te baden en te bidden.

De Ganges gaat in verschillende stromen door en om de stad. Bij de meeste Ghats wordt vooral gebeden. In een aparte tak van de rivier vinden crematies plaats.

Ganges Haridwar

Tegen de avond wordt het steeds drukker op de trappen van de Ganges.

In de avond bij de Ganges.

Iedere avond rond zonsondergang verzamelen gelovigen zich bij de Ghats (de trappen aan de oever) van Har-ki-Pauri (Brahmakund).

Op weg naar de rivier kun je alles kopen wat je nodig hebt voor de rituelen. Er wordt bij de rivier gebaad en gebeden. Denk er wel aan om op de trappen bij de Ganges je schoenen uit te doen.

Ganges Haridwar

Een geofferd bootje met bloemen drijft op de Ganges.

De rituelen aan de rivier.

Bij de torens van Har-ki-Pauri roepen priesters op tot gebed en er worden rituelen uitgevoerd. Bij het water kun je uitleg krijgen en als je wilt begeleidt worden bij het uitvoeren van de rituelen.

In de schemering offeren de gelovigen kleine bootjes gemaakt uit een blad. In de vele bootjes liggen bloemen en ze hebben allemaal een vuurtje. Het is een prachtig gezicht om honderden bootjes in het donker op de rivier voorbij te zien drijven.

Het Rajaji National Park

Ongeveer 10 km van Haridwar vind je het Rajaji National Park. In dit nationaal park kun je het o.a. olifanten, tijgers en luipaarden tegenkomen. Je kunt er op safari met een jeep of op een olifant. Je kunt een blokhut huren of in een tentenkamp overnachten.

Wel voor je vakantie reserveren want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen in het park.
Reserveren: Rajaji National Park, 5/1 Ansari Road, Dehradun-248001, Uttarakhand (India).
Website Rajaji National Park.

Ganges Haridwar

Langs de Ganges in Haridwar.

Reizen vanuit Haridwar.

Tip: Huur een auto met chauffeur (een taxi) als je met meerdere mensen reist. Het is goedkoop en je reist sneller.

Een Ashram in Haridwar.

Ashram Haridwar

De reis van Delhi naar Haridwar.

Als je met de auto gaat zul je waarschijnlijk vroeg in de ochtend uit Delhi vertrekken. De rit van Delhi naar Haridwar duurt ongeveer vijf uur. Overnachten in Haridwar is goedkoper dan in Delhi of Mumbai.

In Haridwar ligt het treinstation tegenover het centraal busstation. Met de bus kun je naar de tempels rond Haridwar en naar plaatsen in de Himalaya als Mussoorie, Shimla en Dehradun. Met de trein kun je van Haridwar naar Rishikesh reizen.

Op het treinstationvan Haridwar is een informatiecentrum waar je informatie kunt krijgen over het openbaar vervoer in Haridwar.

Vervoer in India.