rugzaktrips vakantie

Old Delhi: Chandni Chowk, Khari Baoli en Nai Sarak.

Old Delhi wordt voornamelijk bewoond door moslims. Je ziet dat terug in de kleding van voorbijgangers, de bouwstijl van de gebouwen, de kleine straatjes en aan de vele moskeeën.

Het gebied Chandni Chowk in Old Delhi moet het gezien hebben als je Delhi bezoekt. Een belevenis is de kruidenmarkt van Khari Baoli, te bereiken via Chandni Chowk.

Khari Baoli in Old Delhi.

Noord-Amerika

Foto's van Khari Baoli en zijstraten.

De hoofdstraat van Old Delhi: Chandni Chowk.

Chandni Chowk is één van de drukste plaatsen van Delhi. Chandni Chowk stamt nog uit de tijd van de Mughals. Chandni Chowk is vanaf Red Fort en het Old Delhi Railway Station gemakkelijk te vinden. Loop gewoon rechtdoor.

Je kunt het beste vanaf het station of het metrostation een riksja naar Old Delhi nemen. Een riksja is goedkoop en ideaal als je door een menigte moet en je hebt vanaf de riksja een mooi uitzicht. Helaas kun je tegenwoordig met een riksja niet meer overal in Old Delhi komen.

Riksjas en autorickshaws.

Overnachten in Old Delhi.

Overnachten

De kruiden van Khari Baoli.

Khari Baoli is de grootste bazaar van kruiden in India. De kleurrijke markt is eigenlijk meer bedoeld voor de groothandel maar je kunt ook als particulier kleine porties kopen. Het ruikt in deze buurt sterk naar kruiden, het is er kleurrijk en er is veel bedrijvigheid.

Er zijn kruidenwinkels aan beide kanten van de markt en in de vele zijstraatjes. De markt heeft een goede naam en is zeker een bezoek waard.

Khari Baoli Road lijkt chaotisch maar alles loopt gesmeerd. Dagelijks worden reusachtige hoeveelheden kruiden verkocht en vervoerd. Mannen dragen in de hitte grote zakken op hun hoofd en veel zakken worden met draagkarren en riksja's gebracht en afgevoerd.

Bezoek Khari Baoli.

Old Delhi is onderverdeeld in verschillende winkelgebieden. Zo kun je op de kruidenmarkt van Khari Baoli kruiden kopen, in de winkelstraat Nai Sarak zijn ontelbare winkeltjes met boeken en in de kleurrijke bazaar Kinari Bazar koop je o.a. kralen, kettingen, juwelen en andere kleding accessoires.

De markt van Khari Boali is iedere dag open behalve op zondag. Het dichtstbijzijnde metrostation is Delhi Main.

Nai Sarak

In Nai Sarak koop je boeken.

De kleurrijke Kinaari Bazaar en Dariba Kalan

De markten Kinaari Bazaar en Dariba Kalan bestaan uit kleine straten en nog kleinere straten vol met winkeltjes die kralen, kettingen zilveren sieraden en andere accessoires verkopen.

De winkels leveren een kleurrijk schouwspel op. Als je van fotograferen houdt moet je hier zeker naartoe.

Rond de festivals kan het hier erg druk zijn. Als je niet door de menigte wilt lopen kun je in de hoofdstraat van Old Delhi, Chandni Chowk, een riksja nemen.

Khari Baoli Road

De kruiden op Khari Baoli Road

attracties

De Jama Masjid is de bekendste moskee in Old Delhi.

Venetie

De boeken van Nai Sarak.

Nai Sarak staat bekend om haar vele boekwinkels. Als je Engelse boeken of gedetailleerde kaarten zoekt dan kun je die hier vinden. De winkels van Nai Sarak zijn iedere dag behalve zondag geopend.

In Nai Sarak rijden door de grote drukte riksja's en soms een auto. De aan- en afvoer van producten gebeurt met auto's en handkarren.

Het dichtstbijzijnde metrostation is Chawri Bazar. Chawri Bazar is overigens een bazaar dat gespecialiseerd is in koper, brons en papier.

Lekker eten in Karim's.

In Old Delhi kun je nog lekker en goedkoop eten. Een befaamd restaurant in Old Delhi is Karim's Hotel. Het restaurant bestaat als Dhaba al sinds 1913 en wordt in bijna iedere reisgids genoemd. Het is er dan ook er druk.

Het is een restaurant met een Mughal keuken. Je gaat er dus naartoe voor de vleesgerechten.
Adres: Karim's Hotel, 16 Urdu Bazar Road tegenover de moskee Jama Masjid.

Tegenwoordig zijn er ook in andere delen van Delhi vestigingen van Karim's geopend.

Karim's restaurant.

Lekker eten bij Karim's Hotel

Karim's

Karim's Hotel en restaurant.

Het Red Fort

Het Red Fort, in Hindi Lal Qila, is één van de meest bekende bezienswaardigheden van Delhi. Het Red Fort stamt uit de 17de eeuw en werd gebouwd door de Mogol Shah Jahan. Shah Jahan werd hier de laatste jaren van zijn leven ook opgesloten door zijn zoon.

Als je in Delhi bent moet je zeker langs de muren van het Red Fort lopen. Je kunt een kaartje kopen en het Red Fort bezoeken.

Red Fort en andere bezienswaardigheden.

De archeologische bezienswaardigheden van Delhi.