rugzaktrips vakantie

Het vliegveld van Bangalore, Bengaluru International Airport.

Bengaluru International Airport (BLR) is het vliegveld van Bangalore. Het is een nieuw en modern vliegveld met veel internationale en nationale vluchten. Vanaf het vliegveld van Bangalore is Zuid India gemakkelijk te bereiken.

Ook als je op safari in één van de vele nationale parken in Karnataka wilt is Bangalore een goede plaats om naartoe te vliegen.

Rondreizen in India.

Karnataka India

Voordelige vluchten naar Bangalore.

Bengaluru International Airport (BLR).

Bengaluru International Airport (BLR) ligt ongeveer 44 km ten noorden van het centrum van Bangalore (Bengaluru). Het is een modern vliegveld met veel internationale vluchten.

Lufthansa vliegt vanaf Frankfurt Airport rechtstreeks op Bangalore. KLM/Air France vliegt via Parijs op Bangalore International Airport. Eigenlijk vliegt KLM alleen het stukje naar Parijs.

Goedkope vliegreizen naar Bangalore.

Overnachten in Bangalore.

Overnachten

Vervoer van het vliegveld naar Bangalore.

Als je vanaf het vliegveld naar een hotel in Bangalore wilt kun je het beste een taxi nemen. Op het vliegveld kun je dag en nacht een prepaid taxi boeken bij een speciale kiosk in de aankomsthal.

De taxi's van Easy Cab zijn goed en goedkoop. De andere officiële taxibedrijven die je naar je hotel in Bangalore kunnen brengen zijn Meru Cabs en KSTDC. Je vindt de taxistandplaats bij de aankomsthal.

Op het vliegveld kun je bij geldwisselkiosken geld wisselen om je taxi te betalen. De kiosken zijn ook in de nacht open. Uiteraard kun je ook naar een ATM op het vliegveld gaan om geld op te nemen.

Vervoer vanaf het vliegveld.

De Domestic Flights binnen India vanuit Bangalore.

Als je vanuit Bangalore verder wilt reizen binnen India kun je een "domestic flight" boeken. Deze vluchten vertrekken vaak ook vanaf Banagalore International Airport. Je kunt een vlucht op het vliegveld boeken of in één van de vele reisbureaus in Bangalore.

Er zijn veel meerdere vliegtuigmaatschappijen die vanaf Bangalore International Airport vluchten binnen India uitvoeren. Zo is er het staatsbedrijf Air India en de particuliere vliegtuigmaatschappijen GoAir, JetLite en SpiceJet.

vertrekhal

De vertrekhal van Bangalore International Airport

vliegen naar India

De terminal van Bengaluru International Airport.

De terminal van Bengaluru International Airport is nieuw. Vanuit de terminal worden zowel binnenlandse (Domestic) als internationale vluchten uitgevoerd. De terminal bestaat uit twee verdiepingen. Beneden zijn de incheckbalies en de aankomsthal. Boven zijn de Gates, winkels en restaurants.

Op het vliegveld kun je luxe overnachten in het Hilton Hotel. Uiteraard zijn de hotels in het centrum van Bangalore vele malen goedkoper.

De hotels bij Bengaluru International Airport.

Vervoer vanaf het vliegveld.