rugzaktrips vakantie

Een paar dagen in Bangalore.

De stad Bangalore (Bengaluru) in de Zuid-Indiase staat Karnataka trekt veel zakenmensen en IT-specialisten van over de hele wereld aan. Er zijn dan ook veel goede betaalbare hotels.

Door haar kosmopolitische karakter voel je je in Bangalore snel thuis. Je kunt er goed en goedkoop eten, uitgaan en shoppen. Het is dan ook een goede plaats om een rondreis door India te beginnen en te eindigen.

Bangalore

Er is een ruime keuze aan fastfood in de Food Courts in winkelcentra als Forum Mall.

Het centrum van Bangalore.

Bangalore is de afgelopen twintig jaar snel gegroeid en is dan ook geen mooie stad maar het heeft wel prachtige parken.

De drukste straat in het centrum van Bangalore is M.G. Road (Mahatma Gandhi Road). Hier zijn veel restaurants en winkels. Toeristen in Bangalore gaan naar MG Road en haar zijstraten om te shoppen en uit te gaan.

Andere nabijgelegen winkelstraten in het centrum van Bangalore zijn Brigade Road en Commercial Street. In Brigade Road zijn winkelcentra, pubs en restaurants.

Overnachten in Bangalore.

Overnachten

Het park Lal Bagh Gardens.

Het mooiste park van Bangalore is Lal Bagh Gardens. Het grote park is rond 1780 aangelegd. Er groeien meer dan 1000 soorten planten en bomen. Sommige bomen zijn meer dan 100 jaar oud. Lal Bagh Gardens is een ideale plaats voor een picknick.

De toegang tot Lal Bagh Gardens is niet gratis maar kost weinig. Tussen 6 uur en 9 uur in de ochtend en tussen 18.00 en 19.00 uur is de toegang tot het park gratis.

Bij één van de vier ingangen van het park staat de Kempegowda Tower op een opvallende kale rots. De toren is één van de vier torens die de stichter van Bangalore, Kempe Gowda, in het begin van de zestiende eeuw liet bouwen om de grenzen van de stad aan te geven. De toren is wel verbouwd en lijkt op een tempel.

India
Bangalore

De skyline van Bangalore

Lal Bagh Gardens

Het park Lal Bagh Gardens.

Bannerghatta National Park.

Ongeveer 21 km van Bangalore ligt het Bannerghatta National Park. Hier is een ook een grote dierentuin met een safaripark met o.a. witte tijgers. Er is ook een reptielenhuis en een reusachtig vlinderpark met kassen kunt zien.

Het Bannerghatta National Park is een groot natuurgebied met rotsige heuvels en weelderige beplanting. Er zijn veel dieren te zien waaronder olifanten, tijgers en gaurs.

Er is bij de dierentuin een resort waar je kunt overnachten.

De dieren in Bannerghatta National Park.

Bangalore vervoer

Reizen vanuit Bangalore.

Vanaf het vliegveld Bengaluru Airport kun je vanuit Bangalore bijna iedere grote stad in India bereiken.

Met de trein kun je vanuit het station van Bangalore naar bijna iedere stad in Karnataka en naar steden als Mumbai, Chennai, Hyderabad, Bhopal en Mysore reizen.

Als je op safari wilt in de wildparken bij Mysore moet je via Bangalore reizen.

kaartjes voor dagtrips en vervoer in Bangalore.

Bangelore

Winkelen in Bangalore.

Bangalore

Op straat in Bangalore (Bengaluru).

Venetie

De Kempegowda Tower in Lal Bagh Gardens.

Openbaar vervoer in Bangalore.

In Bangalore heb je een ruime keuze om met het openbaar vervoer te reizen. Het goedkoopst is natuurlijk de bus of de metro.

Voor kortere afstanden neem je een riksja of autorickshaw is een scooter met drie wielen. In een autorickshaw kun je met drie mensen zitten. In een taxi heb je meer ruimte maar is natuurlijk wel duurder.

Als je met vier personen tot zes personen reist kun je ook per dag een witte taxi huren. Dat is gemakkelijk, comfortabel en voor vier personen verrassend goedkoop. Reken op ongeveer €60 plus ongeveer 15 Rs per kilometer per dag voor een grote Toyota Innova inclusief chauffeur.

Regel vervoer in Bangalore.