Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Reizen in Bangalore

De stad Bangalore (Bengaluru) in de Zuid-Indiase staat Karnataka trekt veel zakenmensen en IT-specialisten van over de hele wereld aan.

Door haar kosmopolitische karakter voel je je in Bangalore snel thuis. Je kunt er goed en goedkoop eten, uitgaan en shoppen. Het is dan ook een goede plaats om een rondreis door India te beginnen en te eindigen.

Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Low budget reizen in India
Reizen > Reizen in India > Karnataka > Bangalore
  Bangalore International Airport
Reizen in Bangalore
Zoek op de site
Het centrum van Bangalore
In Bangalore zie je veel palmbomen.
Lal Bagh Garden
Vanaf de kale rots in Lal Bagh Gardens heb je een mooi uitzicht op Bangalore.
Station in Bangalore
Het treinstation in Bangalore
Bannerghatta National Park
Rondreizen in India
Hiken en kamperen
tickets
Kaartjes voor attracties
Bangalore in Zuid-India
Het centrum van Bangalore

Bangalore is de afgelopen twintig jaar snel gegroeid en is dan ook geen mooie stad maar het heeft wel prachtige parken.

De drukste straat in het centrum van Bangalore is M.G. Road (Mahatma Gandhi Road). Hier zijn veel restaurants en winkels. Toeristen in Bangalore gaan naar MG Road en haar zijstraten om te shoppen en uit te gaan.

Andere nabijgelegen winkelstraten in het centrum van Bangalore zijn Brigade Road en Commercial Street. Brigade Road is een zijstraat van MG Road en hier vind je winkelcentra, pubs en restaurants.

In het centrum van Bangalore kun je zowel goedkope als luxe hotels vinden.

Bangalore Het centrum van Bangalore in beeld
Bangalore

De restaurants van Bangalore

Door het multinationale karakter van Bangalore kun je er overal buitenlands eten. Zowel Indiase als Westerse fastfood restaurants vind je in de grote "shopping malls" die je overal in Bangalore vindt. Hier winkelt de middenklasse van Bangalore en mocht je door je voorraad merkkleding heen zijn dan kun je die hier aanvullen.

Een bekend winkelcentrum in Bangalore is de Forum Mall. Hier kun je goed en goedkoop eten in het zelfbedieningsrestaurant.
Adres: The Forum, No. 21, Hosur Road, Bangalore.

De Zuid-Indiase keuken is vegetarisch en in Bangalore kun je dan ook heerlijk vegetarisch eten.

Een bekend budget restaurant in Bangalore is MTR (Mavalli Tiffin Room) in Lalbah Road. Het restaurant is misschien niet zo mooi ingericht, de obers zijn misschien niet altijd even vriendelijk en je moet waarschijnlijk even in de rij wachten voordat je aan tafel mag maar het eten is er heerlijk en goedkoop. Het MTR restaurant bestaat al sinds 1924 en het is een begrip geworden.

Fast Food in Forum Mall
Foto: Er is een ruime keuze aan fastfood in de Forum Mall.

De parken van Bangalore

Bangalore staat bekend om haar tuinen. Het mooiste park van Bangalore is Lal Bagh Gardens. Het grote park is rond 1780 aangelegd. Er groeien meer dan 1000 soorten planten en bomen. Sommige bomen zijn meer dan 100 jaar oud. Lal Bagh Gardens is een ideale plaats voor een picknick.

De toegang tot Lal Bagh Gardens is niet gratis maar kost weinig. Tussen 6 uur en 9 uur in de ochtend en tussen 18.00 en 19.00 uur is de toegang tot het park gratis. Ieder tweede en vierde weekend van de maand zijn er op zaterdag en zondag in het park traditionele dans en zang evenementen. Groepen uit heel Karnataka treden hier dan op. Het evenement heet "Janapada Jaatre".

Bij één van de vier ingangen van het park staat de Kempegowda Tower op een opvallende kale rots. De toren is één van de vier torens die de stichter van Bangalore, Kempe Gowda, in het begin van de zestiende eeuw liet bouwen om de grenzen van de stad aan te geven. De toren is wel verbouwd en lijkt op een tempel.

Tip: Bezoek het Bannerghatta National Park, 21 km van Bangalore om de witte tijgers en de vlinders te zien.

Bangalore

Openbaar vervoer in Bangalore

In Bangalore heb je een ruime keuze om met
het openbaar vervoer te reizen. Het goedkoopst is natuurlijk de bus. Je stapt gewoon in bij een halte en betaalt je rit aan degene die naar je toekomt.

Een "autorickshaw" is een scooter met drie wielen, kortweg auto genoemd. Je ziet deze autorickshaws in heel India. Je roept een autorickshaw aan door ernaar te zwaaien als hij aan komt rijden. Er zit een meter in de rickshaw maar je kunt ook vooraf een prijs afspreken. In een autorickshaw kun je met drie mensen zitten. In een taxi heb je meer ruimte maar is natuurlijk wel duurder.

Als je met vier personen tot zes personen reist kun je ook een auto met chauffeur huren voor ritten buiten de stad. Dat is gemakkelijk, comfortabel en voor vier personen verrassend goedkoop. Reken op ongeveer €40 plus ongeveer 12 Rs per kilometer per dag voor een grote Toyota Innova inclusief chauffeur.

Rickshaws en autorickshaws

Reizen vanuit Bangalore

Vanaf
het vliegveld Bengaluru Airport kun je vanuit Bangalore bijna iedere grote stad bereiken.

Als je met de trein wilt reizen kun je vanuit het station van Bangalore naar bijna iedere stad in Karnataka en naar steden als Mumbai, Chennai, Hyderabad, Bhopal en Mysore.

Als je op safari wilt in de wildparken bij Mysore moet je via Bangalore reizen.

Reizen in India in beeld.

Informatie over vakantie in India
 
 
India
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 
Reserveren

Reserveren

 
 
India
 
 
Rajasthan
 
 
zoek naar hotels
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact