Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Reizen in Karnataka

De staat Karnataka beschikt over imposante historische bouwwerken, indrukwekkende landschappen, nationaal parken, moderne en eindeloze stranden.

Bekende steden hier zijn Bangalore, Mysore, Mangalore, Bellary en Belgaum.

Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Low budget reizen in India
Reizen > Reizen in India > Karnataka
Reisbureau voor backpackers Op safari in Zuid-India Attracties van Bangalore
Reizen in India: Karnataka    
Reizen in Karnataka
Rondreizen in Karnataka

Karnataka is groot maar rondreizen is niet zo moeilijk. In
Bangalore en Mangalore vind je een internationaal vliegveld. Tussen de steden kun je met de trein of bus reizen. Een comfortabele manier van reizen is het huren van een auto of taxi.

Als je met meerdere mensen reist en de kosten kunt delen is dat nog heel betaalbaar. Informeer er naar bij één van de vele reisbureaus in steden als Bangalore, Mysore, Mangalore, Bellary en Belgaum.

In de zomermaanden is het aan de kust van Karnataka door de moesson te regenachtig maar je kunt het hele jaar door steden als Bangalore of Mysore bezoeken.

Bangalore

Bezienswaardigheden in Karnataka

In Karnataka vind je een overweldigende natuur in de bergketen Western Ghats en in de "national parks" van het zuiden van Karnataka. Karnataka heeft maar liefst vijf nationale parken en 25 wildparken.

De meest bekende nationale parken van Karnataka zijn Bandipur National Park, Bannerghatta National Park en Nagarhole National Park.

Bij het dorp Hampi ligt een ruïne stad met veel tempels. De tempels zijn nog steeds in gebruik als heiligdommen. Hampi ligt ongeveer 350 km van Bangalore en 75 km van Bellary.

Bangalore Mysore Karnataka
Bangalore Mysore Op safari in Zuid-India
Bangalore Tussen Bangalore en Mysore in beeld.

In Karnataka vind je ook de prachtige watervallen van Karnataka. Bekende watervallen zijn Jog Falls, Gokak Falls, Unchalli Falls, Magod Falls, Abbey Falls en de Shivanasamudra Falls.

In het waterrijke Kudremukh National Park vind je de Hanumanagundi Water Falls.

De grootste waterval van Karnataka is de Jog Falls. Deze waterval is maar liefst 250 meter hoog. De Jog Falls zijn buiten de regenperiode gekrompen tot een klein stroompje. Tijdens de moesson is de waterval in het weekend een imposante stroom omdat dan voor de toeristen een dam wordt opengezet zodat de waterval water krijgt. Op doordeweekse dagen is de waterval veel kleiner. De beste tijd om de Jog Falls te bezoeken is dus tijdens de regentijd in het weekend.

safari in Dubare
Foto: Een boottrip over de rivier Kaveri bij Dubare Elephant Camp.

Onder Goa vind je de mooie kust van Karnataga. Enkele populaire badplaatsen aan de kust van Karnataka zijn Gokarna (450 km van Bangalore en 240 van Mangalore) en Karwar (vlakbij Goa, 500 km van Bangalore en 260 km van Mangalore)

De beste tijd om naar Karnataka te gaan

In Karnataka is de periode tussen oktober en maart de beste tijd om te reizen maar zelfs in de moesson kun je in grote delen van Karnataka nog uitstekend reizen. De beste tijd om naar het strand van Karnataka te gaan is tussen november en februari. Tijdens de moesson en de regentijd tussen juli en en met oktober kan het bij de kust veel regenen en is reizen lastig.

Als je naar de omgeving van Bangalore of Mysore wilt kun je zelfs tussen augustus en september nog uitstekend reizen. In Bangalore kun je in de zomer af en toe een regenbui verwachten maar het regent zelden langer dan een uur. De temperatuur in Bangalore is ook in het midden van de zomer zelden heet.

Karnataka
De wilde dieren van India
De wildparken bij Mysore kunnen in de natste periodes in september gesloten worden omdat de wegen onbegaanbaar kunnen zijn.

Vaak worden de jeepsafari's in de regentijd aangepast aan de toestand van de wegen dus informeer voordat je naar een nationaal park als Nagarhole rijdt.

Vaak is in de regentijd meer mogelijk dan in de folders staat als het bijvoorbeeld droger is dan verwacht. Je moet dat dan ter plekke bij een toeristenbureau in bijvoorbeeld Bangalore regelen.

Reizen in India in foto's

Dubare elephant camp
Foto: Resort Dubare Elephant Camp in het district Kodagu
Informatie voor je vakantie in India
 
 
Karnataka
 
 
India
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
 
Reserveren
 
 
India
 
 
Karnataka
 
 
Karnataka
 
 
zoek naar hotels
 
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact