rugzaktrips vakantie

Reizen in Karnataka.

De staat Karnataka beschikt over imposante historische bouwwerken, indrukwekkende landschappen, nationaal parken, moderne en eindeloze stranden.

Bekende steden in Karnataka zijn Bangalore, Mysore, Mangalore, Bellary en Belgaum.

Rondreizen in India.

Karnataka India

Rondreizen in Karnataka.

Karnataka is groot maar rondreizen is niet zo moeilijk. In Bangalore en Mangalore vind je een internationaal vliegveld. Tussen de steden kun je met de trein of bus reizen. Een comfortabele manier van reizen is het huren van een auto of taxi. Als je met meerdere mensen reist en de kosten kunt delen is dat nog heel betaalbaar.

In de zomermaanden, juli en augustus, is het aan de kust van Karnataka door de moesson te regenachtig voor een leuke vakantie. Je kunt echter het hele jaar door steden als Bangalore of Mysore bezoeken.

Overnachten in Karnataka.

Overnachten

Op safari in Karnataka.

In Karnataka vind je een overweldigende natuur in de bergketen Western Ghats en in de nationale parken in het zuiden van Karnataka. Karnataka heeft maar liefst vijf nationale parken en 25 wildparken.

De meest bekende nationale parken van Karnataka zijn:

Als je in onze zomervakantie, naar een wildpark in Karnataka wilt moet je er rekening mee houden dat het er flink kan regenen. Wegen zijn dan onbegaanbaar en je kunt dan dus maar een klein deel van de jungle verkennen. Wij zijn zelf in juli en augustus in Bannerghatta National Park en in een resort bij Nagarhole National Park geweest. Wij konden vanuit het resort gewoon meedoen aan jeepsafari's en deelnemen aan boottochten.

Dit moet je niet missen in Karnataka.

Bij het dorp Hampi ligt een ruïne stad met veel tempels. De tempels zijn nog steeds in gebruik als heiligdommen. Hampi ligt ongeveer 350 km van Bangalore en 75 km van Bellary.

Onder Goa ligt de mooie kust van Karnataga. Enkele populaire badplaatsen aan de kust van Karnataka zijn Gokarna (450 km van Bangalore en 240 van Mangalore) en Karwar (vlakbij Goa, 500 km van Bangalore en 260 km van Mangalore)

Overnachten in Hampi en in de badplaatsen.

De watervallen van Karnataka.

In Karnataka zijn prachtige watervallen. Bekende watervallen zijn Jog Falls, Gokak Falls, Unchalli Falls, Magod Falls, Abbey Falls en de Shivanasamudra Falls.

In het waterrijke Kudremukh National Park ligt de Hanumanagundi Water Falls.

Enkele tips voor je reis.

Reisstekkers voor India.

Handig om mee te nemen.

Zuid-India
Karnataka

In Karanataka kun je de borden niet lezen.

De waterval Jog Falls

De grootste waterval van Karnataka is de Jog Falls. Deze waterval is maar liefst 250 meter hoog. De Jog Falls zijn buiten de regenperiode gekrompen tot een klein stroompje.

Tijdens de moesson is de waterval in het weekend een imposante stroom omdat dan voor de toeristen een dam wordt opengezet zodat de waterval water krijgt. Op doordeweekse dagen is de waterval veel kleiner.

De beste tijd om de Jog Falls te bezoeken is dus tijdens de regentijd en in het weekend.

kaartjes voor attracties en dagtrips in Karnataka.

De moesson in Zuid-India

In Karnataka is de periode tussen oktober en maart de beste tijd om te reizen maar zelfs in de moesson kun je in grote delen van Karnataka nog uitstekend reizen.

De beste tijd om naar het strand van Karnataka te gaan is tussen november en februari. Tijdens de moesson en de regentijd tussen juli en met oktober kan het bij de kust veel regenen en is reizen soms lastig.

weg Mysore

Een weg bij Mysore in augustus.
Je kunt met een auto of bus goed reizen.

Het weer in Bangalore of Mysore.

Als je naar de omgeving van Bangalore of Mysore wilt kun je zelfs in de regentijd tussen augustus en september nog uitstekend reizen. In Bangalore kun je in de zomer af en toe een regenbui verwachten maar het regent zelden langer dan een uur.

Bangalore is hoger gelegen dus de temperatuur in de stad is zelfs in het midden van de zomer, in India is dat vooral in maart, april en mei, zelden echt heet.

huis Karnataka

Een huis op het platteland ten zuiden van Mysore.

Dubare Elephant Camp

Als je bij het resort Kabini River Lodge de poort uitloopt kom je in een dorp met vriendelijke mensen.

tibetaans klooster

Een Tibetaans klooster in Bylakuppe, een nederzetting van tibetaanse vluchtelingen ten westen van Mysore.

National Park Nagar Hole

Hout spronkelen in Nagarhole National Park.

In de regentijd naar een nationaal park

De wildparken bij Mysore kunnen in de natste periodes in september gesloten worden omdat de wegen onbegaanbaar kunnen zijn.

Vaak worden de jeepsafari's in de regentijd aangepast aan de toestand van de wegen dus informeer voordat je naar een nationaal park als Nagarhole rijdt.

Vaak is in de regentijd meer mogelijk dan in de folders staat als het bijvoorbeeld droger is dan verwacht. Je moet dat dan ter plekke bij een toeristenbureau in bijvoorbeeld Bangalore regelen.

Wildparken en resorts in Karnataka.