Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Op safari in Corbett National Park

Eén van de meest bekende nationale parken van India is het Corbett National Park in het noorden van India. Het Corbett National Park staat bekend om de vele tijgers, vogels, luipaarden en herten die je hier kunt tegenkomen.

Je kunt in en rond het park overnachten in een bungalow, trekkershut of hotel.

Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Low budget reizen in India
Reizen > Reizen in India > De Himalaya's > Corbett Park
Corbett Motel in Ramnagar   Overnachten in Ramnagar
Op safari in Corbett National Park  
Zoek op de site
jeepsafari
Bij dit soort kantoortjes in Ramnagar kun je een jeepsafari boeken. Bij de hotels heb je echter meer kans op permissie om het park binnen te mogen.

Rondom Ramnagar is echter ook veel te ontdekken als je een jeep met chauffeur huurt. De jungle stopt niet bij de grens van Corbett National Park en er is dan ook veel wild te zien buiten het park.

zones van Corbett park
Dit zijn de zones waar je als toerist in het wildpark mag overnachten. Probeer van tevoren te reserveren.
Hotels bij Corbett park
Hotels en resorts bij Corbett Park. Bij het Corbett Motel in Ramnagar kun je ook een jeepsafari boeken.
Hiken en kamperen
Op safari in Corbett National Park
Het Corbett National Park

Het Corbett National Park is een prachtig natuurgebied aan de Ramganga Rivier in Noord-India. Het nationale park bestaat uit heuvels, bos en graslanden. In het National Park zie je o.a. tijgers, luipaarden, olifanten, herten en antilopes.

De Bengaalse tijger is een bedreigde diersoort maar in Corbett Park heb je een grote kans om er een in het wild te zien. Veel tijgers zijn namelijk niet meer bang voor mensen en de gidsen weten ze te vinden.

Het National Park is verdeeld in een aantal zones. Iedere zone is toegankelijk via een aantal toegangswegen. Bij de ingang van een zone krijg je een gids mee. Hiervoor betaal je per jeep zo'n twintig euro. Je krijgt alleen toegang voor een paar uur in één zone.

De belangrijkste zones in Corbett Park zijn de Dhikala Tourism Zone en de Bijrani Tourism Zone.

safari wildpark India
Foto: Met een jeep in de Bijrani Tourism Zone. Meestal vinden de chauffeur en de gids in dit deel van het park wel een tijger.

De Dhikala Tourism Zone is voor toeristen alleen toegankelijk als je ook in het wildpark overnacht. De Bijrani Tourism Zone is ook toegankelijk voor een safari van enkele uren met een jeep of minibus.

Bij de hotels rond het park en bij het kantoor van het Corbett Tiger Reserve in Ramnagar kun je een jeep met chauffeur huren. Bij de ingang krijg je dan een gids. Je mag niet zelf het park ingaan en te voet door het park trekken maar met een gids kun je wel buiten het park hiken.

De beste tijd om het Corbett Park te bezoeken ligt tussen april en juni. Het is er dan droog en de dieren kunnen zich minder goed verstoppen. Het park is voor safari's toegankelijk tussen half november en half juni.

In de maanden juli, augustus en september kan het nogal regenen en veel wegen in het park zijn dan onbegaanbaar. Het natuurgebied is dan gesloten maar soms kun je toch het park bezoeken.

Je moet dan vlak van te voren informeren naar de mogelijkheden voor een safari bij één van de hotels of resorts rond het park. Vaak kun je via een hotel of resort meer bereiken dan via het Corbett National Reserve als je niet van tevoren gereserveerd hebt. Neem dus een hotel dat ook safari's aanbiedt.

Corbett park India
Foto: Wij zagen tijdens een jeepsafari in de Bijrani Tourism Zone deze tijger. Het dier was niet bang en liep op de open jeeps af. De safari was ter plekke geboekt bij het Corbett Motel in Ramnagar.
Bangalore De jeepsafari door Corbett Park in beeld..

Op safari in Corbett Park

Als je Corbett Park in wilt moet je eerst toestemming vragen op het kantoor van het Corbett Tiger Reserve in de plaats Ramnagar. Permissie voor de Dhikala Zone krijg je alleen als je in deze zone overnacht.

De Bijrani Zone kun je wel voor een dagsafari bezoeken. Op het laatste moment kun je met wat geluk misschien nog een eenvoudige kamer in een Lodge huren. Je kunt echter het beste enkele maanden van te voren bij het Corbett Tiger Reserve een overnachting in het park boeken. Hieronder vind je de contactgegevens van het Corbett Tiger Reserve.

Voor het kantoor van het Corbett Tiger Reserve in Ramnagar staan jeeps die je met chauffeur kunt huren om je het park in te rijden. De chauffeurs kunnen je soms helpen als je nog geen overnachting in het park geboekt hebt en het park vol is.

Er mogen maar een beperkt aantal jeeps tegelijkertijd in het park zijn. Je hebt dus op drukke dagen geen garantie dat je daadwerkelijk het park binnen mag. Voor de safari's in de ochtend kun je reserveren. Vaak moet je dat lang van tevoren doen. Voor de safari in de middag kun je niet reserveren. Hier gaat het volgens het principe Vol is Vol.

Bij het kantoor in Ramnagar kun je permissie krijgen voor een safari van een aantal uren in de ochtend in de Bijrani Zone. In deze zone vind je ook veel tijgers, luipaarden en herten en je hoeft hier niet te overnachten om het park binnen te mogen.

Je moet echter heel vroeg in de ochtend in het kantoor van de Corbett Tiger Reserve in Ramnagar aanwezig zijn en garantie dat je dan het park binnen mag heb je niet. Soms moet je het meerdere ochtenden proberen. Dat is zonde van je vakantie. Je kunt dan ook het beste naar het boekingskantoortje in het resort of hotel bij Ramnagar waar je overnacht gaan. Het hotel regelt dan de jeeps, de chauffeur, de gids en toestemming om het park binnen te mogen. Met wat geluk is het dan in een dag te regelen.

wildpark India
Foto: In dit kantoor in Ramnagar moet je je altijd melden voor een safari in Corbett Park. Voor het kantoor staan jeeps waarmee je met chauffeur naar je verblijf in de Dhikala Zone gebracht kunt worden. De jeeps voor andere zones vind je bij de hotels en resorts.

De Sitabani Zone

Mocht het niet lukken om toestemming te krijgen om Corbert Park in te gaan dan kun je uitwijken naar de Sitabani Zone. Dit is een gebied buiten het nationale park.

Voor dit gebied heb je geen toestemming voor een safari nodig en hier kun je in de ochtend bij de rivier ook tijgers, olifanten, luipaarden en jakhalzen tegenkomen. Je moet wel een kaartje kopen om het gebied binnen te mogen.

De wilde dieren van India

Overnachten in en rond Corbett Park

Rond Corbett Park zijn in de buurt van Ramnagar veel resorts en hotels gebouwd. Als je rond Ramnagar buiten het park overnacht kun je met een jeep (met chauffeur) of safaribus binnen een uur in het park zijn. Veel hotels en resorts bieden vervoer naar de ingang van Corbett Park aan.

Als je niet in een hotel of resort overnacht dat een safari kan regelen is het moeilijk om toestemming te krijgen voor een safari in de Bijrani Zone van Corbett Park. Het Corbett Motel in Ramnagar is een goede plaats om te overnachten en een jeepsafari te laten beginnen.

Stel ons een vraag over vakantie in India

 
 
Rajasthan
 
 
India
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 
Reserveren

Reserveren

 
 
Ramnagar
 
 
shimla kaart
 
 
India
 
 
zoek naar hotels
 
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact