rugzaktrips vakantie

Een paar dagen in Old en New Delhi.

In Old Delhi zijn er de smalle drukke straten met kleine winkeltjes. In het rustiger New Delhi heb je de brede wegen, groene parken en luxe winkelcentra.

Het is een stad met een lange geschiedenis waar nog veel van te zien is.

Een paar dagen naar Delhi.

Delhi is een stad met grote tegenstellingen. In New Delhi heb je grote winkelcentra maar ook straatjes met vooral kleine winkeltjes.

Vervoer gaat met de metro of een taxi maar voor de korte afstand neem je natuurlijk een riksja. Er is veel verkeer maar toch nog ruimte voor dieren. Zelfs bij Connaught Place, in het centrum van New Delhi, kun je nog apen over de daken zien lopen.

In Delhi raak je nooit uitgekeken.

De hotels en hostels in New Delhi.

Overnachten in Delhi.

Overnachten

Overnachten in Delhi.

In Delhi kun je heel goedkoop overnachten. Vooral in Old Delhi zijn veel goedkope hotels. Er is echter geen ondergrens aan kwaliteit. In New Delhi zijn de hotels beter.

In New Delhi zijn er eenvoudige hotels en hotels die luxueuzer zijn dan je ooit hier zult aantreffen. De luxueuze hotels zijn echter ook naar onze normen duur.

Probeer een hotel in de omgeving van Connaught Place, Karol Bagh of Paharganj te vinden. Hier kun je met het openbaar vervoer gemakkelijk overal komen.

De bezienswaardigheden in Delhi.

Delhi is gebouwd op de ruïnes van zeven steden. Er is dan ook veel te zien. Van monumenten, paleizen en forten uit de tijd van de Mughals en archeologische parken met overwoekerde ruïnes.

En weet je dat er sommige delen van Delhi nog jungle te vinden is? Blijf er wel buiten want er zijn ook struikrovers.

Zuid-Delhi

Één van de grote winkelcentra in Zuid-Delhi.

Vervoer in Delhi

Delhi is een reusachtige stad en de attracties liggen niet op loopafstand van elkaar. Er is wel een goed openbaar vervoer. Voor korte afstanden neem je een riksja en voor de iets langere afstanden een autoriksja.

Als je verder weg moet neem je de bus, metro of een taxi. Je kunt ook voor een paar dagen een taxi huren. Dat is in India niet duur.

Winkelen in Old Delhi.

Old Delhi

De beste tijd om New Delhi te bezoeken.

De zomer in India is van maart tot juni. Het is in New Delhi dan heet

In de maanden juni, juli en augustus, dus in onze zomervakantie is het de regentijd. In New Delhi valt de moesson echter wel mee. Het regent er wel eens en temperatuur zal zo rond de 40 C zijn. De winkels, het openbaar vervoer, de hotels en de restaurants hebben AC dus van de warmte hoef je geen last te hebben.

Tussen maart en juli is het in New Delhi op zijn heetst. De scholen hebben dan vakantie.

In onze winter is het weer in New Delhi mild en de avonden zijn koel. In november en december komt er de laatste jaren bij windstilte wel een dikke laag smog over de stad te hangen. Mooi voor foto's maar gezond is anders.

Tours vanuit Delhi.

Leuke reizen vanuit Delhi.

In Delhi is heel veel te zien maar met de bus, auto of trein kun je ook naar veel bijzondere steden reizen.

Venetie

Een kamer in een hostel in New Delhi.
Dit is het YWCA vlakbij Connaught Place.

Lekker eten in New Delhi

In India kun je lekker eten en het is nog goedkoop ook. Een gemakkelijke kennismaking met de Indiase keuken zijn de food courts in de winkelcentra in Zuid-Delhi. Ideaal om veel te proeven.

Er zijn veel betaalbare restaurants in Connaught Place, in de wijk Paharganj en rond Karol Bagh. Als je van vlees houdt moet je eens naar een restaurant van Karim's gaan.

Noord-India.

Noord-India

Haridwar, Noord-India

Noord-India.

Himalaya

Mussoorie en Shimla

attracties

Rajasthan.

Jaipur en Jodhpur

Jaipur en Jodphur.