rugzaktrips vakantie

Low budget shoppen en overnachten in Bilbao.

In Bilbao is het niet moeilijk om een goedkoop maar redelijk goed budget hotel, pension of hostel te vinden. In de wijk Casco Viejo vind je de meeste goedkope budget hotels en hostels.

In het centrum van Bilbao kun je goed shoppen. De duurdere merken vind je in de wijken Indautxu en Ensache.

Spanje.

Spanje

Overnachten in Bilbao.

Met de opkomst van Bilbao als toeristische trekpleister is het aantal hotelkamers in de stad snel toegenomen. Vooral in het oude centrum vind je veel budget accommodaties. Gelukkig betekent goedkoop overnachten in Bilbao zeker niet een overnachting in een slechte accommodatie.

Veel hostels en hotels die gericht zijn op budget reizigers en backpackers zijn gevestigd in Casco Viejo, het historische deel van Bilbao.

Voordelige hotels en hostels in Bilbao.

Overnachten in Bilbao.

overnachten

Overnachten in de omgeving van Bilbao.

Dankzij het goede openbaar vervoer zijn ook plaatsen die verder weg van Bilbao liggen een goed alternatief voor een overnachting.

Als je de rivier Nervion Estauary afzakt kom je in leuke plaatsen als Erandio en Derio. Langs de kust liggen typische Baskische dorpjes als Mundaka, Lekeitio en Bermeo.

Als je meer van een landelijke omgeving houdt dan is de Duranguesado streek een aantrekkelijk alternatief voor Bilbao. Gelijkwaardige hotels en appartementen zijn hier goedkoper dan hotels in Bilbao.

De hotels en appartementen in Bilbao.

Shoppen in Bilbao.

Kleding is in Spanje over het algemeen goedkoper dan in Nederland. Behalve mode kun je in Bilbao ook schoenen van hoge kwaliteit Baskisch leer kopen. Wie voor een goede prijs degelijke schoenen wil kopen moet in Bilbao zijn.

Winkelen in Bilbao doe je niet alleen in warenhuizen als Corte Ingles of in een winkelcentrum in Bidarte, Gran Via of Vialia Estacion de Abando maar ook in één van de vele kleinere winkels in de stad.

Het oude centrum van Bilbao

Het historische centrum van Bilbao, Casco Viejo, is een doolhof van smalle straatjes en het centrum van deze oude wijk. Het oudste deel van Bilbao zijn de zeven straatjes Artecalle, Somera, Tendería, Barrencalle, Belosticalle, Carnicería Vieja en Barrencalle Barrena.

In het oude centrum van Bilbao zijn winkels, restaurantjes en Baskische cafés met redelijke prijzen. In de naastgelegen wijken Indautxu en Ensache zijn naast de duurdere merkwinkels ook goede boutiques met betaalbare kleding vinden.

Enkele attracties in Bilbao

  1. Een boottocht op de rivier Nervión
  2. De Santiagokathedraal ligt op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella.
  3. Het operagebouw Teatro Arriaga
  4. De markt in de markthal Mercado de la Ribera.
  5. Het Guggenheim museum in Bilbao.
  6. De Artxanda Funicular is de tandradbaan van het centrum naar de berg Mount Artxanda.
  7. Ga eens fietsen in Bilbao.
  8. Het uitzicht op de zwevende brug.

kaartjes voor de attracties in Bilbao.