rugzaktrips vakantie

Goedkope attracties in San Sebastian.

Een dag doorbrengen in San Sebastian hoeft niet duur te zijn. Van heerlijk sloffen door het historische centrum tot lekker luieren op één van de stranden; het kan allemaal in San Sebastian.

Veel bezienswaardigheden en attracties hier in Baskenland zijn gratis of goedkoop.

strand San Sebastian

1. Museo de San Telmo.

In het museum Museo de San Telmo maak je kennis met de prehistorie van San Sebastian. Het museum heeft o.a. een indrukwekkende collectie kunstwerken van Spaanse en Baskische artiesten. Zo tref je er werk aan van onder andere El Greco, Ribero en Zuloaga.

Ook wordt de geschiedenis van het historisch centrum van San Sebastian behandeld. Het museum is gevestigd in een 16de-eeuws klooster.

De toegang tot het museum is gratis. Adres: Plaza Zuloaga. Op maandag gesloten

2. Het aquarium van San Sebastian

Lopen op de zeebodem van San Sebastian is mogelijk in het aquarium. Al lopend onder water kan je vissen en zelfs haaien van dichtbij bewonderen.

Op de eerste verdieping krijg je een indruk van de rijke maritieme geschiedenis van San Sebastian; van de rijke handelsvloten die goud en specerijen uit de hele wereld brachten tot het vissersbestaan van San Sebastian uit de vorige eeuw.

Adres: Plaza Karlos Blasco de Imaz 1. Je moet wel een toegangskaartje kopen voor het aquarium.

San Sebastian

Het plein Plaza de la Constitucíon

3. De stranden van San Sebastian.

San Sebastian is bij toeristen onder andere geliefd om zijn stranden. Het meest populaire strand is Playa de la Concha. Dit strand is meteen ook het grootste strand van San Sebastian.

Het strand Playa de la Concha ligt langs de baai van de stad. Overdag kan je hier onder andere kajakken, kanoën en zeilen. ’s Avonds is het strand en de weg er naar toe verlicht. Het strand is met recht een geliefde plek voor een romantische wandeling in de zwoele zomeravonden van San Sebastian, net als de boulevard die langs Playa de la Concha ligt.

Twee andere stranden bij San Sebastian.

Naast het populaire strand Playa de la Concha ligt het strand Ondarreta. Ondarreta betekent in het Bask Klein Strand. Het strand is een geliefde plek voor een strandwandeling. Bovenaan het strand vind je een klein park. In de schaduw van de bomen kan je even bijkomen van een smakelijk Baskische lunch, terwijl je de zeilboten in de baai aanschouwt.

Op de andere rivieroever ligt het strand La Zurriola. Dit strand is populair onder surfers. Als je je eigen surfboard niet bij je hebt, kan je die op het strand huren. Wie wil beginnen met surfen kan bij de surfshop vragen naar surflessen.

 Monte Urgell

Het uitzicht vanaf Monte Igueldo.

4. De heuvels bij San Sebastian,

Voor een schitterend uitzicht over San Sebastian en zijn baai kan je twee heuvels beklimmen. Zowel vanaf Monte Urgell en Monte Igueldo heb je een geweldig uitzicht over de stad. Het is een populaire plek om foto’s te maken.

Wie niet zelf Monte Igueldo wil oplopen kan met één van de oudste kabelbanen van Spanje naar boven toe. De kabelbaan begint op het Plaza del Funicular.

De kabeltrein rijdt vanaf de ochtend tot in de avond. Tijdens Pasen rijdt de kabelbaan zelfs tot aan middernacht. Elk kwartier vertrekt er een kabeltrein. De kaartjes zijn goedkoop.

5. Een goedkoop pretpark

Op de top van Monte Igueldo is er ook een klein pretpark. Dit pretpark is vooral geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Je vindt er botsauto’s, draaimolens, lachspiegels, een labyrint, een bescheiden achtbaan, een wildwaterbaan en nog veel meer. De toegang tot het pretpark is goedkoop.

Wel moet je voor elke attractie apart betalen.

San Sebastian

6. Het historisch centrum in San Sebastian.

Een wandeling door het historische stadscentrum van San Sebastian is een attractie op zich. Hier vind je onder andere de Barok kerk van Santa Maria.

Een andere bezienswaardigheid is de Gotische kerk van San Vincente.

Kaart van Spanje.

Bordeaux

7. Paleis Miramar.

Daar waar de stranden Playa de la Concha en Ondarreta samenkomen vind je het Paleis Miramar. Dit paleis was het favoriete zomerverblijf van de Spaanse koningin Maria Cristina.

Het paleis ligt in het midden van de boulevard, precies op de plek waar vroeger het centrum van San Sebastian was gevestigd. De paleistuinen vormen het decor van de feesten van het Filmfestival van San Sebastian.

8. Plaza de la Constitucíon.

Het huidige centrum van San Sebastian is de Plaza de la Constitucíon.

Dit plein werd vroeger gebruikt voor het stierenvechten. De vele balkons rondom het plein werden destijds verhuurd als tribune.

kaartjes voor Hop-on Hop-off bussen, rondleidingen en tours.