Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Het vliegveld bij Pisa en Florence

Als je per vliegtuig naar Toscane wilt zul je waarschijnlijk een vlucht nemen naar Pisa. Vanuit Pisa kun je met de trein of bus in enkele uren naar steden als Florence en Lucca te reizen.

Vanaf Schiphol, Eindhoven Airport en Brussel vliegen verschillende low budget maatschappijen op Pisa.

    Goedkoop op vakantie naar Pisa en Florence
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > Italië > Toscane > Pisa > Vliegveld Pisa
Vakantie in Toscane Goedkoop overnachten in Pisa Openbaar vervoer in Pisa
Het vliegveld van Pisa
Het vliegveld Pisa Galileo Galilei Airport (PSA)
Het vliegveld van Pisa

Pisa is de enige stad in Toscane dat over een internationaal vliegveld beschikt. Vanaf het vliegveld van Pisa kun je gemakkelijk naar het centrum van Pisa, Florence, Siena en Lucca reizen.

Een goedkope vlucht vanuit Nederland of België naar Pisa vinden is geen enkel probleem. Vanuit Nederland vertrekken er verschillende vluchten vanaf Schiphol en Eindhoven Airport.

Ook vanaf vliegvelden over de grens vliegen er verschillende maatschappijen op Pisa. Zo vertrekken er vluchten vanaf de vliegvelden van Brussel en Keulen.

Reizen vanaf het vliegveld van Pisa

De snelste en goedkoopste manier om van het vliegveld naar te reizen is met de trein. Vanaf het vliegveld vertrekt er een trein naar het centraal treinstation van Pisa. Vandaar kun je verder reizen naar andere vakantiebestemmingen.

Ook kun je vanaf het vliegveld per trein direct naar Florence reizen. Er rijden zes treinen per dag tussen het vliegveld van Pisa en Florence. Met deze treinen kun je ook naar de plaatsen Pontedera en Empoli reizen.

Het vliegveld van Pisa is naast de trein ook door een bus met het centrum van Pisa verbonden. Er vertrekken bussen vanaf het vliegveld van Pisa naar veel andere Italiaanse steden.

pisa

Om naar het centrum van Pisa te reizen kun je stadsbus no. 3 van busmaatschappij CPT nemen. Elke 20 minuten vertrekt er een bus richting het centrum van Pisa. Deze bus doet is dan in ongeveer 15 minuten in Pisa.

De busmaatschappijen verbinden het vliegveld van Pisa met verschillende steden in Toscane. Vanaf het busstation vertrekken onder andere bussen naar Siena, Lucca, Pietrasanta, Livorno, Montecatini, Pistoia en Prato. De bussen naar Lucca en Pietrasanta stoppen ook in het centrum van Pisa.

Buskaartjes kun je bij de informatiebalie in de aankomsthal of in de bus zelf kopen. Het busstation waar alle bussen van vertrekken vind je net buiten de aankomsthal van het vliegveld.

Het vliegveld ligt zo’n 2 kilometer van de stad vandaan en een taxi van het vliegveld naar het centrum is dan ook niet duur. Je vindt de taxi’s net buiten de aankomsthal.

Taxichauffeurs zijn verplicht hun taximeter aan te zetten voordat ze wegrijden. Maak bezwaar als ze dat niet doen. Accepteer ook geen vaste prijs vooraf. Je bent daarmee altijd duurder uit dan wanneer je op de meter rijdt.

Een altgernatief is van te voren een shuttlebus of taxi te boeken. Hier kun je een rit naar je hotel in Pisa reserveren.

Het openbaar vervoer in Pisa

Informatie over het vliegveld van Pisa

Vliegveld Pisa Galileo Galilei Airport (PSA).
Bij stad Pisa
Afstand tot centrum ca. 3 km van het centrum van Pisa, 80 km van Florence.
Autoverhuur Op het vliegveld van Pisa vind je o.a. Europcar, EsixT, Avis, Hertz, AutoEuropa, Easycar en Thrifty. Huurauto's boeken op Pisa Airport.
Taxi Vanaf het vliegveld kun je een collectieve taxi nemen naar het centraal station van Pisa en de scheve toren. Dit kost ongeveer 2,50 euro.
Hotels bij het vliegveld De hotels bij Pisa Airport
Bus Iedere 20 minuten vertrekt er een bus naar Pisa. De bus rijdt langs de scheve toren en het centraal station. Kaartjes kun je kopen bij de info balie in de terminal of in de kaartjes machine bij de bussen.
Trein Het vliegveld van Pisa heeft een eigen treinstation met treinen naar Florence, Lucca, Viareggio, Pistoia & Montecatini. Per dag gaan er zo'n 10 treinen naar Florence.
Shuttlebussen en taxi's Reserveer een taxi of shuttlebus van het vliegveld naar je hotel in Pisa.
Informatie over reizen in Italië
 
 
kaart van Italie
 
 
kaart vanToscane
 
 
zoek naar campings
 
Hiken en kamperen
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 
Reserveren
 
 
kaart van Italie
 
zoek naar campings
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact