rugzaktrips vakantie

De vliegvelden bij Pisa en Florence.

Als je per vliegtuig naar Toscane wilt zul je waarschijnlijk een vlucht nemen naar Pisa of Florence. Vanuit Pisa kun je met de trein of bus in enkele uren naar steden als Florence en Lucca te reizen.

Vanaf Schiphol, Eindhoven Airport en Brussel vliegen meerdere low budget maatschappijen op Pisa..

Het vliegveld Florence Airport (FLR).

Het kleine vliegveld Luchthaven Florence-Peretola ligt ongeveer 5 km van het centrum van Florence. Twee keer per uur rijdt er een bus van het vliegveld naar Florence. Je kunt ook met een taxi of shuttlebus van het vliegveld naar je hotel in Florence reizen.

Het is maar een klein vliegveld met weinig vluchten. Veel reizigers met bestemming Florence vliegen dan ook naar Pisa (80 km verder) en nemen daar de trein naar Florence.

Openbaar vervoer in Toscane.

Overnachten bij de vliegvelden.

overnachten

Het vliegveld van Pisa.

Een goedkope vlucht vanuit Nederland of België naar Pisa vinden is geen enkel probleem. Vanuit Nederland vertrekken er veel vluchten naar Pisa vanaf luchthaven Schiphol en Eindhoven Airport.

Vanaf het vliegveld van Pisa kun je gemakkelijk naar het centrum van Pisa, Florence, Siena en Lucca reizen. Pisa ligt ongeveer 3 km en Florence ongeveer 80 km van het vliegveld

Ook vanaf vliegvelden over de grens vliegen er meerdere maatschappijen op Pisa. Zo vertrekken er vluchten vanaf de vliegvelden van Brussel en Keulen.

Vervoer vanaf het vliegveld.

Reizen vanaf vliegveld Pisa naar het centraal station.

Bij de terminal van het vliegveld van Pisa is een halte van de People Mover Service. Dit is een automatische trein die je snel en gemakkelijk naar het centraal station van Pisa kan brengen. Vanaf het centraal station van Pisa kun je alle steden in Toscane bereiken.

Er vertrekt iedere 5 tot 8 minuten een high speed People Mover naar Pisa. De rit naar het centraal station duurt maar 5 minuten. Tussen 00.00 uur en 06.00 uur rijden er geen treinen.

Een kaartje kost ongeveer 3 euro.

Pisa en Florence.

Italië Toscane

Reizen met de taxi vanaf het vliegveld.

Het vliegveld van Pisa ligt maar twee kilometer van het centrum van Pisa. Een rit naar de stad met de taxi of taxibus is dan ook niet duur. Je vindt de taxi’s net buiten de aankomsthal.

Taxichauffeurs zijn verplicht hun taximeter aan te zetten voordat ze wegrijden. Maak bezwaar als ze dat niet doen. Accepteer ook geen vaste prijs vooraf. Je bent daarmee altijd duurder uit dan wanneer je op de meter rijdt.

Je kunt ook online een shuttlebus of taxi naar je hotel in Pisa boeken.

Met de bus vanaf het vliegveld van Pisa.

Er rijden geen bussen meer van het vliegveld naar het centrum van Pisa. Daarvoor moet je gebruik maken van de People Mover Service of van een taxi.

Er rijden wel bussen vanaf het vliegveld naar Florence, Lucca en Viareggio - Pietrasanta.

Tips voor je bagage en handbagage

Luchtvaartmaatschappijen die naar Toscane vliegen.