Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Dieren die je op safari kunt tegenkomen in India

Welke dieren je tijdens je safari zult zien is afhankelijk van de zone waar je bent en de tijd van het jaar.

Als de jungle en savanne groen zijn kunnen dieren zich gemakkelijker verstoppen maar het landschap is dan wel prachtig en de dieren die je ziet zien er gezond uit.

Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Low budget reizen in India
Reizen > Reizen in India > De dieren van India
Bannerghatta National Park Op safari in Corbett National Park
Op safari in de nationale parken van India  
Zoek op de site
Rhesus apen
Resusapen zie je overal in India. Zelfs in de drukke steden hebben ze een plaats.
Langoeren
Ook voor langoeren hoef je niet naar de jungle. Echter in de steden zie je wel minder langoeren dan resusapen.
Tijger in Corbett Park
Tijgers raken in Corbett National Park wat gewend aan mensen dus verwacht niet dat de tijger afstand houdt.
Hiken en kamperen
tickets
Kaartjes voor attracties
Enkele dieren die je op safari kunt tegenkomen in India
Gidsen voor de safari

De nationale parken in India zijn geen dierentuinen dus een garantie dat je de dieren zult zien heb je niet. De gids die je bij de ingang van een wildpark verplicht moet meenemen voor een safari zijn ervaren en kunnen je meestal wel veel laten zien.

Tijdens de droge periode blijven de dieren in de buurt van water en dan zijn ze door de gids gemakkelijker te vinden. Tijdens de moesson is alles prachtig groen maar de dieren zijn dan niet afhankelijk van poelen en kunnen zich gemakkelijker verstoppen.

1. De tijger

Veel toeristen komen vooral naar parken als het Corbett National Park of het Nagarhole National Park in Karnataka om een tijger in het wild te zien.

In tegenstelling tot de meeste andere nationale parken in Azië heb je in Corbett Park een grote kans om een tijger tegen te komen. De gidsen weten hoe ze een tijger moeten vinden en als ze er tijdens een safari één zien dan geven ze het met de radio door aan de andere gidsen die in het park zijn.

Één van de prooidieren voor tijgers is de Sambar, een hertensoort. Als een Sambar een tijger ziet geeft hij een brul dat de gidsen gebruiken om een tijger te vinden. Een paar tijgers in Corbett Park zijn niet meer bang voor mensen dus wees niet verbaasd als een tijger besluit om rakelings langs je jeep te lopen.

In andere parken van India zul je waarschijnlijk geen tijgers zien.

Tijger in Corbett Park
Foto: Een tijger in Corbett National Park.

2. De olifant

In veel nationale parken in India kun je olifanten zien. In Corbett National Park leven bijvoorbeeld zo'n 700 olifanten. Als je daar olifanten wilt zien moet je naar de zones Dhikala, Phulai en naar de Saddle Dam.

Ook in Nagarhole National Park kun je bij een safari olifanten tegenkomen. De gidsen weten de olifanten meestal wel te vinden. Een safari op een tamme olifant behoort op veel plaatsen tot de mogelijkheden. Op een olifant kom je op andere plaatsen dan bij een safari met een jeep of een safaribus.

Olifant in Nagarhole
Foto: Een olifant in Nagarhole National Park in Zuid-India.

3. De Chital

De Chital of “Spotted Deer” is één van de hertensoorten die je in India in een nationaal park kunt tegenkomen. De gidsen noemen het hert “Spotted Deer”.

De Chital zul je bij een safari zeker tegenkomen. Ze zijn mooi en snel. Dat moet ook wel want ze zijn een belangrijke prooi voor de vele luipaarden en tijgers in het park.

Spotted Deer
Foto: De Chital of “Spotted Deer” is een mooi hert dat je in bijna iedere jungle in India tegen kunt komen.

4. De Sambar

De Sambar is het grootste hert in Corbett Park. De mannetjes hebben geweien die wel een meter lang kunnen worden.

Als je een Sambar meerdere keren hoort brullen is er misschien een tijger in de buurt. De gidsen laten de chauffeur van de jeep op het geluid van de Sambar af rijden.

5. De Gaur

Een Gaur is een soort rund die je in India vooral tegenkomt in open tropisch wouden en bossavannes. Als je met een gids op safari bent zijn ze gemakkelijk te vinden.

Gaur

6. De luipaarden

In de meeste nationale parken in India leven veel luipaarden. De luipaarden worden ook regelmatig in de gebieden rond het park gezien. De dieren zijn goed in het beklimmen van bomen.

7. De resusapen

Resusapen hebben zich goed aangepast aan de aanwezigheid van mensen en je ziet ze dan ook overal in India. Ze leven zowel in de bergen van de Himalaya als in Zuid-India. Zelfs in een stad als Delhi kun je ze nog in het centrum tegenkomen. De apen leven in groepen en zijn leuk om naar te kijken.

8. Langoeren

Langoeren is een opvallende witte apensoort. Een groep langoeren is veel rustiger dan een groep resusapen. In de dorpen in de Himalaya's heeft men dan ook liever een groep Langoeren rond het huis dan een groep resusapen.

9. De jackhals

De jackhals zie je in groepen op open grasland en soms vlakbij de dorpen. Ze passen zich snel aan je ziet ze dan ook wel bij afvalhopen.

Wilde zwijnen
 
 
India
 
 
Ramnagar
Corbett Park
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
 
Reserveren

Reserveren

 
 
India
 
 
Rajasthan
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact