Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Wildparken en resorts in Karnataga, Zuid-India

Je kunt niet zomaar de jungle van Karnataka binnenwandelen om te gaan hiken. Je hebt altijd een vergunning nodig. Eigenlijk mag je alleen met een erkende gids de jungle in.

Hieronder vind je informatie over wildparken en resorts Karnataka en er zijn adressen waar waar je safari's en Jungle Lodges kunt reserveren.

Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Low budget reizen in India
Reizen > Reizen in India > Karnataka > Nationale Parken
National Parks en wild resorts in Karnataga
Zoek op de site
Een olifant tijdens de bootsafari in augustus in Nagarhole National Park.
National Park Nagarhole
Nagarhole National Park
olifant
Rondreizen in India
Lijst met wildparken en resorts in de Indiase staat Karnataga
Nationale Parken in Karnataga

Als je bij een rondreis ook de jungle wilt bezoeken zul je dat onder begeleiding van een erkende gids moeten doen. Zomaar een nationaal park binnenlopen is gevaarlijk en verboden.

Bij de ingang van veel nationaal parken kun je een bussafari van de Forest Departement van Karnataka boeken. Deze busjes vertrekken vroeg in de ochtend en laat in de middag. De busjes zijn geen aanraders. Meestal zijn de busjes vol en fotograferen kan lastig zijn.

Een jeepsafari is iets duurder dan een busje maar je ziet veel meer en is comfortabeler. Als je in een resort in een park overnacht kun je meestal twee keer per dag gratis met een jeepsafari mee.

Overnachten in de jungle

Foto: Je kunt bij de ingang van de nationale parken een safari in dit soort busjes boeken. In de resorts krijg je een safari in een jeep.

De beste tijd om naar een nationaal park in Karnataka te gaan

De beste tijd om de wildparken in India te bezoeken is tussen november en juni. De parken zijn dan droog en het voedsel schaars. In deze periode zijn de dieren gemakkelijk te vinden. Tussen juli en november kan het regenen en is de jungle groen.

De dieren hebben dan genoeg te eten en zwerven uit over het hele gebied. De dieren die je tijdens de moesson ziet zijn misschien moeilijker te vinden maar zijn wel veel gezonder en mooier.

Nagarhole jeepsafari
Foto: Tijdens de jeepsafari in Nagarhole National Park ziet de gids een olifant.

Verwacht overigens geen tijgers te zien tijdens een safari in Karnataka. Ze zijn er wel maar kunnen zich goed verstoppen. Je moet heel veel geluk hebben om een tijger tegen te komen tijdens een jeepsafari. Tijdens een jeepsafari zie je vooral olifanten, herten, gaurs, veel vogels en soms luipaarden.

Als je tijdens je safari geen tijgers gezien hebt kun je altijd nog naar het Bannerghatta National Park vlakbij Bangalore. Eigenlijk is het meer een safaripark dus je ziet gegarandeerd tijgers. Er zijn zelfs witte tijgers.

De meeste resorts in de nationale parken zijn ook tijdens de moesson open. De laatste jaren regent het in de maanden juli en augustus minder en zijn de parken nog goed te bezoeken. In september regent het meer en kan het zijn dat de jeepsafari minder diep de jungle ingaat.

Nagarhole
Foto: Een olifant tijdens de jeepsafari in Nagarhole in augustus. Het is moesson dus de olifant kan zich goed verstoppen.
Verschillende resorts Afstand: Bangalore Mysore Goa Naar de parken met:
B.R. Hills Wildife Adventure Resort 225 km 85   bus of huurauto
Kabini Rivier Lodge 220 km 80 km   bus of huurauto
Kali Wilderness Camp     125 km bus of huurauto
Devbagh Beach Resort 520 km   22 km bus of huurauto
Dubare Elephant Camp 240 km     bus of huurauto
Bandipur Safari Lodge        
Cauvery Fishing Camp 100 km 85 km    
Devbach Beach Resort     150 km bus/auto en boot
Bannerghatta National Park 21 km     bus of auto
Informatie over reizen in India
 
 
Karnataka
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
 
Reserveren
 
 
India
 
 
Karnataka
 
 
Karnataka
 
 
zoek naar hotels
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact