rugzaktrips vakantie

Werken in hotels, bars en restaurants in het buitenland.

De meeste bemiddelingsorganisaties bieden horecawerk in verschillende landen aan. De meest populaire bestemmingen zijn Spanje, Frankrijk en Italië . Normaal gesproken kun je in een hotel werken maar ook een bar of een restaurant behoort tot de mogelijkheden.

Wie de taal spreekt kan direct aan de slag. Als je de taal niet spreekt kun je via de bemiddelingsorganisaties taalcursussen volgen. Daar zijn dan wel kosten aan verbonden. De taalcursussen zijn allemaal in het land van bestemming.

Werken in de horeca in het buitenland

Werken via een bemiddelingsorganisatie

Als je horecawerk via een bemiddelingsorganisatie vindt, moet je betalen om mee te mogen doen. Kost en inwoning zijn dan wel gratis. Ook tijdens de taalcursus is je accommodatie al verzorgd.

Alle bemiddelingsorganisaties werken met partner organisaties of hebben zelfs een persoonlijke begeleider. Voor al je vragen en met al je problemen tijdens het programma kan je bij hen terecht.

Combineer een taalschool met werk

In landen als Spanje en in Zuid-Amerika kun je ook naar een taalschool van Don Quijote. Don Quijote kan dan bemiddelen bij het vinden van werk in bijvoorbeeld Marbella.

Aan het einde van het programma krijg je vaak een taal- en/of werkcertificaat. Voor je werk ontvang je ook een vergoeding. De ervaring die je op doet is echter belangrijker dan de verdiensten.

De vergoeding voor je werk is niet hoog. Maar je hebt ook niet veel kosten tijdens een werkvakantie. De enige kosten zijn je uitgaven tijdens je vrije uren.

Vraag een gratis brochure van Don Quijote aan.

werken in een hotel

Werken in de horeca

De informatiebijeenkomsten.

De populairste zomerbaantjes zijn die op een camping of in een resort. Veel Nederlandse reisorganisaties zoeken elke zomer mensen die op hun campings willen werken.

De Nederlandse organisatie Travel Active houdt regelmatig informatiebijeenkomsten over werken in het buitenland.

De informatiebijeenkomsten van Travelactive

werken in een hotel

Werken in een hotel

Werk in hotels, op campings of in restaurants.

Hieronder vind je enkele vacature sites voor werk in hotels, op campings en in restaurants en bars in het buitenland.