rugzaktrips vakantie

Low budget eten en drinken in Florence.

Het historische centrum van Florence trekt veel toeristen. Als je oplet kun je echter zelfs in het oude centrum van Florence goedkoop eten en drinken.

Zo kun je goedkoop ontbijten of lunchen op de markt en er zijn diverse goedkope restaurants, pizzeria's en tratoria te vinden.

Het centrum van Florence.

Florence centrum

In de straten in Florence kun je buiten eten.

Goedkoop eten en drinken in het centrum van Florence.

Het historische centrum van Florence ligt in een grote cirkel rond de Piazza del Duomo, het plein met de beroemde kathedraal, het plein Piazza della Signoria en de brug Ponte Vecchio.

Hier zijn de belangrijkste winkelstraten van Florence. Het is het territorium van toeristen dus alles is hier duurder dan elders in Florence.

Vooral de terrasjes in dit deel van Florence zijn duur. Toch kun je hier ook wel goedkoop een pizza of een bord pasta eten. Doe dat echter wel voor sluitingstijd van de winkels want na 20:30 uur kun je alleen nog maar in een restaurant eten.

Milaan

Op de Via dei Bardi is een bakkerij waar je kunt ontbijten met dit uitzicht.

Ontbijten en lunchen.

Als je in Florence een hotel overnacht moet je niet al te hoge verwachtingen hebben van het ontbijt. Een ontbijt stelt in Italië gewoon niet veel voor. Als je graag uitgebreid wilt ontbijten kun je een hotel exclusief ontbijt in het centrum boeken en met het uitgespaarde geld gaan ontbijten in een nabijgelegen café of bakkerij.

Net zoals in de rest van Italië kun je in Florence eten in restaurants, pizzeria's en "trattoria's". De restaurants zijn meestal het duurst en de "trattoria" het goedkoopst.

Je kunt op veel plaatsen in het centrum van Florence eten kopen en dat buiten op een bankje of muurtje opeten. Pas wel op, het buiten eten op de stoep werd in Florence zo populair dat het nu verboden is.

Florence

De restaurants bij Piazza Duomo zijn misschien duur maar je zit er wel goed.

Florence

Een zelfbedieningsrestaurant in de winkelstraat Via Por S. Maria.

hotels en restaurants

Tussen het station en de binnenstad zijn dit soort straatjes met betaalbare hotels en restaurants.

Via Faenza Florence

Vlakbij het station ligt Via Faenza, een winkelstraat vol met betaalbare restaurants.

Goedkoop eten in de buurt van de Piazza del Duomo.

De kathedraal op het plein de Piazza del Duomo is overdag en een groot deel van de avond vol met toeristen. Er is gelukkig geen MacDonald´s op de Piazza del Duomo maar je kunt er wel pizzapunten als snack kopen.

Op straat eten is hier niet toegestaan dus je zou je pizzapunt elders moeten opeten.

kaartjes Rondleidingen met gids.

Florence.

Het Hardrock Café aan de Piazza della Repubblica is misschien niet zo goedkoop maar wel leuk.

Goedkoop eten bij het centraal station.

In de buurt van het centraal station van Florence kun je naast goedkoop overnachten ook goedkoop eten en drinken. In de winkelstraat Via Faenza en haar zijstraten vind je naast drie hostels ook enkele goedkope restaurants, pizzeria´s en trattoria.

De markthal Mercato Central en de warenmarkt San Lorenzo Markt liggen maar een zijstraat verwijderd van Via Faenza.

Florence Ponte Vecchio

De Ponte Vecchio in Florence.

Florence

Dit soort terrasjes zie je overal in de binnenstad.

Florence

Op de San Lorenzo Markt kun je goedkoop eten in de markthal.

Goedkoop eten bij de Ponte Vecchio.

Één van de populairste bezienswaardigheden van Florence is de middeleeuwse brug Ponte Vecchio. Op de brug vind je vooral juweliers maar aan de andere kant van de rivier is een supermarkt en een bakker. Je kunt het eten dat je hier koopt opeten bij de rivier de Arno. Je hebt dan een onbetaalbaar uitzicht op de oude brug en het historische centrum van Florence.

In de smalle straat Borgo San Jacopo dat bij de Ponte Vecchio begint vind je enkele goedkope Trattoria, budgetrestaurants en er is een snackbar met de naam 12 di Foco.

Tegenover de bakkerij ligt een Indiaas restaurant waar je goedkoop en lekker kunt eten. Het restaurant verkoopt ook losse snacks en pizza´s om mee te nemen .

Goedkoop ontbijten en lunchen op de markt.

Op de markt kun je ook in Florence tijdens werkdagen goedkoop ontbijten en lunchen. Er zijn twee markten waar je naartoe kunt gaan voor een verse Toscaanse snack.

De Marcato Centrale is een markthal aan de Via dell'Ariento. Hier kun je tot 14:00 uur lekker kunt eten.

Op zaterdag is de Mercato Centralo de hele dag open. Buiten op straat is de pittoreske San Lorenzo Markt.

Lekkere pasta.

resstaurant

De markt Sant'Ambrogio.

Een andere voedselmarkt waar je goedkope Toscaanse hapjes kunt kopen is de Sant'Ambrogio markt op de Piazza Ghiberti en Piazza Sant'Ambrogio.

Rondom de markt vind je goedkope eethuizen en terrasjes.

Tip: Bistrot La Capannina.

Bistrot La Capannina aan de Via Sant' Antonino nr. 49 is goed en goedkoop. Vooral de spaghetti met zeevruchten is erg lekker. Het restaurant ligt in een zijstraat van Via Faenza.