rugzaktrips vakantie

Goedkoop eten en uitgaan in Girona (bij Barcelona)

Girona is een universiteitsstad en er zijn dus veel op studenten gerichte goedkope restaurants, eethuizen en bars. Uit eten en uitgaan is in Girona lang niet zo duur als in het nabijgelegen Barcelona.

Als je rond het centrum van Girona een restaurant of bar zoekt kun je gemakkelijk een voordelig adres vinden.

Frankrijk

Het historische centrum van Girona

Goedkoop uit eten in Girona

Goedkope restaurants in Girona vind je o.a. in de universiteitswijk. In de straten rondom de verschillende faculteiten hoef je nooit ver te lopen om een goedkoop menu te vinden.

Vooral rond de middag tijdens de lunch is het aanbod van goedkope eetcafés groot. Als je in de binnenstad buiten het historisch centrum een goedkoop eetcafé zoekt zul je snel iets vinden.

De restaurants en cafés in het centrum

Vooral rond de middag tijdens de lunch heb je een ruime keus aan goedkope eetcafés. Als je in de binnenstad buiten het historisch centrum een goedkoop eetcafé zoekt zul je snel iets vinden.

Ga ook eens in de markthal op de Plaza Lleo Mercat Municipal van Girona.

Een populair restaurant in Girona is DO Taverna Catalana. Het restaurant ligt aan het centrale plein Plaza de la Independencia. En vanaf het terras heb je een mooi uitzicht over de rivier Onyar.

Restaurant Calderers

Voor sandwiches en vers geperste vruchtendrankjes gaan de inwoners van Girona naar Restaurant Calderers. Dit restaurant in het historische centrum van de stad is perfect voor een heerlijk ontbijt. Maar ook als alternatief voor een lunch of als tussendoortje is Calderers een goede keus.

Adres: Restaurant Manaus, Carrer Calderers 10, Girona

Uitgaan in Girona

De mogelijkheden om uit te gaan is in Girona niet zo divers als in Barcelona, maar het is er zeker ook niet saai. De vele studenten houden Girona ook in de nachtelijke uren levendig en trendy.

De prijzen in de cafés en clubs in het centrum van Girona zijn wel een stuk lager dan in Barcelona. Zo slaat een avondje uit in Girona niet zo'n groot gat in je budget als het in Barcelona zou doen.

Het uitgaansgebied van Girona

Het nachtleven in Girona vind je vooral rond het plein Plaza de la Independencia. Rond het plein zijn de bars, cafés en restaurants.

Voor de Avenue Rambla de la Libertat en Ballesteries geldt hetzelfde. Vooral in het weekend zijn dit de plekken om uit te gaan.

Doordeweeks kan je naar de wijk rond de universiteit. Hier zijn van maandag- tot donderdagavond volle studentencafés. De lage prijzen zorgen ervoor dat deze cafés bijna elke avond gezellig gevuld zijn.

Tapas in Girona

Rond het plein Plaza de la Independencia zijn de meeste tapasbars van Girona. Zo kan je makkelijke en goedkoop je avondmaal met je eerste drankjes combineren. De tapasbars zijn voor de inwoners van Girona ook vaak het startpunt van een avondje stappen. Hier ontmoeten vrienden elkaar om vervolgens middernacht wellicht naar één van de discotheken te verkassen.