Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Reizen naar Bilbao met het vliegtuig, trein en bus

Er is een vliegveld in Bilbao maar vluchten vanuit Nederland of België gaan over één van de internationale vliegvelden van Spanje.

Het internationale vliegveld van Satander ligt het dichtste bij Bilbao. In Spanje kun je ook met de bus of de trein naar Bilbao.

    Low budget in Bilbao
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > Spanje > Bilbao > Reizen met bus, trein of vliegtuig
  Goedkoop in Bilbao Overnachten in Bilbao
Goedkoop reizen naar Bilbao
Reizen naar Bilbao
Reizen naar Bilbao per vliegtuig

Het vliegveld van Bilbao wordt voor het grootste deel gebruikt voor binnenlandse vluchten vanuit bijvoorbeeld Madrid of Barcelona landen in Bilbao.

Toch landen er ook enkele internationale vluchten van low budget vliegmaatschappijen vanuit onder andere Brussel, Düsseldorf, Bonn/Keulen en Stuttgart.

RyanAir vliegt overigens op het vlakbij gelegen vliegveld van Santander.

Goedkope vliegtickets naar Spanje

Wie van het vliegveld van Bilbao goedkoop naar de stad wil reizen kan de stadsbus pakken. Buiten de aankomsthal, nog voordat je het parkeerterrein oploopt, staan de stadsbussen van busmaatschappij Bizkaibus de reizigers op te wachten. Kaartjes kun je in de bus kopen.

De stadsbussen van Bilbao vertrekken ongeveer om de 20 minuten vanaf het vliegveld. In Bilbao stoppen ze onder andere op het centraal gelegen busstation TermiBus. De rit van het vliegveld naar Bilbao duurt ongeveer drie kwartier.

Veel goedkope vluchten vanuit Nederland gaan overigens naar het vliegveld van Satander, ongeveer 100 km van Bilbao.

Tips voor je handbagage Bagage veilig meenemen
tickets Vervoer met een taxi of airport-bus naar je hotel in Bilbao (met prijzen).
station Bilbao
Foto: Het station van Bilbao

Reizen naar Bilbao per trein

Om naar Bilbao per trein te reizen heb je de keuze uit drie vervoersmaatschappijen. De nationale RENFE verzorgt de lange- en middellange afstandstreinen in Spanje die vanuit Bilbao vertrekken.

Ook verzorgt de RENFE enkele korte afstandstreinen die Bilbao met zijn voorsteden verbindt. Deze treinen van RENFE worden Cercanias genoemd.

Alle Cercanias treinen van RENFE vertrekken vanaf het station Estacion Abando in Bilbao. Ook alle lange afstandstreinen vertrekken en komen aan op station Abando. Hier vind je onder andere de treinen die Bilbao met Madrid, Barcelona of Alicante verbinden. Het station ligt aan het plein Plaza Circular. Bij het station stoppen de tram en de metro (halte Abando).

De tweede vervoersmaatschappij die in Bilbao opereert is Euskotren. Euskotren is de provinciale vervoersmaatschappij van Baskenland. Euskotren rijdt langs de Baskische kust en verbindt onder andere San Sebastian met Bilbao. Ook verbindt de Baskische treinmaatschappij Euskotren Bilbao met de plaatsen in de Txorieri vallei en de provincie Guipúzcoa.

De derde vervoersmaatschappij die op Bilbao rijdt is FEVE. FEVE heeft een korte afstandstrein die tussen Bilbao en Balmaseda rijdt. Deze korte afstandstrein van FEVE stopt in Bilbao op de stations Concordia, Ametzola, Basurto en Zorroza.

Naast deze korte afstandstrein rijdt treinmaatschappij ook op de lijn Bilbao – Santander en vertrekt er één dagelijkse trein van Bilbao naar Leon. De treinen van FEVE naar Santander en Leon vertrekken vanaf station Concordia in het centrum van Bilbao.

Reizen met de trein in Spanje

Reizen per bus naar Bilbao

Per bus naar Bilbao reizen is goedkoper en vaak sneller dan met de trein. Afgezien van de hogesnelheidstreinen dan. Zo doet de bus tussen Bilbao en Santander er 90 minuten over en in 60 minuten reis je van Bilbao naar San Sebastian. De busreis tussen Madrid en Bilbao bedraagt ongeveer vijf uur. De bussen naar Bilbao vertrekken in Madrid vanaf het busstation Las Americas.

De bussen in Bilbao vertrekken van en komen aan op het busstation TermiBus. De busdiensten zijn in handen van verschillende particuliere busmaatschappijen.

Helaas is er geen centrale dienstregeling. Maar op de website van het busstation vind je een compleet overzicht van alle busmaatschappijen die naar of van Bilbao reizen. Sommige busmaatschappijen hebben hun eigen website met daarop alle informatie over vertrektijden en prijzen.

Het busstation TermiBus ligt in het centrum van de stad. Het busstation is te bereiken met de metro (uitstappen op halte San Mames). Je kunt ook de tram van Euskotren nemen of je reist met de plaatselijke trein Cercanias van de nationale treinmaatschappij RENFE.

Met de bus reizen in Spanje

 
 
Kaart van Spanje
 
 
zoek naar hotels
 
Hiken en kamperen
 
 

-

-

 
 
Zuid-Frankrijk
 
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact