rugzaktrips vakantie

Reizen naar Bilbao.

Je kunt naar Bilbao reizen met de auto, bus, trein en vliegtuig.

Het vliegveld van Bilbao ligt vlakbij de stad. Vanaf het vliegveld kun je met de Airportbus of een taxi in twintig minuten naar de binnenstad reizen.

Reizen naar Bilbao per vliegtuig.

Het vliegveld van Bilbao wordt voor het grootste deel gebruikt voor binnenlandse vluchten vanuit bijvoorbeeld Madrid of Barcelona landen in Bilbao.

Er zijn echter ook internationale vluchten van KLM, Iberia en Vueling vanaf vliegveld Amsterdam Schiphol. Een rechtstreekse vlucht van Schiphol naar Bilbao is 2 uur en 10 minuten. Ook vanaf Brussel en Düsseldorf zijn rechtstreekse vluchten.

Vluchten naar Bilbao.

Overnachten in Baskenland.

overnachten

Vervoer naar Bilbao en San Sebastian.

Het vliegveld van Bilbao, Aeropuerto de Bilbao, ligt maar 13 km van de binnenstad van Bilbao. Drie keer per uur vertrekt er een bus vanaf de Arrival Hal naar het busstation in het centrum van Bilbao. En kaartje kost ongeveer €1,50. Je kunt ook een taxi nemen maar een rit naar het centrum zal je ongeveer €25,- kosten.

San Sebastian heeft geen eigen vliegveld dus veel passagiers naar Bilbao reizen door naar San Sebastian. San Sebastian ligt 110 km van Bilbao. Ieder uur vertrekt er een bus van het vliegveld naar San Sebastian. Een kaartje kost ongeveer €17,-.

Station Estacion Abando.

De Spaanse spoorwegmaatschappij RENFE heeft de lange- en middellange afstandstreinen in Spanje die vanuit Bilbao vertrekken.

Alle Cercanias treinen van RENFE vertrekken vanaf het station Estacion Abando in Bilbao. Ook alle lange afstandstreinen vertrekken en komen aan op station Abando. Zo zijn hier de treinen naar Madrid, Barcelona of Alicante.

Het station ligt aan het plein Plaza Circular. Bij het station stoppen de tram en de metro (halte Abando).

Internationale treinreizen.

rouyr Frankrijk

De route door Frankrijk naar Baskenland

De treinen van Euskotren

De tweede vervoersmaatschappij die in Bilbao opereert is Euskotren. Euskotren is de provinciale vervoersmaatschappij van Baskenland. Euskotren rijdt langs de Baskische kust en verbindt onder andere San Sebastian met Bilbao.

Ook verbindt de Baskische spoorwegmaatschappij Euskotren Bilbao met de plaatsen in de Txorieri vallei en de provincie Guipúzcoa.

Reizen met de trein in Spanje.

Reizen per bus naar Bilbao.

Per bus naar Bilbao reizen is goedkoper en vaak sneller dan met de trein. Afgezien van de hogesnelheidstreinen dan. Zo doet de bus tussen Bilbao en Santander er 90 minuten over en in 60 minuten reis je van Bilbao naar San Sebastian. De busreis tussen Madrid en Bilbao bedraagt ongeveer vijf uur. De bussen naar Bilbao vertrekken in Madrid vanaf het busstation Las Americas.

De bussen in Bilbao vertrekken van en komen aan op het busstation TermiBus. De busdiensten zijn in handen van verschillende particuliere busmaatschappijen.

Het busstation TermiBus ligt in het centrum van de stad. Het busstation is te bereiken met de metro (uitstappen op halte San Mames). Je kunt ook de tram van Euskotren nemen of je reist met de plaatselijke trein Cercanias van de nationale spoorwegmaatschappij RENFE.

Met de bus reizen in Spanje.