rugzaktrips vakantie

Low budget in Sevilla.

In Sevilla zie je het Spanje van weleer. Tapas, flamenco en stierengevechten; Spaanser kan het bijna niet.

Een hotel in Sevilla is vergeleken met andere steden in Andalusië niet goedkoop. In de wijk Santa Cruz vind je gelukkig veel goedkope hostels en budget hotels.

De kaart van Spanje

Spanje

Overnachten in Sevilla.

In Sevilla overnachten is duurder dan in andere plaatsen van Andalusië. Overnachten in Valencia is bijvoorbeeld goedkoper dan in Sevilla. Het hoogseizoen in Sevilla is van augustus tot eind september.

Buiten het hoogseizoen zijn de hotelkamers van Sevilla een stuk goedkoper. In de week van Pasen en tijdens het festival Feria in april zijn hotels in Sevilla ook duurder.

De hotels en hostels in Sevilla.

Overnachten in Sevilla.

Overnachten

De pensions (Pensiones) in Sevilla.

Als je goedkoop wilt overnachten kun je naar één van de jeugdherbergen of hostels. In de oude Joodse wijk Santa Cruz vind je veel leuke en goedkope hostels en hotelletjes.

Ook de zogenaamde Pensiones behoren tot de goedkopere accommodaties. De kamers in een pension in Sevilla zijn meestal klein en de badkamer deel je met andere gasten.

Het aantal goedkope accommodaties neemt af in Sevilla. De goedkope hostels veranderen in rap tempo in tweesterrenhotels en driesterrenhotels. Wie in het hoogseizoen van een goedkope accommodatie verzekert wil zijn kan het beste ruim van tevoren boeken.

Sevilla

De toren La Giralda is een bezienswaardigheid.

De Hostales in Sevilla

Hostales zijn in Sevilla een stuk beter dan Pensiones. Hostales zijn vaak kleine, charmante familiehotels. De service is er persoonlijker dan in een hotel. De meeste Hostales zijn comfortabel. Ook hebben de kamers vaak een eigen badkamer. Maar niet altijd!

Wanneer je een kamer in een Hostal of een pension boekt, moet je nagaan of de kamer over airconditioning beschikt. De middagen in Sevilla zijn in de zomer bloedheet. De hele stad houdt dan siësta en misschien wil je dan uitrusten in je hotelkamer.

Goedkoop overnachten in Sevilla.

Sevilla

Plaza da Espana Sevilla

Overnachten buiten het centrum van Sevilla.

Als je de accommodaties in het centrum te duur vindt kun je ook in de buitenwijken van Sevilla een kamer zoeken. De stad is niet zo groot en de belangrijkste attracties in het centrum zijn gemakkelijk vanuit de buitenwijken te bereiken. Je kunt met het openbaar vervoer naar het centrum maar lopend is het ook wel te doen.

Er rijden nachtbussen in Sevilla. Met de handige toeristenkaart Sevilla Card kun je onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer.

Sevilla

Casas Rurales (vakantiehuizen)

Niet zo bekend bij toeristen zijn de Casas Rurales. Casas Rurales zijn vakantiewoningen op het platteland. Voor groepen en gezinnen zijn de Casas Rurales vaak goedkoper dan een accommodatie in de stad. Bijkomend voordeel is de eigen keuken in het vakantiehuisje. Zo bespaar je op restaurants.

Er zijn verschillende Casas Rurales in de plaatsen rondom Sevilla. Met het streekvervoer kun je het centrum van Sevilla gemakkelijk bereiken.

Vakantiehuizen in Sevilla.

De attracties van Sevilla.

In de prachtige historische binnenstad van Sevilla met zijn vele Moorse gebouwen is veel te zien. Bezoek vooral ook Plaza de España, het paleis en de vroegere joodse wijk Santa Cruz met zijn smalle straten en pleintjes.

Alles is lopend goed te bereiken maar je kunt de Hop-On Hop-Off bus nemen om de stad snel beter te leren kennen. Ook zijn er boottochten op de rivier. Vanaf de rivier heb je een prachtig uitzicht op de stad.

Tip: Huur ook eens een fiets of scooter in Sevilla.

De Hop-on Hop-off bussen, fietsenverhuur en boottochten
(met prijzen en routes).

Goedkope hotelkamer

Torre del Oro uit de twaalfde eeuw.

Tip: Reserveer een shuttlebus of taxi vanaf het vliegveld of het Santa Justa Train Station naar je hotel.

Kaartjes voor attracties en excursies

Een dagkaart dag kost rond de 17 euro en er zijn twaalf haltes bij bezienswaardigheden. Je kunt voor 33 euro een Seville Card kopen waarmee je gratis met de Hop-On Hop-Off bus kunt.

Ook een rondvaart op de rivier Guadalquivir en de musea zijn met de Seville Card gratis. Daarnaast krijg je korting in restaurants, bij rondleidingen en Flamenco Shows.

kaartjes De attracties en excursies van Sevilla.

Sevilla

Plaza da Espana Sevilla

Sevilla

De promenade langs de rivier de Guadalquivir.

Sevilla

Het vliegveld

Bagage