rugzaktrips vakantie

Reizen naar Valencia

Het vliegveld van Valencia ligt niet zover van de stad. Met de metro kun je gemakkelijk naar het centrum. Een aanrader is de kortingskaart Valencia Tourist Card die je online, maar ook op het vliegveld kunt kopen. Hiermee kun je gratis met het openbaar vervoer reizen.

Het goedkoopst reis je met de bus naar de stad maar dan ben je wel iets langer onderweg dan met de metro.

Het vliegveld van Valencia.

Een video (4 minuten) over de aankomst op het vliegveld van Valencia.

Vervoer vanaf het vliegveld van Valencia

Het vliegveld van Valencia ligt zo'n acht kilometer van de stad vandaan. Op het vliegveld landen low budget vluchten uit Amsterdam, Eindhoven, Brussel, Keulen / Bonn en Düsseldorf.

De metro is de snelste, goedkoopste en gemakkelijkste manier om van het vliegveld naar het centrum van Valencia te reizen. Het metrostation vind je onder de aankomsthal.

Het openbaar vervoer van Valencia.

Met het vliegtuig naar Valencia.

Overnachten in Valencia.

Overnachten

Vervoer vanaf het vliegveld.

Twee andere goedkope manieren om van het vliegveld naar Valencia te komen zijn de stadsbus en de speciale Airport Shuttle, Aero-Bus.

Van de twee is de stadsbus de goedkoopst alhoewel het verschil met de Aero-Bus niet groot is. De Airport Shuttle is echter wel een stuk sneller dan de stadsbus.

De metro en de Aero-Bus verbinden het belangrijkste station van Valencia, Estacio del Nord, met het vliegveld. De laatste rit van de Airport Shuttle is rond 10 uur 's avonds.

kaartjes Kaartjes voor de Airport Shuttle en taxi's.

De veerboten vanuit de haven van Valencia

Vanuit de haven van Valencia kun je naar de eilanden Ibiza of Mallorca varen met een veerboot. De overtocht naar Ibiza en Mallorca duurt ongeveer 7 en 8 uur.

Er vertrekt iedere dag een boot.

kaartjesMet de veerboot naar Mallorca

Spanje

Per trein naar Valencia.

Valencia is gemakkelijk per trein te bereiken. Vanuit Madrid en Barcelona kun je rechtstreeks met de trein naar Valencia rijden.

De meeste treinen stoppen en vertrekken vanaf het station Estacio del Nord. Dit station ligt vlakbij het centrum.

Reizen met de trein in Spanje.

Het treinstation Estacio del Nord

Het treinstation Estacio del Nord ligt tegen het centrum van Valencia aan. Van het treinstation kun je dus gemakkelijk naar het centrum lopen. Vanaf het station kun je ook een metro of bus nemen.

Kaartjes voor de regionale treinen zijn overigens niet de gebruiken in het openbaar vervoer en omgekeerd. Alle kaartjes voor de treinen koop je aan het loket op het treinstation.

Reizen met de bus in Spanje.