rugzaktrips vakantie

Vervoer vanaf het vliegveld van Edinburgh.

Er zijn goedkope vluchten naar Edinburgh vanaf Amsterdam, Düsseldorf en Brussel. Easyjet en KLM Cityhopper vliegen bijvoorbeeld van Schiphol naar Edinburgh.

Er rijden bussen van het vliegveld naar het centrum van de stad. De afstand tussen het vliegveld en Edinburgh is maar 13 km.

bussen Edinburgh

kaartjesKaartjes voor de Express bus naar Edinburgh
(ongeveer 5 euro enkele reis).

Het vliegveld van Edinburgh.

Het vliegveld Edinburgh Airport ligt ongeveer een half uur rijden van het centrum van Edinburgh. Eenmaal op het vliegveld van Edinburgh aangekomen zijn er meerdere mogelijkheden om naar de stad te reizen. De goedkoopste manier is met het openbaar vervoer.

Busmaatschappij Lothian Buses rijdt met een speciale Express bus tussen het vliegveld en Edinburgh. De Express bus, de Airlink 100, vertrekt vanaf de aankomsthal van de nationale vluchten.

Reserveer een shuttle bus of taxi naar je hotel.

Autoverhuur op het vliegveld.

Vervoer met de Express Bus.

De Express bussen staan voor de aankomsthal. De eerste bus naar Edinburgh vertrekt al om iets voor 5 uur ’s ochtends vanaf het vliegveld. De Express bus vertrekt elke 10 minuten richting Edinburgh. De reis duurt ongeveer 30 minuten; bijna net zo snel als met een taxi. Een buskaartje kost rond de £ 5,-.

De bus stopt in het centrum van Edinburgh o.a. bij de treinstations Haymarket Station en Waverley Station. Waverley Station ligt precies tussen Old Town en New Town.

Buskaartjes voor de Express bus van busmaatschappij Lothian Buses kun je kopen bij de bushalte, bij de buschauffeur of online.

De tram van Edinburgh Airport.

Er rijdt naast een bus ook een tram van het vliegveld naar York Place in het centrum van Edinburgh. De tram stopt o.a. in Princes Street in New Town. Hier is ook een ingang van Waverley Station.

Er vertrekt iedere tien minuten een tram.

Overnachten bij Edinburgh Airport.

Als je in de buurt van het vliegveld wilt overnachten moet je een hotel in Ingliston zoeken. Je kunt natuurlijk ook een hotel nemen in de buurt van Waverley Station in Edinburgh. Met de bus of de tram ben je ook hier snel op het vliegveld.

Reizen in Schotland.

Schotland Edinburgh

Reizen met een Airport Shuttle.

Voor wie geen dure taxi wil nemen, maar ook reizen met koffers in het openbaar vervoer niet handig vindt kan met de Edinburgh Shuttle vanaf het vliegveld naar Edinburgh reizen. De Edinburgh Shuttle rijdt met een personenbusje voor 7 personen naar uw hotel in Edinburgh.

Het grote voordeel van deze Shuttle Service is dat ze je met bagage van en naar ieder adres in Edinburgh rijden. Ze zetten je dus voor de deur af.

Reserveer de Airport Shuttle of een taxi.

Rechtstreekse vluchten naar Edinburgh

Vanaf Schiphol Airport zijn er rechtstreekse vluchten naar luchthaven Edinburgh Airport. Er zijn iedere dag vluchten van de luchtvaartmaatschappijen KLM en Easyjet naar Edinburgh.

Vervoer naar Glasgow.

Iedere dertig minuten vertrekt er een bus van luchthaven Edinburgh Airport naar Glasgow. De reis van het vliegveld naar het centrum van Glasgow duurt ongeveer zestig minuten. Je kunt bij de chauffeur kaartjes kopen. Een kaartje kost ongeveer £ 12,50.