rugzaktrips vakantie

De attracties en bezienswaardigheden van Cambridge.

Het centrum van Cambridge is compact en alles attracties en winkels zijn gemakkelijk lopend te bereiken. De belangrijkste bezienswaardigheden van Cambridge zijn ongetwijfeld de colleges in de buurt van King Street.

Een aanrader is een rondvaart op de rivier Cam in een punter. Vanaf de rivier heb je een prachtig uitzicht op de The Backs, de prachtige tuinen van de colleges.

1. Een rondvaart in een punter op de rivier Cam..

Een punter lijkt wel wat op een gondel met een gondelier. De punters varen het hele jaar maar in de winter gaan ze al om 15:00 uur aan de ketting. In de winter kun je heel romantisch met je lief in een deken gewikkeld in het bootje zitten. Vanaf het water krijg je een heel ander beeld van de colleges.

Als je niet bang bent om nat te worden kun je ook een punter zonder "gondelier" huren. De twee opstapplaatsen in Cambridge zijn bij de brug over de Cam in Magdelene Street en bij de Mathematical Bridge, vlakbij het Hilton Cambridge hotel. Hier kun je ook kaartjes kopen.

Zoek een overnachting in Cambridge.

Overnachten

2. De colleges van Cambridge.

Cambridge heeft 31 colleges waarvan er veel in het centrum van Cambridge staan. De meest bekende colleges zijn King's College, St. John's College met "de brug der zuchten" en Trinity College.

Als je de colleges van binnen wilt zien moet je daarvoor een ticket kopen maar ook als je buiten blijft is er veel te zien.

King's Street in het centrum van Cambridge is een goed beginpunt om de colleges te zien.

Vergeet niet om eens langs de rivier Cam te lopen. Je hebt dan over de rivier een prachtig uitzicht op de tuinen en de achterzijde van de colleges, The Backs.

kaartjes voor rondleidingen en boottochten in Cambridge.

3. Een wandeling langs de rivier de Cam.

Als je geen bootje wilt huren kun je langs de rivier aan achterzijde van de colleges wandelen. Ook als je loopt heb je een prachtig uitzicht op de tuinen van de colleges. Als je wilt kun je picknicken in het gras naast het water.

De Backs, de achterzijde van de colleges moet je zeker niet missen.

Kaartjes voor boottochten in Cambridge.

Cambridge College

King's College

4. De musea in Downing Street

In Downing Street, ligt de winkelgalerij Grand Arcade. Er zijn ook enkele interessante musea van de universiteit. De toegang tot deze musea is gratis.

  • In het Sedgwick Museum vind je fossielen en mineralen en de collectie stenen van Charles Darwin.
  • In het Museum of Archaeology& Anthropology vind je archeologische objecten uit de hele wereld.
  • Het meest interessante van het Museum of Zoology is waarschijnlijk de verzameling die Darwin verzamelde tijdens zijn reis met de Beagle.
Centrum Cambridge

Restaurant The Cambridge Chop House.
Adres: King's Parade, Cambridge

Winkelen in Cambridge.

Er is in het centrum van Cambridge een groot winkelcentrum in Fair Street. In dit winkelcentrum, The Crafton, zijn meer dan 70 winkels, een grote bioscoop en meerdere restaurants en bars. Ook in de straten Fitzroy Street en Burleigh Street kun je goed shoppen.

Vanuit Jesus Lane loop je naar Park Street en Jesus Park. Er zijn restaurants en winkels in King's Street en Bridge Street. Ook Trinity Street, Green Street en Rose Crescent zijn leuke winkelstraten.

In Cambridge is er zeven dagen per week een markt op het marktplein in het centrum. Deze markt ligt dichtbij het meest beroemde universiteitsgebouw van Cambridge, King's College. Er zijn niet al te dure eetcafés tegenover de ingang van King's College in King’s Parade.

Dit moet je echt zien.

  • Vanuit de winkelstraat Trinity Street kun je naar St John's College lopen. Bezoek vooral de tuinen aan de rivier Cam. Hier vind je een beroemde brug, de Bridge of Sighs.
  • King's College is de meest bekende college van Cambridge. Er zijn niet al te dure eetcafés tegenover de ingang van King's College in King’s Parade.
  • Ga ook eens naar het Corpus Christi College in Silver Street. De Mathematical Bridge is hier vlakbij. Op deze brug Op de brug over de rivier Cam heb je een prachtig uitzicht op de aanlegplaats van de typische boten van Cambridge, de punters.
Cambridge

Op een regenachtige dag in Cambridge

Ook in Cambridge regent het wel eens en je kunt het treffen dat het regent als je er bent. Uiteraard is dat het moment voor cultuur. Er zijn in Cambridge genoeg colleges en musea om te bezoeken.

Je kunt ook nog naar het gratis toegankelijke Fitzwilliam Museum. Dit museum staat vol met antiek en kunst. Het museum is op maandag gesloten.

In het grote winkelcentrum The Crafton zijn naast winkels ook veel restaurants en een grote bioscoop.