Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Goedkope vakantie in BelgiŽ

De grote steden van BelgiŽ zoals Brussel en Antwerpen, de prachtige Belgische kust met Nieuwpoort en Oostende en de unieke Ardennen trekken jaarlijks zeer veel toeristen.

Hier vind je o.a. informatie over budget hotels, hostels en jeugdherbergen en campings in BelgiŽ.

    Low budget reizen door BelgiŽ.
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
   
Reizen > Low budget in > BelgiŽ
Reizen met de trein naar BelgiŽ Hostels en jeugdherbergen in BelgiŽ
Low budget in BelgiŽ Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Goedkoop in BelgiŽ
BelgiŽ

De badplaatsen aan de kust van Vlaanderen zoals Knokke en Oostende trekken veel toeristen. In het oosten zijn de Ardennen, de Hoge Venen (Haute Fagne) en de Vlaamse Ardennen populair.

Voor een lang weekend weg zijn Brussel, Luik, Gent, Brugge en Antwerpen geschikte steden met veel gratis attracties.

Brussel Brugge Antwerpen
Brussel Brugge Antwerpen
Leuven Gent Luik
Leuven Gent Luik

De hotels, pensions en hostels in BelgiŽ

Budgethotels in BelgiŽ zijn toch nogal duur en in de zomer vaak volgeboekt. Hostels, pensions en kamers zijn meestal goedkoper. In de Ardennen kun je bordjes vinden met 'Zimmer Frei' en 'Chambres'.

Als je budget ruimer is kun je in het weekend een hotel boeken in Brussel, Antwerpen, Luik, Gent of Brugge. Omdat veel hotels hier vooral zakelijke gasten hebben blijven er in het weekend kamers leeg staan. Voor het weekend kun je dus vaak nog wel een hotel met last minute korting boeken.

Markt van Antwerpen
Foto: De Grote Markt in Antwerpen

Hieronder vind je aanbieders van goedkope hotels en herbergen.

- Pensions, jeugdherbergen en hostels.

- Budgethotels, last minutes en hotels

- Restaurants, hotels en kuuroorden in de Ardennen

Kamperen in BelgiŽ

De meeste kampeerterreinen vind je in de Ardennen en aan de kust. Meestal zijn deze campings vrij eenvoudig. Vrij kamperen is in niet altijd toegestaan. Het is afhankelijk van de gemeente.

Na toestemming van de eigenaar van het terrein mag je op privť-terrein kamperen maar ook de eigenaar moet hiervoor toestemming hebben van de gemeente.

Campings in de Ardennen en in Belgische Limburg.

Durbuy in de Ardennen
Foto: Durbuy in de Ardennen

Low budget in BelgiŽ

BelgiŽ is niet een goedkoop land. Overnachten is relatief duur en in een restaurant eten is lekker maar wat betreft prijs vergelijkbaar met Nederland. Als je low budget wilt reizen kun je het beste in een hostel of pension overnachten. Op veel stations in BelgiŽ kun je fietsen huren. Zo kun je goedkoop een stad of een streek verkennen.

Natuur is goedkoop omdat je er weinig geld kunt uitgeven. Als je van hiken, mountainbiken, kanovaren en zwemmen houdt en buiten de restaurants in de dorpen en steden kunt blijven dan moet je zeker eens naar de Ardennen van BelgiŽ of Luxemburg gaan.

In BelgiŽ hoeft een reis met de trein niet zo duur te zijn. Er zijn kortingskaarten en er zijn regelmatig aanbiedingen. Meer over goedkoop reizen met de trein. Langs de 70 km lange kust van BelgiŽ kun je goedkoop reizen met de tram.

Van de badplaats Knokke-Heist aan de Nederlandse grens tot de badplaats De Panne aan de Franse grens rijdt een tram waarmee je goedkoop kunt reizen.

Meer over de kusttram van BelgiŽ.

Budgetvluchten van goedkope luchtvaartmaatschappijen als Ryanair, Vueling en Wizz Air vliegen vanaf het vliegveld van Brussel.

Brugge
Foto: De attracties van Brugge.

Leuke dingen doen in BelgiŽ

BelgiŽ heeft prachtige steden die het waard zijn om het hele jaar door te bezoeken. Stedentrips naar Brussel, Luik, Brugge, Gent en Antwerpen zijn aanraders.

De Ardennen zijn behalve mooi ook geschikt voor een actief weekendje skiŽn, langlaufen, hiking, mountainbiken, abseilen, bergbeklimmen en paardrijden.

In de rivieren van de Ardennen kun je kajakken en raften bij plaatsen als La Roche en Durbuy.

Ook de grotten van Han-sur-Lesse, Hotton, Dinant en Rochefort zijn de moeite waard. Voor wellness kun je naar de bronnen van Spa.

BelgiŽ heeft meer dan 65 km kust met witte stranden en mooie badplaatsen.

Informatie over goedkoop reizen in BelgiŽ

 
 
Kaart van Belgie
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 

 
 
Kaart van Belgie
 
 
 
 
Hiken en kamperen
 
 
zoek naar hotels
 
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact