Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Vakantie op Cyprus

Cyprus staat bekend om de prachtige stranden, de vele ruïnes met de prachtige mozaïeken, de bergen in het binnenland en het verdeelde Nicosia (Lefkosia).

Gelukkig is het in Nicosia weer mogelijk om van het Griekse gedeelte naar het Turkse gedeelte te reizen. Je kunt tijdens je vakantie dus ook Noord Cyprus bezoeken.

    Low budget op Cyprus
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
     
Reizen > Low budget in > Cyprus
Bespaartips voor je vakantie Op vakantie via een reisbureau Goedkope vliegtickets vinden
Low budget op Cyprus    
Vakantie op Cyprus
Cyprus

Cyprus heeft een aangenaam, mediterraan klimaat. In het zuiden van Cyprus ligt het Troodos Gebergte en in het noorden het Kyrenia Gebergte. Er zijn in Cyprus veel Griekse en Romeinse monumenten te vinden. Cyprus is verdeeld in een Grieks en een Turks gedeelte. De verdeelde hoofdstad van Cyprus is Nicosia, Lefkosia voor de Grieken.

Het is inmiddels mogelijk om via een aantal grensovergangen van het Turkse naar het Griekse gedeelte te reizen en omgekeerd. In Nicosia zijn bijvoorbeeld de grensovergangen in Agios Dometios (Metehan) en Ledra Palace (alleen voor fietsen en voetgangers). In de "British Eastern Souvereign Base Area" zijn twee overgangen en verder is er in Guzelyurt de grensovergang Zohdia.

Toeristen uit de EU hebben geen visum nodig als ze de grens tussen het Griekse en Turkse deel willen oversteken.

Kaart van Cyprus
Foto: Kaart van Cyprus met populaire plaatsen, natuurgebieden en vliegvelden.

De beste tijd voor een vakantie op Cyprus is in het voorjaar en in het najaar. Dan is het er niet te droog, het is er zonnig maar niet te warm.

Er vertrekken dagelijks vluchten vanaf Schiphol naar Cyprus. Er zijn ook vluchten naar Lamaca, Paphos en Ercan. Ercan ligt in Noord-Cyprus.

Vervoer vanaf het vliegveld naar je hotel.

De hotels, budgethotels, pensions, kamers en hostels op Cyprus

Langs de kust vind je veel toeristenhotels en appartementen. Ze worden vaak via reisbureaus verhuurd. Ook zijn er op het eiland kleine particuliere hotels te vinden. Deze hotels vind je ook in het binnenland.

Appartementen zijn met letters geclassificeerd. A is het meest luxe. C betekent eenvoudig.

De appartementen, vakantiehuizen en hotels op Cyprus kun je ook online huren. In tegenstelling tot boekingen via een reisbureau kun je een hotel of appartement bij sommige online aanbieders vaak gratis annuleren. Let daarop als je boekt.

Goedkope budget hotels in Cyprus
Pensions, jeugdherbergen, budgethotels en hostels.
Foto: De badplaats Limassol bij Nacht

Kamperen op Cyprus

Er zijn minder dan tien campings op Cyprus. Op één na, ten noorden van Paphos, zijn ze allemaal 's winters gesloten. Vrij kamperen is ook op Cyprus verboden.

Low budget op Cyprus

Cyprus is niet zo duur als je het vergelijkt met andere toeristenlanden in West-Europa. Als je zuinig aan doet, zelf je eten bereidt en in hostels of op campings slaapt kun je van zo'n 45 euro per dag rondkomen.

In het Turkse gedeelte kun je goedkoper uit eten en ook hotels zijn hier vaak goedkoper.

Foto: In de bergen van Cyprus

Wat te doen op Cyprus

Op Cyprus zijn gemarkeerde paden om te hiken. Het natuurgebied Akamas Peninsula aan de westkust is hiervoor een prachtig gebied.

Veel vakantiegangers gaan voor zon, zee en strand naar Cyprus. De kust is prachtig en heel afwisselend. Zo heb je op Governor's Beach witte rotsen, er zijn kiezelstranden op het schiereiland Akamas en je vindt baaien van het woeste schiereiland Karpasa (in Noord-Cyprus). Je kunt een auto of scooter huren en daarmee Cyprus verkennen. Blijf wel links rijden.

Informeer bij de verhuurder of je de auto mee mag nemen naar Noord-Cyprus.

Autoverhuur op Cyprus

Op Cyprus hebben de Myceniërs, de Grieken, de Feniciërs, de Assyriërs, Perzen en Romeinen hun sporen nagelaten. De mozaïeken van Paphos en de opgravingen van de historische stad Kourion moet je gezien hebben.

In Noord-Cyprus is het havenstadje Kyrenia erg populair. Nicosia (of Lefkosia) is nog steeds verdeeld en dat is een attractie op zich.

De VN bufferzone loopt dwars door de stad. Er zijn in Nicosia veel monumenten en je kunt er chique shoppen in Ledra Street. Trendy boetieks en handwerkwinkels vind je hier naast elkaar.

 
 
Kaart van Cyprus
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
Zoek op de site
 
 

 
 
Kaart van Cyprus
 
zoek naar hotels
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact