Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Vakantie in Noorwegen

De hotels in Noorwegen zijn niet zo goedkoop maar er zijn hostels, budget hotels en trekkershutten te vinden als je low budget reist. Vergeet niet om bij een paar fjorden een oversteek met een veerboot te maken.

Enkele populaire bestemmingen in Noorwegen zijn Oslo, Bergen en de vele Noorse eilanden bij de kust.

    Low budget reizen.
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
     
Reizen > Low budget in > Noorwegen
Veerboot Denemarken - Oslo Veerboten en fjorden in Noorwegen Goedkope vliegtickets naar Oslo en Bergen
Low budget in Noorwegen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Goedkoop reizen in Noorwegen
Vakantie in Noorwegen

Noorwegen heeft een kust van meer dan 2600 km. In het Noorden strekt Noorwegen zich uit tot de Noordkaap. Toeristen komen voor het landschap, de fjorden, de toendra, de Noorse eilanden en voor steden als Oslo en Bergen.

Noorwegen is een land met weinig inwoners ent heeft dus de ruimte voor veel natuurschoon. Het is dan ook een goed land om in te hiken.

Als je wilt rondreizen en veel fjorden wilt bezoeken dan kun je het beste veel met veerboten reizen. Ook met de Noorse spoorwegen en met bussen kun je gemakkelijk reizen.

Het uitzicht dat je hebt vanuit de treinen is één van de attracties in Noorwegen.

Lom Stavkirke fjord Noorse kust
Lom Stavkirke Geiranger fjord Kust bij Volvaer

Hotels, budgethotels, pensions en hostels in Noorwegen

De hotels zijn in Noorwegen meestal duur. Op het platteland zijn ze echter iets goedkoper dan in de steden. Ook kun je in Noorwegen blokhutten en fjordhutten reserveren.

- Budgethotels, last minutes en hotels in Noorwegen

- Jeugdherbergen en hostels in Noorwegen.

Een meer in Noorwegen Bergen in Noorwegen Op campings zijn ook blokhutten

Kamperen in Noorwegen

In Noorwegen mag je overal kamperen waar geen hekken staan. Tenten mogen echter niet dichter dan 150 meter van een huis neergezet worden en je mag er maximaal 2 dagen blijven staan.

Op privé terreinen mag je natuurlijk alleen na toestemming van de eigenaar kamperen. Van half april tot half september is open vuur verboden..

Er zijn in Noorwegen zo'n 1500 campings. De meeste campings zijn eenvoudig en vooral bedoeld voor trekkers. Op campings worden ook "hytter" verhuurd. In deze trekkershutten is plaats voor 2 tot 6 personen.

Vrij kamperen in Noorwegen

Low budget in Noorwegen

Reizen in Noorwegen is niet goedkoop. Als je overnacht op een camping of in een hostel en verder zelf je eten bereidt, dan kun je van zo'n 55 euro per dag rondkomen. Maar je uitgaven kunnen al snel oplopen als je kosten voor vervoer, alcohol en restaurants hebt.

Wat te doen in Noorwegen

> Noorwegen is een zeer dun bevolkt land met een adembenemende natuur. Het zal een verademing zijn eens niet altijd en overal mensen om je heen te hebben. Er is een kans dat je rendieren of elanden tegenkomt.
> Wintersport is in Noorwegen populair. Je kun er het hele jaar door wintersport beoefenen. Noorwegen heeft duizenden kilometers skipistes en langlaufbanen.

Wintersportgebieden vind je o.a. rond Oslo, Lillehammer, Geilo, Holmenkollen en het Gudbrandsdalen. In de zomer kun je voor wintersport naar Finse, Jotunheimen en Stryn.

> Verder kun je in Noorwegen bergbeklimmen en hiken. Het is aan te raden om tenminste één fjord vanaf het water te bezoeken. Het uitzicht vanaf een veerboot is net zo mooi als vanaf iedere andere boot en veel goedkoper.

Een voorbeeld is de omgeving ten noorden van Bergen. Bergwandelen, vissen, zwemmen, varen, kajakken, fietsen (fietsverhuur), … Het is daar allemaal mogelijk

> Als je aan de Noorse kust bent moet je zeker eens met een ferry een fjord oversteken of één van de vele eilanden bezoeken. Vanaf de veerboot het je het mooiste uitzicht op een fjord.

Ferries in Noorwegen

> Het dorpje Lavik aan het Sognefjord is een prima startpunt voor dagtochten naar de toeristische trekpleisters in de regio. Zoals bijvoorbeeld de Jostedal gletsjer, de Flåm-spoorbaan of het Fjærlandfjord.

In en om het dorpje Lavik zijn zo’n 17 gemarkeerde bergwandelroutes. Deze routes zijn verschillend in moeilijkheidsgraad en in lengte. Alle tochten bevatten prachtige vergezichten, indrukwekkende natuur en die unieke beleving van ruimte boven op de top.

Ideeën en tickets voor tours en attracties in Noorwegen
Informatie over goedkoop reizen in Noorwegen
Goedkope vluchten naar Oslo Bespaartips voor je vakantie
Veerboten en fjorden in Noorwegen Autoverhuur in Oslo en Bergen
Reisgidsen en routekaarten Handige reisartikelen
Tips voor je handbagage Handige spullen voor je camera
Kleine rugzakken voor dagtrips Powerbanks en opladers
 
 
kaart van Noorwegen
 
 
zoek naar hotels
 
Hiken en kamperen
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 
 
 
kaart van Noorwegen
 
 
kaart van Fjorden in Noorwegen
Enkele mooie fjorden
 
 
zoek naar hotels
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact