Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Vakantie of een lang weekend in Letland

Letland ligt in het midden van de drie Baltische staten. Er zijn prachtige natuurgebieden en nationale parken in Letland de meeste toeristen komen vooral voor de hoofdstad Riga (en Dagauvpils).

Hieronder vind je informatie over goedkope vluchten naar Riga en over de hotels en hostels in Letland.

    Low budget reizen.
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
     
Reizen > Low budget in > Letland
Goedkope vluchten naar Riga Goedkoop in Riga Low budget vervoer
Low budget in Letland Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Goedkoop op vakantie in Letland
Letland

Een groot deel van Letland bestaat uit bos en de nationale parken van Letland en de reservaten trekken veel toeristen naar Letland. De oude Hanzestad Riga is de moeite waard voor een stedentrip.

Reizen naar Letland

Vanuit Amsterdam Schiphol vliegen er low budget maatschappijen naar Riga (Estonian Air). Met de bus ben je ruim een dag aan het reizen. Met de auto doe je er ongeveer een dag over.

Goedkope vluchten naar Riga

Riga
Foto: De Hanzestad Riga

Hotels, budgethotels, pensions en hostels in Letland

De prijzen van een overnachting in een hostel of een hotel binnen Letland liggen vrij laag. Zelfs een luxe kamer is in Letland relatief goedkoop. Alhoewel het niet moeilijk is een hotel te vinden kun je beter van tevoren boeken om zeker van een goed hotel te zijn.

Echt goedkope hotels zijn vooral buiten de grote steden te vinden. De service in een hotel in Letland komt overeen met de lagere prijzen.

Je kunt in Letland ook goedkoop overnachten bij boeren of bij particulieren.

- De budgethotels, hostels en hotels in Letland

- Pensions, jeugdherbergen, B&B's, kamers en hostels in Letland.

Leuke dingen doen in Letland

> De hoofdstad van Letland is Riga, de grootste stad van de Baltische staten. In Riga zijn veel tentoonstellingen, jazzclubs, nachtclubs en galeries.

Een populaire bar is de Orange Bar in de Jana Seta. Een gezellige kroeg vind je in Lacplesa, genaamd Stella Pub.

Een paar typische Letlandse restaurants zijn te vinden in de straten: Pils Laukums, Tirgonu en Aspazijas Bulv. Een heel unieke muziekwinkel met de naam Upe is te vinden in de straat Vagnera 5. Een prachtige boekwinkel is Jana Seta, te vinden in de straat Elizabetes 83/58.

> Het Gauja National Park met in het midden de stad Sigulda. Rond Sigulda liggen drie kastelen. Met een kabelbaan kun je van Sigulda naar de grot Gutmana Ala.

In de winter is Sigulda een wintersportcentrum met skipistes en een bobsleebaan. Het Gauja National Park is met zijn bossen, valleien, water en rotsen een prachtig gebied om in te hiken.

De hotels en hostels in Sigulda.

> Het natuurpark Pape ligt aan het meer Pape. Te voet of per fiets kun je in dit natuurpark Europese bizons en wilde paarden zien. De mooie en rustige kust bij Jurkalne wordt begrenst met zo'n 20 meter hoge duinen. Het nationale park Slitere bestaat uit typische Letse bossen met beverdammen en zeldzame vogels.

Een heel bijzonder meer in Letland is het meer Ciecere. Hier gaan veel toeristen heen voor een actieve vakantie, bootverhuur, sauna's, paardrijden, fietsen, etc. In Letland kun je redelijk goed skiŽn en snowboarden in Baili (2 skiliften) en Mezezers met 3 skiliften.

> De rotsige kust van de Golf van Riga in de landstreek Vidzeme. Hier kun je zwemmen en hiken.
> In het Kemeri National Park met zijn bossen, duinen en strand zie je heel veel vogels. Er leven ook o.a. wolven, lynxen en hyena's in het natuurgebied. In de plaats Jurmala kun je fietsen huren.

Er gaat een trein naar Kemeri en vanaf het station kun je met de bus naar het bezoekerscentrum (3 km van het station).

De hotels in Kemeri en Jurmala

tickets IdeeŽn en kaartjes voor attracties en tours in Letland.

Kamperen in Letland

Kamperen is in Letland niet zo populair. De campings die er zijn liggen vooral langs de Oostzee en aan de Golf van Riga. Op de campings worden ook trekkershutten en vakantiehuisjes verhuurd.

Vrij kamperen is toegestaan behalve in de nationale parken.

Op een privť-terrein moet de eigenaar toestemming gegeven hebben.

Informatie voor je vakantie in de Baltische Staten
 
 
De Baltische Staten
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 
 
 
Oostzee
 
 
zoek naar hotels
 
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Andorra Cyprus Finland Hongarije Letland
BelgiŽ Denemarken Frankrijk Ierland Liechtenstein
BosniŽ-Herzegovina Duitsland Griekenland ItaliŽ Litouwen
Bulgarije Estland Groot-BrittanniŽ KroatiŽ Luxemburg
         
MacedoniŽ Oostenrijk Rusland TsjechiŽ Zwitserland
Malta Polen SloveniŽ Turkije  
Monaco Portugal Slowakije IJsland  
Noorwegen RoemeniŽ Spanje Zweden  
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact