Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Kortingskaarten voor treinreizen in Europa

Het voordeel van reizen met de trein boven reizen met een vliegtuig is dat je niet uren van te voren hoeft in te checken en dat je in kunt stappen op het dichtstbijzijnde station.

Met de trein reis je tot in de binnenstad van de bestemming.

    Goedkope treinreizen
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar AziŽ Goedkope vlluchten naar AustraliŽ en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Bespaartips > Low budget vervoer > Reizen met de trein
Goedkope treinkaartjes voor Nederland De internationale treintickets Goedkope vliegtickets
Reizen met de trein
Reizen met de trein in Europa
Reizen met de trein naar het buitenland

Als je met de trein reist hoef je niet uren van te voren in te checken en je hoeft niet van een afgelegen vliegveld naar je bestemming te reizen. Dit zijn voordelen van treinreizen boven reizen met het vliegtuig.

Vanuit Nederland kun je beter met de trein dan met het vliegtuig reizen als je bijvoorbeeld naar Antwerpen, Brussel, Lille, Parijs, Hamburg of DŁsseldorf wilt gaan.

Als je vanuit Nederland met de trein naar het buitenland wilt reizen zul je meestal minimaal een week van tevoren moeten reserveren voor de snellere treinen als de Thalys, Eurostar of TGV want op het laatste moment zijn vaak geen plaatsen meer te reserveren in de tweede klas.

Vaak zijn internationale treinkaartjes lang van tevoren goedkoper dan vlak voor de vertrekdatum. Er worden echter soms ook wel goedkope lastminutes aangeboden. Kaartjes koop je het goedkoopst online bij NS Hispeed en TGV.

tickets Online kaartjes voor internationale treinreizen (met prijs en vertrektijden)
Centraal Station Den Haag
Foto: Het centraal station in Den Haag.

Tips om goedkope dagkaarten voor Nederland te kopen.

Reizen met een slaaptrein

Speciale nachttreinen naar het buitenland zorgen ervoor dat je 's avonds vanuit Nederland kunt vertrekken en je in de ochtend wakker wordt op die prachtige bestemming binnen Europa. Als je in de nacht reist bespaar je de kosten van een overnachting in een hotel of hostel.

Meestal vertrek je eerst vanuit Nederland of BelgiŽ met de trein naar een station in Duitsland of Frankrijk waar je overstapt op een slaaptrein. Het goedkoopst is een coupť voor zes personen, iets duurder zijn de coupťs voor vier en twee personen. Het goedkoopst ben je natuurlijk uit als je niet voor een bed kiest en in een stoel overnacht.

Nieuw zijn de luxe "treinhotels" van Elipsos tussen Parijs en Barcelona en Madrid. De kaartjes zijn wel aan de prijs maar je hoeft niet een hotel te zoeken om uit te rusten.

TGV op Garde du Nord Parijs

Treintickets kopen voor internationale reizen

Internationale treintickets kun je bij de grotere NS stations kopen, bijv. in: Amsterdam CS, Den Haag CS, Rotterdam CS, Utrecht CS & Schiphol. Ook kun je op internet boeken.

Hier vind je informatie over de prijzen van internationale treinkaartjes en kun je eventueel online boeken.

TGV op Garde du Nord Parijs
Vertrek van de TGV op Gare du Nord in Parijs

De kortingskaarten voor treinreizen in Europa

InterRail

Er zijn op dit moment twee soorten Interrailkaarten, de InterRail Global Pass en de InterRail One Country Pass. Met een InterRail Global Pass kun je 5 dagen, 10 dagen, 22 dagen of een maand lang onbeperkt per trein reizen.

Met de InterRail One Country Pass kun je binnen een maand een specifiek land doorkruisen. Binnen die maand mag je afhankelijk van het soort kaart drie, vier, zes en acht dagen reizen. Vaak kun je met deze kaart ook kortingen krijgen op veerboten. Een nadeel is dat je vooraf moet aangeven op welke dagen je wilt gaan reizen.

Jongeren tot en met 25 jaar krijgen een flinke korting op een InterRail kaart.

Sparpreis

Als je door Duitsland reist kun je nog speciale kortingen krijgen. Deze korting heet Sparpreis. Het gaat om treinreizen richting Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Zwitserland, ItaliŽ en landen richting het voormalig Oostblok, zoals Polen, TsjechiŽ, Litouwen, Letland, Rusland, OekraÔne en Slowakije.

Als je een treinkaartje wilt reserveren naar een bestemming waar je voor door Duitsland moet rijden, dan kun je het beste nagaan of het niet voordeliger is om met Sparpreis te reizen.

Meer over reizen met korting in Duitsland

Swisspass.

Hiermee kun je 4, 8, 15, 22 dagen of een hele maand onbeperkt reizen in Zwitserland met de trein, bus, of boot. Als je met twee of meer personen gaat krijg je korting.

Mocht je met een gezin gaan dan zijn de kinderen gratis als je een Familycard neemt.

Treinkaartjes voor Nederland (NL) Reizen met de trein in BelgiŽ (B)
Goedkope treinkaartjes in Duitsland (D) Reizen met een BritRail-pas (GB)
Informatie over goedkoop reizen met de trein
 
 
reizen
 
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
 
 

 
 
reizen
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact