Budget vakantiesvakantiereizen
Zoeken Low budget vakanties. Backpackers. Low budget reizen.
       
goedkope hostels goekdope hostels en pensions hostels youth hostels hostels goedkope budget hostels
 
Reizen > Bespaartips > Hostels en jeugdherbergen
Goedkoop overnachten
Goedkope jeugdherbergen, hostels, Inns, B&B's en pensions
Zoek een goedkope slaapplaats

Je kunt het goedkoopste overnachten in hostels en Youth Hostels (jeugdherbergen). Een bed op een slaapzaal (Dorm of Dormitory genoemd) kost slechts enkele tientjes. Een "dormitory" kan tussen de 4 en 20 bedden bevatten. In sommige Europese steden zelfs meer.

Hieronder kun je via de zoekbox in iedere plaats de goedkoopste hostels, B&B's, campings en herbergen uit de database van Booking halen. Vooral als je een bed op een slaapzaal neemt ben je heel goedkoop uit.

Vul een plaats in
Dag van aankomst
Datum van vertrek

In een hostel kun je meestal ook een éénpersoonskamer of tweepersoonskamer huren dus je hoeft niet op een slaapzaal (Dorm) te overnachten.

Een voordeel van hostels en jeugdherbergen is dat er vaak gebruik gemaakt kan worden van de keuken zodat je de kosten van een restaurant uitspaart. Bij het zoeken naar een hostel moet je erop letten of je gebruik mag maken van de keuken.

De prijzen van hostels zijn meestal exclusief ontbijt. Je kunt echter zelf voor een ontbijt zorgen in de keuken.

In hostels vind je gasten uit alle delen van de wereld. De gemiddelde leeftijd van de gasten zal rond de twintig liggen. Er zijn echter geen leeftijdsgrenzen meer in de meeste hostels. Slechts in enkele landen is dat nog de regel (bijvoorbeeld in Ierland).

In hostels, en dan vooral als je op een gedeelde kamer slaapt, heb je vaak gemakkelijk contact met anderen.

Het verschil tussen hostels en budgethotels wordt steeds kleiner. Ook sommige hostels bieden faciliteiten als een bar, een restaurant en ze zijn 24 uur per dag geopend.

Veel hostels bieden naast overnachting en gelegenheid tot koken ook aanvullende diensten als een computerruimte en/of WIFI. Bij een redelijk aantal hostels kun je een boek dat je uit hebt kosteloos omruilen.

budget hotel
Een budgethotel in Bangalore

De jeugdherbergen

Tegenwoordig overnachten ook in jeugdherbergen mensen van iedere leeftijdsgroep. Vandaar dat steeds meer jeugdherbergen in hun naam Jeugdherberg laten vervallen en zichzelf Hostel gaan noemen.

In sommige landen moet je lid zijn van de jeugdherbergketen HI, Hostelling International, om in een jeugdherberg te mogen overnachten. In Nederland is dat niet zo. Je krijgt hier met de kaart wel 2,50 euro per nacht korting.

Als je in een land als Denemarken in een jeugdherberg overnacht kun je de kaart bij aankomst in het hostel kopen.

Houdt er rekening mee dat in sommige landen in een voormalige jeugdherberg je zelf beddengoed en handdoeken mee moet nemen. Je kunt dat dan apart huren maar het maakt de prijs van een overnachting iets duurder ten opzichte van een budgethotel.

In Nederland heten de vroegere jeugdherbergen tegenwoordig Stayokay Hostels. Gelukkig is de prijs van een overnachting in een Stayokay inclusief ontbijt en beddengoed. Voor handdoeken moet je wel betalen. En je moet bij Stayokay je eigen bed opmaken.

In ieder Stayokay Hostel kun je een lidmaatschapskaart van Hostelling International kopen.

hostels
Foto: Een bed in een Dorm of Dormitory is vaak de goedkoopste manier van overnachten in het centrum van steden.

In Engeland is een Inn een goedkoop alternatief voor een hotel. Een Inn is een pub met daarboven enkele kamers die verhuurd worden. In afgelegen streken van bijvoorbeeld Schotland of Ierland zijn dergelijke herbergen vaak de enige mogelijkheid om te overnachten.

Zoek hier een hostel of jeugdherberg:

Hostels, jeugdherbergen, budget hotels, Inns en pensions Goedkoper overnachten
Goedkope budget hotels Vergelijk de prijs met de goedkoopste kamers in budgethotels.

Tip: Als je met een groep op vakantie gaat kun je overwegen om een appartement, studio of bungalow te huren en de kosten te delen. Je hebt dan een keuken en per persoon een goedkope slaapplaats.

Hier kun je goedkope blokhutten, appartementen en bungalows vinden.

Campings in Europa: Vaak is een kampeerplaats op een camping goedkoper dan een hostel en je hebt meer faciliteiten. Op veel campings kun je ook een stacaravan of bungalowtent huren.

Dat is vooral goedkoop als je met meerdere personen reist. Je kunt er meer over lezen op: Campings, stacaravans en tenten.

Tips voor een budget vakantie
Bespaartips voor je vakantie Goedkope hotels, jeugdherbergen en hostels
Gratis bij locals slapen Studentenkaarten
Goedkope vliegtickets boeken Internationale treinreizen en kortingskaarten
Goedkoop eten en drinken tijdens je vakantie Dorms en kamers in hostels
 
Thema's:   Campings
Hostels en jeugdherbergen Goedkoop eten op vakantie Werkvakanties en talenreizen
Goedkope budget hotels Goedkope vliegtickets vinden Kaarten en reisgidsen
Low budget vervoer Online tickets voor attracties Bespaartips voor je vakantie
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact