Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Een stedentrip naar Brugge

Hieronder vind je informatie over o.a. goedkope hotels, hostels, gastenkamers, uitgaan en restaurants in Brugge.

Gastenkamers in BelgiŽ zijn te vergelijken met een B&B. Een gastenkamer is goedkoper dan een hotelkamer.

    Goedkoop naar Brugge
         
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar AziŽ Goedkope vlluchten naar AustraliŽ en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > BelgiŽ > Vlaanderen > Brugge
De gratis attracties van Brugge De badplaatsen bij Brugge Met de trein naar Brugge.
Goedkoop in Brugge
Zoek op de site
Brugge hotel
Een populaire attractie van Brugge is een boottocht in een open rondvaartboot.
Brugge hotel
Het Charlie Rockets Youth Hostel ligt in het historische centrum van Brugge.
Het strand ligt maar 15 km van Brugge.
Markt in Brugge
De Markt is het historische centrum van Brugge.
station in Brugge
Het treinstation in Brugge. De bus naar de Grote Markt stopt voor het station.
Parkeren in Brugge
Als je in de parkeergarage bij het station parkeert reis je gratis met de bus naar het centrum.
Low budget in Brugge
Overnachten in Brugge

De goedkoopste accommodaties in Brugge zijn de zogenaamde gastenkamers. Vaak is bij een overnachting in een gastenkamer een ontbijt bij de prijs inbegrepen.

Veel aanbieders van gastenkamers stoppen veel tijd in de decoratie en comfort van de kamer. Zo zijn er veel romantisch ingerichte gastenkamers te vinden. Andere kamers zijn juist weer heel modern ingericht.

Gastenkamers doen meestal niet onder voor een gemiddelde hotelkamer. Hoewel je bij mensen in huis verblijft, heb je veel privacy. Soms heb je een eigen badkamer. Sommige gastenkamers hebben hun eigen in- en uitgang zodat je vrij in en uit kunt lopen. En zo niet, dan is laat thuiskomen ook geen probleem.

Behalve gastenkamers is er in Brugge ook een ruim aanbod van hotels. Je vindt in het centrum van Brugge hotels in alle prijsklassen. Kies een hotel in of rondom het centrum van Brugge. Het is dan vanuit je hotel nooit meer dan 10 minuten lopen naar de vele bezienwaardigheden en attracties van Brugge. Dit scheelt je weer buskaartjes of taxi’s en je hoeft niet met de auto naar het centrum.

Er zijn enkele jeugdherbergen en hostels in de stad. Verder is er in Brugge ťťn officiŽle camping en er is een parkeerterrein voor campers.

Goedkoop overnachten in Brugge

Hotel in Brugge

Uit eten in Brugge

Als je in Brugge goedkoop en lekker wilt eten moet je niet in een restaurant aan de Markt gaan eten. De restaurants aan de Markt verkopen vaak matige maaltijden tegen toeristenprijzen. Loop een paar straten van de Grote Markt vandaan en je vindt al snel betere en goedkopere restaurants.

Helaas zijn veel restaurants in Brugge tussen 15.00 uur en 18.00 uur niet open. Als je de lunch gemist hebt kun je natuurlijk een supermarkt inlopen en daar iets voor een picknick kopen. Maar wat dacht je van de frietkotten en de wafelstalletjes? Verse, warme wafels, overgoten met de Brugse chocolade ..... daar kan geen kaassandwich tegenop.

restaurant in Brugge

Uitgaan in Brugge

Een cafť vinden is nooit een groot probleem in BelgiŽ en dus ook niet in Brugge. In welk cafť je ook binnenstapt, de selectie bieren is zeer uitgebreid. En wat natuurlijk nooit kan ontbreken is een Straffe Hendrik, een biertje van brouwerij De Halve Maan in Brugge.

Een speciaal cafť is Staminee De Garre in het centrum van Brugge. Via een smal steegje in de buurt van de Markt komt u bij dit kleine cafť dat zo uit Harry Potter lijkt te komen. Hier brouwt en schenkt met het Triple van Garre Bier. Er worden hier nog meer dan honderd andere soorten biertjes getapt.

Rond de Grote Markt zijn de drankjes het duurst. Als je echter een paar straten doorloopt vind je al snel een cafť waar een biertje goedkoper is.

Vervoer naar Brugge

Brugge is
per trein vanuit Nederland via Antwerpen gemakkelijk te bereiken. Alle intercity treinen komen aan en vertrekken van station Brugge. Dit is het belangrijkste treinstation en ligt ten zuidwesten van het centrum.

Het station ligt op loopafstand van het historisch centrum van Brugge maar om de paar minuten vertrekt er een bus naar het centrum. Vanuit het Zeeuwse Breskens kun je ook met de bus naar Brugge reizen.

Ook met de auto is Brugge goed te bereiken, al is een parkeerplaats vinden in het centrum een probleem. Er zijn wel parkeergarages en parkeerplaatsen maar het middeleeuwse centrum is gauw vol.

Er is een grote parkeergarage bij het station. Jij en je passagiers mogen met je parkeerkaart gratis met de stadsbus naar het centrum en terug.

Met de trein naar Brugge.

de rondvaartboten in Brugge
Foto: Het historische centrum van Brugge is vanaf het water het mooist. Bijna iedere toerist in Brugge maakt ook een boottocht van een half uur in een sloep.

Openbaar vervoer in Brugge

Het openbaar vervoer is in Brugge in handen van busmaatschappij De Lijn. Er zijn 19 stadsbuslijnen in Brugge.

Als je naar de zee wilt kun je met de trein van Brugge naar de badplaats Blankenberge reizen. De reis duurt ongeveer 14 minuten en er gaat bijna ieder uur een trein. Zeebrugge-strand ligt dichterbij maar er rijden veel minder treinen naar Zeebrugge.

Als je meerdere badplaatsen wilt bezoeken kun je op het station in Blankenberge de kusttram nemen. Ook Zeebrugge is met de kusttram snel te bereiken.

De campings van Brugge

Bvba Camping Memling, Veltemweg 109, 8310 Brugge, tel. 050 35 58 45
Kampeerautoterrein, Bargeweg 0, 8000 Brugge, tel. 050 39 18 48

Informatie over low budget reizen in BelgiŽ
De gratis attracties van Brugge Goedkope budget hotels
Gratis attracties in Antwerpen Met de trein naar Brugge
De badplaatsen vlakbij Brugge De kusttram langs de Belgische kust
De gratis attracties van Gent (50 km) Goedkoop overnachten in BelgiŽ
Stedentrips in Vlaanderen Handige spullen voor je camera
 
 
Kaart van Belgie
 
 
zoek naar hotels
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 

 
 
Kaart van Belgie
 
 
Kaart van de Belgische kust
 
 
zoek naar hotels
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact