goedkoop reizenreizenvakantie
Een stedentrip naar Brugge

Gastenkamers in BelgiŽ zijn te vergelijken met een B&B. Een gastenkamer is goedkoper is dan een hotelkamer. Veel mensen verhuren meerdere gastenkamers in hun huis en aan de ontbijttafel kun je dan ook mensen ontmoeten uit de hele wereld. Brugge is per trein en auto gemakkelijk te bereiken.

In Brugge rijden voldoende bussen en er is een tram naar de kust. Er is ook een nachtbus voor als je wilt uitgaan.

Hieronder vind je informatie over o.a. goedkope hotels, hostels, gastenkamers, uitgaan en restaurants in Brugge.

Zoeken Low budget vakanties. Backpackers. Goedkoop naar Brugge
         
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar AziŽ Goedkope vlluchten naar AustraliŽ en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > BelgiŽ > Brugge
De kusttram langs de Belgische kust Badplaatsen in BelgiŽ Met de trein naar Brugge.
Goedkoop in Brugge
Low budget in Brugge
Overnachten in Brugge

De goedkoopste accommodaties in Brugge zijn de zogenaamde gastenkamers. Vaak is bij een overnachting in een gastenkamer een ontbijt bij de prijs inbegrepen. Veel aanbieders van gastenkamers stoppen veel tijd in de decoratie en comfort van de kamer. Zo zijn er veel romantisch ingerichte gastenkamers te vinden. Andere kamers zijn juist weer heel modern ingericht.

Gastenkamers doen meestal niet onder voor een gemiddelde hotelkamer. Hoewel je bij mensen in huis verblijft, heb je veel privacy. Soms heb je een eigen badkamer. Sommige gastenkamers hebben hun eigen in- en uitgang zodat je vrij in en uit kunt lopen. En zo niet, dan is laat thuiskomen ook geen probleem.

Behalve gastenkamers is er in Brugge ook een ruim aanbod van hotels. Je vindt in het centrum van Brugge hotels in alle prijsklassen. Alle hotels liggen in of rondom het centrum van Brugge. Het is dus vanuit je hotel nooit meer dan 10 minuten lopen naar het centrum. Dit scheelt je weer buskaartjes of taxi’s en je hoeft niet met de auto naar het centrum.

Er zijn enkele jeugdherbergen en hostels in de stad. Verder is er in Brugge ťťn officiŽle camping en er is een parkeerterrein voor campers.

Goedkoop overnachten in Brugge

restaurant in Brugge

Uit eten in Brugge

Als je in Brugge goedkoop en lekker wilt eten moet je niet in een restaurant aan de Grote Markt gaan eten. De restaurants aan de Grote Markt verkopen vaak matige maaltijden tegen toeristenprijzen. Loop een paar straten van de Grote Markt vandaan en je vindt al snel betere en goedkopere restaurants.

Helaas zijn veel restaurants in Brugge tussen 15.00 uur en 18.00 uur niet open. Als je de lunch gemist hebt kun je natuurlijk een supermarkt inlopen en daar iets voor een picknick kopen. Maar wat dacht je van de frietkotten en de wafelstalletjes? Verse, warme wafels, overgoten met de Brugse chocolade ..... daar kan geen kaassandwich tegenop.

restaurant in Brugge

Uitgaan in Brugge

Een cafť vinden is nooit een groot probleem in BelgiŽ en dus ook niet in Brugge. In welk cafť je ook binnenstapt, de selectie bieren is zeer uitgebreid. En wat natuurlijk nooit kan ontbreken is een biertje van Straffe Hendrik, de brouwerij van Brugge.

Rond de Grote Markt zijn de drankjes het duurst. Als je echter een paar straten doorloopt vind je al snel een cafť waar een biertje goedkoper is.

Vervoer naar Brugge

Brugge is per trein vanuit Nederland via Brussel of Antwerpen gemakkelijk te bereiken. Alle intercity treinen komen aan en vertrekken van station Brugge. Dit is het belangrijkste treinstation en ligt ten zuidwesten van het centrum.

Het station ligt op loopafstand van het historisch centrum van Brugge. Vanuit het Zeeuwse Breskens kun je ook met het streekvervoer naar Brugge reizen.

Ook met de auto is Brugge goed te bereiken, al is een parkeerplaats vinden in het centrum soms een probleem.

Met de trein naar Brugge.

Brugge

Openbaar vervoer in Brugge

Het openbaar vervoer is in Brugge in handen van busmaatschappij De Lijn. Er zijn 19 stadsbuslijnen in Brugge.

Lijn 21 is een regionale lijn die Brugge met de omliggende plaatsen verbindt. Als je naar de zee wilt kun je in het centrum op de Kusttram naar Blankenberge en Zeebrugge stappen.

Er is ook een nachtbus in Brugge. De nachtbus heeft in Brugge geen vaste haltes. Tussen de Grote Markt en het treinstation van Brugge zijn enkele opstapplaatsen. Wanneer je opstapt vertel je de buschauffeur naar welke straat je wilt. De buschauffeur stippelt dan de snelste route uit om iedereen op zijn bestemming af te zetten.

De campings van Brugge

Bvba Camping Memling, Veltemweg 109, 8310 Brugge tel. 050 35 58 45
Kampeerautoterrein, Bargeweg 0, 8000 Brugge, tel. 050 39 18 48

Goedkoop overnachten in BelgiŽ Kajakken en raften in de Ardennen
Gratis attracties in Antwerpen Met de trein naar Brugge
De badplaatsen vlakbij Brugge De kusttram langs de Belgische kust
De gratis attracties van Gent (50 km)  
Informatie over low budget in BelgiŽ

GoogleAangepast zoeken

 
 
Kaart van Belgie
 
 
zoek naar hotels
 
 

 
 
Kaart van Belgie
         
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact