Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Bespaartips op je vakantie

Een leuke vakantie is nooit goedkoop maar je kunt flink besparen door te zoeken naar mogelijkheden om een korting te krijgen op vliegreizen, treinreizen, hotels en verblijfskosten.

Hieronder vind je een aantal mogelijkheden voor een goedkopere vakantie.

    Besparen op je vakantie
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar AziŽ Goedkope vlluchten naar AustraliŽ en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > Bespaartips Goedkoop overnachten
Reisbureau voor Backpackers Goedkope vliegtickets Goedkoop eten op vakantie
Goedkoop met vakantie
Besparen op je vakantie
Tip 1. Goedkoop met de trein

In Europa kun je een groot aantal kortingskaarten kopen voor treinreizen. Ook zijn er regelmatig aanbiedingen om reizigers in de trein te krijgen.

Als je binnen Nederland over en langere afstand met de trein wilt reizen kun je het beste bij het loket informeren of er een kortingsactie is. Zo kun je in Nederland bij de online shop van de NS regelmatig goedkope treinkaartjes en arrangementen te kopen.

Er zijn regelmatig aanbiedingen voor goedkope treinkaartjes en dagkaarten bij winkelketens als Blokker, HEMA, AH, Jumbo of Kruidvat te krijgen. Kijk op de site van deze winkels om te zien of er een actie met treinkaartjes is. Het kan je meer dan de helft in de prijs van een dagkaart schelen.

Tip: Kijk eens op de site Treinreiziger.nl voor de meest actuele kortingsactie in Nederland.

Ook in Zweden, Duitsland en Zwitserland kun je flink op je treinreizen besparen als je goed informeert naar de mogelijkheden. Londen, Berlijn en Parijs zijn met de hogesnelheidstreinen als Thalys, TGV en Eurostar vaak goedkoper te bereiken dan met het vliegtuig.

Boek niet direct maar controleer af en toe of er treinreizen goedkoper worden aangeboden.

Internationale treinkaartjes Reizen met de trein in BelgiŽ
Reizen met de trein in Duitsland

Tip 2. Goedkoop met het vliegtuig

Met low cost carriers als Ryanair, EasyJet en Transavia kun je heel goedkoop binnen Europa kunt vliegen. Zo kun je nog eens een weekendje naar Rome of Barcelona. Bedenk bij deze goedkope vliegtuigmaatschappijen wel dat je niet altijd op het dichtstbijzijnde vliegveld landt.

Je krijgt er dus vaak nog extra reiskosten voordat je in het centrum van de stad bent. Bij maatschappijen als Ryanair moet je wel rekening houden met bijkomende kosten die je bij andere aanbieders niet hebt voor bijvoorbeeld een flinke toeslag voor je bagage en je reservering.

Ook bij reguliere vluchten kun je soms goedkoper vliegen. Het is best mogelijk dat degene die naast je zit in het vliegtuig de helft minder betaalt dan jij. De prijs van een vlucht is niet alleen afhankelijk van de afstand maar ook van het tijdstip van boeken, de dag van de vlucht en de dag van de terugvlucht.

Hier vind je manieren om goedkope vluchten te vinden.

Goedkope vliegtickets vinden Tips voor je handbagage

Tip 3. De goedkope pendelbussen

Na liften en fietsen is een reis met de bus meestal de goedkoopste manier van reizen. Er vertrekken het hele jaar door pendelbussen naar de toeristenbestemmingen in Europa. Onderweg heb je WIFI, je kunt een film kijken of gaan slapen. Deze bussen zetten je in het centrum af van je vakantiebestemming af.

Enkele voorbeelden: Je kunt al vanaf 25 euro naar Parijs of voor 10 euro reis je van Amsterdam naar Brussel.

Als je een nachtbus neemt bespaart je dat een nachtje in een hotel of hostel.

Reizen met de bus

Home Away in India

Tip 4. Goedkoop overnachten

1. Goedkoop overnachten kun je op een camping, in een stoel in een nachttrein of veerboot, in een slaapzaal in ťťn van de vele jeugdherbergen of hostels en in een kamer in een budget hotel.

Goedkope hotels, jeugdherbergen en hostels

2. Een vakantiehuis, stacaravan of blokhut kan goedkoper zijn dan een overnachting in een hostel als je de kosten kunt delen met je reisgenoten. Er zijn al blokhutten voor vier personen te huur voor minder dan € 200,- per week. Kijk ook bij de lastminutes.

Vakantiehuizen, stacaravans en blokhutten

3. Als je het leuk vindt om bij onbekenden te overnachten kun je wereldwijd via de sociale media een gratis slaapplaats regelen.

Tip 5. Goedkoop eten en drinken tijdens je vakantie

Als je op vakantie bent zul je vaak buitenshuis moeten eten. Iedere dag in een restaurant eten is echter een flinke aanslag op je vakantiebudget. Hier vind je wat tips voor een goedkoper verblijf.

Goedkoop eten en drinken tijdens je vakantie
Voorkom dat je afgezet wordt in een restaurant
Goedkoop ontbijten op vakantie
koken op een kampvuur
Zelf koken is leuk en goedkoop
Handige hiking en kampeerspullen

Tip 6. Goedkoop bellen tijdens je vakantie

Bellen vanuit het buitenland is niet goedkoop. Als je je eigen GSM gebruikt moet je ook de belkosten betalen van een gesprek van huis. Ook betaal je een internationaal gesprek als je met een reisgenoot belt die een straat verder loopt. Als je vakantie een paar weken duurt loont het om in het vakantieland een simkaart te kopen en die in je mobieltje te stoppen. Je hebt dan een lokaal telefoonnummer en kunt dus goedkoop bellen naar je reisgenoten.

Goedkoop mobiel bellen op vakantie

Tip 7. Vergelijk de aanbiedingen van verschillende reisbureaus met elkaar.

De prijs van een reis kan soms honderden euro's verschillen als je bij een ander reisbureau of aanbieder van goedkope vliegtickets boekt. Je kunt het beste de aanbiedingen en de voorwaarden van verschillende reisbureaus eerst goed doorlezen en vergelijken.

Lijst met reisbureaus en aanbieders van vliegtickets

Tip 8. Controleer of tickets voor attracties online goedkoper zijn.

Op de site van een attractie kun je vaak online je kaartjes met korting kopen. Je krijgt dan een E-ticket en daarmee heb je toegang. Zo hoef je er niet voor de kassa in de rij te staan. Rondleidingen, concerten en musicals kunnen uitverkocht zijn als je op vakantie bent. Als je in het hoogseizoen vertrekt kun je je tickets beter online kopen.

Online tickets voor attracties, concerten en musicals zoeken.

Tip 9. Online liftcentrales

Meerijden is veel goedkoper dan een treinkaartje of vliegticket. Als je wilt delen in de benzinekosten kun je proberen een lift te vinden via een online liftcentrale. Als je zelf een auto hebt kun je een rit aanmelden zodat je een deel van je reiskosten terugkrijgt van de passagiers.

Online Liftcentrale

Tip 10. Pas op voor oplichters en afzetters van toeristen

Op plaatsen waar veel toeristen komen zijn ook veel mensen die proberen geld te verdienen aan de onwetendheid van toeristen. In taxi's, restaurants, winkels of gewoon op straat loop je de kans het slachtoffer te worden van oplichters.

Zorg dat je wat weet over de trucs om je af te zetten zodat jij niet het slachtoffer wordt.

De meest voorkomende trucs  
Problemen met taxi's Scams bij toeristische attracties

Tip 11: Leer de stad kennen via iemand die er woont

In veel toeristische steden worden tegenwoordig gratis tours georganiseerd. In een groep laat een gids je de stad zien en geeft je informatie en tips over bezienswaardigheden en restaurants. Aan het eind van de tour geef je de gids een fooi.

Gratis tours in Europa en de VS

 
 
zoek naar campings
 
 
Hiken en kamperen
 
 
Zoek op de site
 

 
Zoek op de site
 
 
zoek naar campings
 
 
Rondreizen in Europa
 
 
Amerika
 
 
Rondreizen in Marokko
 
 
Hiken en kamperen
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Andorra Cyprus Finland Hongarije Letland
BelgiŽ Denemarken Frankrijk Ierland Liechtenstein
BosniŽ-Herzegovina Duitsland Griekenland ItaliŽ Litouwen
Bulgarije Estland Groot-BrittanniŽ KroatiŽ Luxemburg
         
MacedoniŽ Oostenrijk Rusland TsjechiŽ Zwitserland
Malta Polen SloveniŽ Turkije  
Monaco Portugal Slowakije IJsland  
Noorwegen RoemeniŽ Spanje Zweden  
 
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact