Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Goedkope reizen in Ierland

Ierland is niet een goedkoop land voor een vakantie maar als je van hiken of mountainbiken houdt en van hostels, herbergen of guesthouses gebruik maakt dan vallen de kosten nog wel mee.

Donogal aan de westkust en Ulster in het noorden trekken veel toeristen die van hiken, fietsen en autovakanties houden.

    Low budget reizen.
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
     
Reizen > Low budget in > Ierland
  Veerboten van de UK en Ierland Reizen in Ierland
Low budget in Ierland Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Goedkoop reizen in Ierland
Vakantie in Ierland

Doordat vliegtickets buiten het seizoen steeds goedkoper worden begint Ierland populairder te worden als bestemming voor een tussendoor vakantie of lang weekend weg.

Ierland heeft een gematigd maar regenachtig klimaat. In de zomer is het zelden warmer dan 20 C. In de winter is sneeuw zeldzaam. De helft van de inwoners is jonger dan 30 jaar.

Ierland bestaat uit vier provincies, Ulster Munster Leinster en Connaugh. Het landschap is overwegend heuvelachtig met weinig bossen. In het noorden zijn veel meren met laaggebergte.

Populaire steden in Ierland zijn Belfast, Dublin en Cork.

De hotels, budgethotels, pensions en hostels in Ierland

Hotels zijn in Ierland goed maar relatief duur. Goedkope B&B's, inn's, guesthouses en hostels zijn een goed alternatief. Een inn is vergelijkbaar met een herberg. Het is dus een pub waar je ook kunt eten en slapen.

Buiten de steden vind je veel innīs. Guesthouses zijn te vergelijken met pensions. Een overnachting in een guesthouse is minder persoonlijk dan een B&B maar je hebt weel meer privacy.

Een B&B in Ierland is meestal bij particulieren thuis. In je kamer heb je in een B&B meestal geen badkamer. Je gebruikt de badkamer in het huis.

In Ierland heb je veel jeugdherbergen en hostels. Op het platteland zijn jeugdherbergen en hostels soms in leuke boerderijen of kasteeltjes gevestigd.

Als je met een groepje gaat kun je overwegen om een vakantiehuis, een cottage, te huren. Als je de kosten onder elkaar kunt verdelen ben je vaak goedkoper uit dan bij overnachtingen in een hotel.

- De pensions, jeugdherbergen,cottages, herbergen en hostels in Ierland.

- De budgethotels, hostels en hotels in Ierland

Ierse kust

Kamperen in Ierland

Vooral in het zuidwesten van Ierland zijn volop kleine aantrekkelijke en eenvoudige campings te vinden. Helaas wordt in Ierland een belangrijk deel van de ruimte op campings ingenomen door stacaravans. Vrij kamperen is verboden.

Low budget in Ierland

Ierland is relatief duur maar de prijzen variŽren per county. Dublin is duur maar ook hier zijn er mogelijkheden om goedkoper te eten en te overnachten.

Als je in Ierland in een hostel of op een camping overnacht en zelf voor je eten zorgt is 40 euro per dag haalbaar maar het zal niet meevallen.

In Ierland krijgen senioren (boven de 60) en studenten kortingen op toegangskaarten van musea en andere attracties. Vergeet dus niet je studentenpas mee te nemen.

Het netwerk van bussen is in heel Ierland goed. De treinen rijden vooral naar de grote steden. Hier vind je informatie over de Ierse spoorwegen en busdiensten. Vraag altijd naar mogelijke kortingen.

Als je met een groepje reist en veel wilt reizen dan kan een auto huren in Dublin of Belfast relatief goedkoop zijn.

tickets De veerboten naar Liverpool, Fisguard, Douglas en Frankrijk (met prijzen).

De kust van Ierland

> De Ierse provincie Connaught aan de westkust van Ierland heeft een gevarieerd en vaak adembenemend landschap. De rotsachtige kustlijn bestaat uit duizenden baaien, eilanden en schiereilanden. Connaught is dan ook een populaire bestemming als je van een vakantie in een mooi landschap houdt. De befaamde Cliffs of Moher liggen ongeveer 300 km van Dublin.

De stad Galway is een goede plaats om de westkust te verkennen. De stad ligt aan de rand van ťťn van de mooiste gebieden van Ierland, de Connemara. In dit dun bevolke gebied wordt nog het Iers gesproken. Er zijn weinig hotels en hostels in dit gebied dus de meest toeristen gebruiken Galway als uitvalsbasis.

> Het woeste landschap de Burren is vanuit Galway goed bereikbaar. Het rotsige gebied met duizenden grotten ligt aan de Baai van Galway.

De meest bekende grot is de Aillwee Cave met een ondergrondse rivier, een waterval en stalagmieten en stalactieten.

> Ook in Ulster tref je een spectaculaire kustlijn aan. De kustlijn van Ulster loopt van Donogal in het westen langs Londonderry en Bushmills (van de whiskey) naar Larne ten noorden van Belfast. Ulster ligt voor tweederde deel in Noord-Ierland.
> De Giant's Causeway aan de kust van Noord-Ierland moet je gezien hebben. Je vindt dit bijzondere landschap bij het plaatsje Bushmills. Vanuit Bushmills rijdt een stoomtrein naar de Giant's Causeway. Zie onder voor de whiskeyproeverij in Bushmills.
tickets Tickets voor rondvaarten, attracties en excursies (met prijzen).

Leuke dingen doen in Ierland

> Bij hostels kun je vaak fietsen te huur om de kust of binnenland te verkennen. In Ierland zijn lange eeuwenoude paden om lopend te verkennen.

Enkele klassieke hiking paden zijn de Wicklow Way (ongeveer 40 km van Dublin), de Ulster Way en de Kerry Way. Meer "walking tours" in Ierland.

> In Ierland kun je aan de kust goed windsurfen en bij de stranden van Portrush tot Kerry kun je goed brandingsurfen.
> Aan de westkust van Ierland kun je goed duiken. Vooral in de Counties Cork, Kerry en Wexford.
> Hiken of fietsen in het Killarney National Park. Dit nationale park ligt ten zuiden van het plaatsje Killarney in de County Kerry. In het Killarney National Park liggen de hoogste bergen van Ierland, de McGillycuddy's Reeks.

Deze bergen liggen aan de Killarney Lakes. Ongeveer 7 km van Killarney ligt een waterval. Het pad er naar toe maakt deel uit van het langeafstandspad Kerry Way.

Meer over dit natuurgebied.

Overnachten in Killarney.

> In Ierland vind je veel stokerijen van whiskey. Hier kun je vaak een rondleiding krijgen waarbij je mag proeven. Je moet echter meestal wel voor een rondleiding betalen. In het plaatsje Bushmills ligt de befaamde Old Bushmills Distillery.

Tijdens de rondleiding door de stokerij kun je de verschillende soorten whiskey proeven. Er komen meer dan 100.000 bezoekers per jaar dus kom vroeg. Ook in Dublin en Cork vind je een whiskeystokerij die je kunt bezoeken.

tickets IdeeŽn en tickets voor attracties in Ierland (met prijzen).

Populaire bestemmingen in Ierland zijn Dublin, Belfast en Cork.

Goedkope vluchten naar Dublin en Belfast

 
 
Kaart van Ierland
 
 
zoek naar campings
 
Hiken en kamperen
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 

 
 
Kaart van Ierland
 
 
Kaart van Ierland met veerboten
 
 
zoek naar campings
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Andorra Cyprus Finland Hongarije Letland
BelgiŽ Denemarken Frankrijk Ierland Liechtenstein
BosniŽ-Herzegovina Duitsland Griekenland ItaliŽ Litouwen
Bulgarije Estland Groot-BrittanniŽ KroatiŽ Luxemburg
         
MacedoniŽ Oostenrijk Rusland TsjechiŽ Zwitserland
Malta Polen SloveniŽ Turkije  
Monaco Portugal Slowakije IJsland  
Noorwegen RoemeniŽ Spanje Zweden  
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact