Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Budget reizen door Zwitserland

Zwitserland is een heel mooi maar zeker niet een goedkoop land om in te reizen. Toeristen komen er voor de hoge Alpen en de vele mogelijkheden voor wintersport.

Als je goedkoop wilt overnachten in Zwitserland moet je zoeken naar pensions, B&B's en goedkope budget hotels. Via internet boeken is over het algemeen goedkoper.

    Low budget reizen.
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
     
Reizen > Low budget in > Zwitserland
Overnachten in Zurich Bespaartips voor je vakantie Goedkoop op wintersport
Low budget in Zwitserland Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Goedkoop reizen in Zwitserland
Vakantie in Zwitserland

De natuur in Zwitserland is adembenemend. Als vakantieland is Zwitserland natuurlijk bekend om zijn wintersportvakanties maar ook in de zomer valt er in de bergen veel te zien en te doen.

Behalve de bergen zijn trekken ook de meren van Zwitserland veel toeristen.

Populaire bestemmingen in Zwitserland zijn het Meer van Genève, de Bodensee, het meer van Lugano, Davos, Zurich, Bazel, Bern en Sankt Moritz.

Zwitserland is voor Europeanen een duur land. Zelfs de meest goedkope maaltijd is in Zwitserland nog aan de prijs.

De meeste toeristen komen met de auto of de trein naar Zwitserland. In Zwitserland is reizen met de trein een attractie op zich.

Als je met de auto gaat moet je niet vergeten in de buurt van de grens een vignet voor de Autobahn te kopen in een wegrestaurant.

De internationale luchthavens van Zwitserland liggen in Zürich, Bern, Genève en Bazel.

Goedkoop overnachten in Zwitserland

In Zwitserland zijn hotels vaak prijzig. Via internet reserveren kan in prijs schelen.

Pensions en B&B's zijn goedkoper. Je herkent ze aan de bordjes "Zimmer Frei".

Hoe ziet het eruit?
Gotthard Route
De Gotthard Route (A2)

Budgethotels en hotelaanbiedingen in Zwitserland

Pensions, jeugdherbergen en hostels in Zwitserland.

bazel
Foto: Vanaf de oever aan de Rijn heb je een prachtig uitzicht op het centrum van Bazel en de voorbij drijvende zwemmers in de rivier.

Kamperen in Zwitserland

De meeste campings zijn klein maar schoon en goed. Campings aan een meer of in de bergen zijn in de zomer vaak vol. Je zult dus van te voren moeten reserveren als je zeker wilt zijn van een staanplaats.

Buiten een camping kamperen is in Zwitserland niet toegestaan.

Zelfs als je toestemming hebt van de eigenaar mag je niet in ieder kanton kamperen.

Low budget in Zwitserland

Zwitserland is één van de duurste landen in Europa. Als je zelf kookt en slaapt in hostels of op campings dan kun je echter rondkomen met 90 Euro.

De spoorwegen hebben een aantal kortingskaarten die het reizen goedkoper maken.

Als je met de trein wilt rondreizen loont het om een dergelijke kortingskaart te kopen.

Meer van Lugano
Foto: Een Backpacker aan het Meer van Lugano

De stopcontacten van Zwitserland.

De stopcontacten in Zwitserland wijken af van die in Nederland. Onze geaarde stekkers kun je dus niet zomaar in Zwitserland gebruiken. Neem een reisstekker mee.

Leuke dingen doen in Zwitserland

> Zwitserland is echt een land voor een actieve vakantie. In veel bergrivieren kun je raften. Verder kun je bergbeklimmen in Zermatt, Meiringen en Pontresina.

De natuur van bergen en de meren in Zwitserland is overweldigend. Het landschap is zeer geschikt voor hiking. Er is zo'n 50.000 km aan gemarkeerde paden.

> Populaire wintersportgebieden in Zwitserland zijn: Andermatt, Davos, Engelberg, Grindelwald, Klosters, Montreux, Morgins, St. Moritz, Verbier, Villars, Wengen en Zermatt.

Lees meer over skiën in Zwitserland.

> Bij het dorp Neuhausen Am Rheinfall aan de grens met Duitsland ligt de grootste waterval van Europa. Op een rots aan één van de oevers ligt een kasteel annex hostel en aan de andere zijde ligt Neuhausen.

In Neuhausen en in Dachsen is een treinstation en bij de waterval kun je parkeren. Je kunt met een boot van het kasteel tot vlakbij de waterval komen en je op de rots in het midden van de rivier af laten zetten.

Het kasteel is een hostel: Youth Hostel Dachsen. Je overnacht hier dus naast de waterval. De lokatie is fantastisch maar verwacht in het kasteelhostel niet teveel luxe.

Je slaapt hier goedkoop (en incl. ontbijt!) maar wel op een slaapzaal. Er zijn familiekamers.

> In Zwitserland kun je canoying beoefenen. Bij canoying volg je een rivier door een kloof waarbij je moet klimmen, springen, zwemmen en abseilen. Beoefen deze gevaarlijke sport altijd onder begeleiding.

In Interlaken kun je canoying beoefenen in de kloven vlakbij de stad. Adres: Alpin Raft, Hauptstrasse 7, 3800 Matten bei Interlaken, Zwitserland.

Overnachten in Interlaken.

In Interlaken is ook een hostel. In Interlaken kun je overigens ook bungee jumpen vanuit een kabelbaan boven een bergmeer.

Ook bij Alpnach kun je canoying beoefenen. Hier ligt de Chli Schliere kloof waar je je helemaal kunt uitleven. Fisher Adventures.

tickets Tickets voor trips, trektochten en attracties in Zwitserland (met prijzen).
Davos wintersport
Foto: Wintersport in Davos

Informatie voor een budget vakantie in Zwitserland

Wintersport in Zwitserland. Bespaartips voor je vakantie
Goedkoop eten op vakantie Overnachten in Zurich
Reizen met de trein naar Zwitserland Hotels en appartementen in Zwitserland
Handige spullen voor je reis Kleine rugzakken voor dagtrips
Bagage veilig meenemen Reisgidsen en routekaarten
 
 
Bazel
Het centrum van Bazel met voorsteden.
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 

 
 
Zoek op de site
 
 
Bazel
 
 
Het Zwarte Woud kaart
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact