Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Low budget reizen in Griekenland

Steeds meer vliegtuigmaatschappijen en reisbureaus voeren goedkope vluchten en campingvluchten naar Griekenland uit. Op het strand slapen is natuurlijk goedkoop maar je kunt ook goedkoop in een hostel of budgethotel overnachten.

Als je gaat eilandhoppen zul je veel geld aan veerboten moeten besteden.

    Low budget reizen.
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
   
Reizen > Low budget in > Griekenland
  Goedkope budget hotels in Griekenland Veerboten in Griekenland
Low budget vakantie in Griekenland Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Goedkoop op vakantie in Griekenland
Vakantie in Griekenland

De beste tijd om naar Athene te gaan is in het voorjaar of najaar. In de zomer kan het op het vaste land zeer heet zijn. Grote trekpleisters van Griekenland zijn de stranden van de eilanden en de opgravingen uit de oudheid.

Je hoeft meestal niet te reserveren voor de veerboten naar de vele Griekse eilanden maar als je wilt eilandhoppen kun je het wel voorbereiden.

Enkele populaire Griekse bestemmingen zijn: Thessaloniki, Athene, Korinthe, Corfu, Lefkas, Kos, Kreta, Kythira, Paros, Rhodos, Santorini (Thira) en Lesbos.

Minder bekend is dat Griekenland ook geschikt is voor een wintersportvakantie.

De hotels, budgethotels, pensions en hostels in Griekenland

In Griekenland zijn de hotels geclassificeerd met een letter. L staat voor luxe. A is comfortabel en duur, E is eenvoudig maar goedkoop. Het ontbijten in een hotel in Griekenland is meestal eenvoudig. Je kunt besparen op je hotelkosten door je ontbijt bij de bakker te halen.

Pensions en kamers bij particulieren zijn goedkoop. Je wordt bij veerboten en op stations waarschijnlijk opgewacht door verhuurders die hun kamers aanbieden.

Pensions, jeugdherbergen, budgethotels en hostels in Griekenland.

Budgethotels, last minutes en hotels in Griekenland

Athene

Kamperen in Griekenland

In Griekenland zijn zo'n 300 campings te vinden. Ook de kleinere campings zijn van redelijke kwaliteit. De grote luxueuze campings zijn te herkennen aan de blauw-witte bordjes. Vrij kamperen is in Griekenland verboden.

Campings in Griekenland

Low budget in Griekenland

Griekenland is nog steeds niet zo duur als je low budget wilt reizen. De prijzen in de toeristencentra zijn weliswaar vergelijkbaar met elders aan de Middellandse Zee maar daarbuiten valt het wel mee. Vooral als je in een hostel of op een camping overnacht, niet al te vaak een veerboot neemt en zelf je eten klaarmaakt. Buiten het hoogseizoen, dus vanaf begin september tot aan midden juni, is overnachten in Griekenland zo'n 25% goedkoper dan in de zomer.

Informatie over openbaar vervoer in Griekenland

Low budget in Athene

Leuke dingen doen in Griekenland

De Griekse bergen zijn heel geschikt voor hiking. Enkele voorbeelden zijn de bergen in het zuidwesten van Kreta en in de Peloponnesos.

Athene: In Athene vindt je veel sporen uit het verleden. Ook kun je er goedkoop uitgaan.

De opgravingen in Griekenland: In Griekenland vindt je nog overal sporen uit de lange historie van het land. Ook oude steden zijn nog steeds terug te vinden als ruÔnestad. Zo kun je het oude Athene terugvinden in het centrum van de stad, vlakbij de populaire wijk Plaka. Het oude Korinthe is als ruÔnestad nog te bezoeken vlakbij het moderne Korinthe.

IdeeŽn voor tours en trips in Griekenland

Saronische eilanden
Foto: De Saronische eilanden liggen vlakbij Athene. Vanuit het centrum van Athene kun je binnen twee uur de eilanden bereiken. Je kunt zo dus vanuit Athene goedkoop eilandhoppen.

Wintersport: In de winter kun je in Griekenland relatief goedkoop skiŽn. Er zijn zo'n 20 wintersportgebieden. Zo is wintersport bij de berg Parnassos bij Delphi erg populair. Verder zijn Helmos, Seli en Vermio geschikte wintersportgebieden.

Snorkelen kun je overal langs de kust. Duiken is, behalve onder toezicht van een duikschool, verboden. Dit om te voorkomen dat duikers archeologisch interessante gebieden verstoren. De EgeÔsche Zee heeft ideale condities voor windsurfen. Het wordt er dan ook veel gedaan.

Eilandhoppen is populair bij backpackers. De vele eilanden van Griekenland zijn prachtig. ieder eiland is uniek in sfeer en bezienswaardigheden. Tussen de eilanden varen veerboten. Deze veerboten bieden een goedkope mogelijkheid om over de blauwe Middellandse Zee te varen en de eilanden te bezoeken.

Eilandhoppen in Griekenland

Goedkope vliegreizen naar Athene, Corfu, Kos, Rhodos, Samos en Thessaloniki

Informatie over low budget in Griekenland

Openbaar vervoer in Athene Het vliegveld van Athene
Grieks leren in Griekenland Hostels en jeugdherbergen
Eilandhoppen in Griekenland Bespaartips voor je vakantie
Bagage veilig meenemen Een lakenzak voor in je hostel
 
 
Kaart van de Saronische eilanden
 
 
zoek naar campings
 
 
Hiken en kamperen
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 
 
 
Kaart van de Saronische eilanden
 
 
Athene en Korinthe
 
 
Kaart van de Griekse Cycladen
 
 
zoek naar campings
 
 
Zoek op de site
 
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact