Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Een goedkope vakantie in Litouwen

Een bezoek aan de stad Vilnius in Litouwen wordt maakt meestal deel uit van een stedentrip langs de anders steden van de Baltische Staten. Litouwen heeft veel nationale parken en mooie steden en dorpen.

Naast informatie over Litouwen kun je hier gemakkelijk een goedkoop hotel of vlucht vinden en boeken.

    Low budget reizen in Litouwen.
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
     
Reizen > Low budget in > Litouwen  
Goedkope vluchten naar Tallinn en Riga Budgethotels en hotels in Litouwen
Low budget in Litouwen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Goedkoop reizen in Litouwen
Vakantie in Litouwen

In Litouwen vind je uitgestrekte vlakten, dichte bossen en grote moerassen. De nationale parken en de hoofdstad Vilnius zijn een bezoek meer dan waard.

Litouwen is de meest zuidelijke Baltische Staat en is het grootste en tegelijkertijd het goedkoopste land van de Baltische staten. Het is een vrij vlak land met wat heuvels in het noorden en een vijftal nationale parken. Er zijn in Litouwen nog steeds oerbossen te vinden.

Veel toeristen komen genieten van de prachtig natuur in Litouwen, maar de meeste bezoeken alleen de hoofdstad Vilnius (en Klaipeda).

De belangrijkste attractie van Litouwen is het Traika National Park met het historische plaatsje Traika. Het op water gebouwde plaatsje Traika ligt ongeveer 40 km van Vilnius.

Reizen naar Litouwen

Er gaan niet rechtstreeks low budget vliegtuigen naar Litouwen. Maar wel via o.a. de vliegvelden van Estland en Letland: Tallinn en Riga (o.a. via Estonian Air).

Verder gaan er ook busreizen vanuit Nederland en BelgiŽ naar Litouwen. De busreis van Nederland naar Litouwen duurt ongeveer een dag.

Goedkope vluchten naar Vilnius

Foto: Het centrum van Vilnius

Hotels, budgethotels, pensions en hostels in Litouwen

Op het platteland van Litouwen kun je goed overnachten in pensions en B&B. In de steden zijn goedkope hotels en hostels te vinden.

Het merendeel van de pensions, hotels en hostels zijn behoorlijk goedkoop. En je zult er ook niet snel voor een volgeboekt hotel staan.

- De budgethotels en hotels in Litouwen

- Pensions, jeugdherbergen en hostels in Vilnius.

Kamperen in Litouwen

Er zijn maar een beperkt aantal campings in Litouwen. Op het platteland is vrij kamperen echter toegestaan. Uiteraard niet in de nationale parken. Op privť terreinen wel eerst toestemming vragen aan de eigenaren.

Leuke dingen doen in Litouwen

De hoofdstad van Litouwen is Vilnius. In het sfeervolle centrum van Vilnius zie je verschillende bouwstijlen (van gotisch tot modern) en loop je door en smalle oude straatjes. De stad kent vele goede restaurantjes en cafťs.

Een paar goed clubs om uit te gaan vind je in de straten: Mesiniu, Vokieciu, Traku en Jasinskio.

Interessante Nationale Parken in Litouwen zijn:

- Het Aukštaitija Nationale Park: voor liefhebbers van bossen en water.
- Het Dzu-kija Nationale Park: bekend om zijn vele oude dorpjes zoals het dorpje Merkine uit de 14de eeuw!
- Het Žemaitija Nationale Park, de Kuršiu en het Nerija .
- Het Trakai Nationale Historische Park. De historische stad Traika is met zijn kasteel de belangrijkste toeristische bezienswaardigheid van Litouwen. Traika ligt ongeveer 40 km ten westen van Vilnius.

Traika is op het water gebouwd en ligt tussen allerlei meren. In het Traika National Park vind je veel historische bezienswaardigheden.

Zoek hier informatie over reizen in de Baltische Staten.
 
 
De Baltische Staten
 
 
zoek naar hotels
 
Hiken en kamperen
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 
 
 
Oostzee
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Andorra Cyprus Finland Hongarije Letland
BelgiŽ Denemarken Frankrijk Ierland Liechtenstein
BosniŽ-Herzegovina Duitsland Griekenland ItaliŽ Litouwen
Bulgarije Estland Groot-BrittanniŽ KroatiŽ Luxemburg
         
MacedoniŽ Oostenrijk Rusland TsjechiŽ Zwitserland
Malta Polen SloveniŽ Turkije  
Monaco Portugal Slowakije IJsland  
Noorwegen RoemeniŽ Spanje Zweden  
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact