Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Low budget reizen in RoemeniŽ

De beste tijd om RoemeniŽ te bezoeken ligt tussen mei en oktober. Voor wintersport kun je naar plaatsen als Poiana Brasov, Busteni, Predeal en Azuga.

Er zijn in en rond Boekarest veel goede hotels en goedkope hostels te vinden.

    Low budget reizen.
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
     
Reizen > Low budget in > RoemeniŽ
    Reizen met de trein RoemeniŽ
Low budget in RoemeniŽ Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Low budget reizen in RoemeniŽ
Goedkoop op vakantie in RoemeniŽ

RoemeniŽ is ťťn van de goedkoopste vakantielanden van Europa. De meeste toeristen reizen naar RoemeniŽ voor de natuurgebieden en haar culturele erfgoed.

Een mooie stad om te bezoeken is het in de bergen gelegen Brasov. De stad is centraal gelegen in RoemeniŽ. Met een kabelbaan kun je de berg op. Brasov is in de winter een populair wintersportgebied in RoemeniŽ. Vanuit Brasov kun je naar andere toeristische attracties als de badplaatsen aan de Zwarte Zee en de kloosters in MoldaviŽ reizen.

In RoemeniŽ heb je nog echte oerbossen waar Lynxen, wolven en beren leven. Ten noorden van Boekarest vind je o.a. oerbos bij de plaatsen Snagov, Pustnicul, Cernica en Comana.

RoemeniŽ heeft een landklimaat. In de winter is het er dus nogal koud en in de zomer kan het er zeer heet zijn. Hier moet je rekening mee houden als je door RoemeniŽ wilt reizen.

Vlakbij de Zwarte Zee is het weer wat zachter. RoemeniŽ heeft zowel laagvlaktes als bergen. Bekende streken in RoemeniŽ zijn TranssylvaniŽ en MoldaviŽ. Boekarest is de hoofdstad.

verlaten huis in Apuseni  Gebergte Danube Delta  Roemenie
Huis in Apuseni Gebergte Winter in RoemeniŽ Danube Delta

De bezienswaardigheden en attracties van RoemeniŽ

> Bram Stoker schreef zijn Dracula met de regio van Noord-TranssylvaniŽ in zijn achterhoofd. Er zijn verschillende kastelen die toeristen trekken met de titel Dracula's Kasteel. Het meest bekende Dracula kasteel is Bran Castle bij de stad Brasov. Vlad III is hier inderdaad wel eens in de buurt geweest.

Andere bekende Dracula kastelen zijn de ruÔnes in Poenari en in Hunyad.

Bram Stoker schreef zijn boek overigens met een berg in de Transsylvanische Karpaten op de grens met MoldaviŽ in zijn achterhoofd. De stad Brasov heeft een mooi middeleeuws centrum.

> Vanuit Boekarest gaan er veel tours met gids naar TransylvaniŽ voor een dagtocht.

Als je meer tijd neemt kun je echter ook met het openbaar vervoer TransylvaniŽ bezoeken. De middeleeuwse stad Brasov is een mooi beginpunt.

> Boekarest is een stad met een mooi historisch centrum. De stad is lopend of met de fiets goed te verkennen.

Er is een middeleeuws gedeelte en er zijn delen in Belle Epogue stijl. Ook de communisten hebben er hun sporen nagelaten.

> In het Rarau Gebergte kun je goed hiken. Een goed beginpunt is Oradea , Cluj of Brasov. Vergeet niet bij het Rarau Klooster langs te gaan.

Pelgrims kunnen gratis overnachten bij de monniken en iedereen die langs komt kan er te eten krijgen. Tot middernacht zijn er kerkdiensten, dat weer wel.

> Het Nationaal Park Retezat ligt in de Zuidelijke Karpaten. Dit natuurgebied staat bekend om zijn rijkdom aan planten, steile rotswanden, watervallen, grotten en de gletsjermeren.

Het is een prachtig gebied om te hiken. Als je wilt kun je met een groep mee onder leiding van een gids. Er leven in het natuurgebied o.a. beren en zwarte geiten.

> Het Bucegi Gebergte ligt vlakbij de toeristische steden Busteni en Sinaia. Ook Brasov (bij Dracula's kasteel Bran Castle) ligt vlakbij. Het Bucegi Gebergte ligt aan de snelweg naar Boekarest dus het is gemakkelijk te bereiken.

Vanuit de plaats Sinaia kun je met een kabelbaan omhoog de berg op. In de bergen zijn bijzondere rotsformaties, grotten en afgelegen kloosters.

> In het populaire wintersportgebied Poiana Brasov ligt zo'n 14 kilometer aan pistes. Er zijn overal sneeuwkanonnen dus sneeuw is zeker. Je kunt er skiŽn, snowboarden en langlaufen. Er zijn veel skiliften. Het wintersportgebied Poiana Brasov ligt vlakbij Brasov, zo'n 170 km van Boekarest.

Via de snelweg is het gebied via Boekarest gemakkelijk te bereiken. Een ander populair wintersportgebied in RoemeniŽ is de Prahova Vallei met drie skiresorts: Busteni, Predeal en Azuga.

Wintersport in RoemeniŽ is nog erg goedkoop maar de voorzieningen zijn goed.

tickets Vervoer, tours en trektochten in RoemeniŽ.
TranssylvaniŽ, RoemeniŽ
Foto: Hunedoara in TranssylvaniŽ, RoemeniŽ

De hotels, budgethotels, pensions en hostels in RoemeniŽ

RoemeniŽ is niet een duur land voor ons maar hotels zijn wel duurder dan je zou verwachten. Je kunt echter ook overnachten bij particulieren. Meestal is dat goedkoper en in ieder geval interessanter.

Op de onderstaande sites vind je aanbieders van goedkope slaapplaatsen.

Budgethotels, last minutes en hotels in RoemeniŽ

Pensions, jeugdherbergen, B&B, kamers en hostels.

Kamperen in RoemeniŽ

Aan de kust en in de Karpaten vind je in RoemeniŽ redelijk veel campings. Vaak lijken deze campings echter meer op bungalowparken met vervallen huisjes. Met het sanitair is het op de meeste campings vaak behelpen. Op campings kun je meestal goedkope vakantiehuisjes huren.

Vrij kamperen is alleen toegestaan als je toestemming hebt van de eigenaar van het terrein.

Het openbaar vervoer in RoemeniŽ

In RoemeniŽ kun je met het openbaar vervoer overal naartoe reizen. Zelfs het kleinste gehucht is met de trein of bus te bereiken.

Reizen met de trein is goedkoop en is populairder dan reizen met de bus.

Informatie voor je reis naar RoemeniŽ

Reizen in RoemeniŽ Hostels en jeugdherbergen
Bespaartips voor je vakantie Low-cost airlines
Low budget wintersport Met de trein naar RoemeniŽ
Handige reisartikelen Bagage veilig meenemen
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 

 
 
Europa
 
zoek naar hotels
 
Hiken en kamperen
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact