Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Een goedkope vakantie in Polen

Polen heeft voor een vakantie of stedentrip veel te bieden. Warschau, Gdansk en Krakow zijn prachtige steden waar je ook goed kunt uitgaan en shoppen.

Een vakantie in de bergen van Polen wordt steeds populairder. Het wintersportgebied rond Zakopane trekt veel wintersporters.

    Low budget reizen.
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
   
Reizen > Low budget in > Polen
De bergen van Polen. Goedkoop in Warschau Vliegreizen naar Krakau en Warschau
Low budget in Polen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Goedkoop op vakantie in Polen
Polen

Polen bestaat uit laagvlakte in het noorden en bergen in het zuiden. Polen heeft meerdere natuurgebieden en verder zijn stedentrips naar Krakau (Krakůw), Gdansk, Warschau en Wroclaw populair.

In de winter gaan veel Polen skiŽn, snowboarden en langlaufen in de bergen. Als bestemming voor de wintersport is Polen goedkoop.

De hotels, budgethotels, pensions, jeugdherbergen en hostels in Polen

Overnachten in Polen kan heel goedkoop zijn. Hotels zonder sterren zijn het goedkoopst en vaak toch goed. Nog goedkoper zijn kamers bij particulieren. Let op de bordjes 'Noclegi' of 'Zimmer frei'.

Het is echter wel aan te raden om in ieder geval voor de eerste dagen een accommodatie te reserveren. Meer informatie kun je bij de lokale toeristenbureautjes in Polen krijgen of natuurlijk online zoeken.

In de kleinere steden kun je over het algemeen vanaf zo'n 30 euro per persoon per nacht overnachten. Er zijn ook heel veel particulieren te vinden die kamers verhuren tegen aantrekkelijke prijzen. De meeste kamers zijn praktisch ingericht.

Op de onderstaande pagina's vind je aanbieders van goedkope overnachtingen in Polen.

De budgethotels en hotelaanbiedingen De hostels in Polen
Goedkoop overnachten in Warschau Vakantiehuizen in Polen
Tip: In de Food Corner in het grote winkelcentrum naast het centraal station van Warschau kun je goedkoop eten.

Kamperen in Polen

Langs de kust, bij de meren en in de bergen in het zuiden van polen zijn vrij veel campings te vinden. Op bijna iedere camping zijn ook vakantiehuisjes te huur. Vrij kamperen is in Polen verboden.

Low budget in Polen

Polen is nog steeds een goedkoop vakantieland. Je kunt in redelijke restaurants eten en drinken en toch maar zo'n 25 a 30 euro per dag uitgeven. In de zogenaamde melkbarretjes ('bar mleczny') kun je heel goedkoop eten. Deze melkbars zijn voornamelijk zelfbediening en meestal hebben ze vegetarisch eten tegen een hele lage prijs.

De naam melkbar komt uit de tijd, dat ze voornamelijk melkproducten op het menu hadden staan. Vroeger werden ze gesubsidieerd door de overheid, om de arme mensen in Polen van gezond voedsel te kunnen voorzien.

Tegenwoordig vind je er echter ook vleesmaaltijden, en de prijzen zijn wat gestegen, maar het blijven de goedkoopste restaurants in Polen. De menukaart (in Pools) hangt aan de muur, het is er vaak druk, je mag er niet roken en ze schenken meestal geen alcohol. Zelfs geen wodka.

Een adres van een melkbar in Warschau is Bar Mleczny Prasowy, Ulica Marshalkowska 10.

Als je alleen gaat is een low budget vlucht naar Warschau, Krakow of Gdansk vaak het goedkoopst. Je kunt ook met de trein of de bus naar Polen maar de afstand is wel groot.

Noord Polen
Foto: Busstation in Noord-Polen

Als je langere afstanden wilt afleggen binnen Polen kun je het beste de bus of de trein nemen. Treinen komen echter niet overal en rijden vaak wat om, terwijl de bus goedkoop is en redelijk snel. Let in de trein goed op je spullen.

Ben je nog geen 26, dan kun je op een station de kortingskaart "junior polrail" kopen, waarmee je met veel korting ongelimiteerd dagenlang in Polen kan reizen (8,15,21 of 30 dagen).

Informatie over kortingen op treinreizen in Polen

Wat te doen in Polen

Polen is zeer geschikt om te hiken. Populaire routes vind je in het Tatra Gebergte, in de Pieniny, de Karkonosze en de Bieszczady. In de buurt van Krakau (Krakow) en het Tatra Gebergte zijn duizenden grotten. Vooral die bij Klodzko en Kielce zijn indrukwekkend.

In de Karpaten en de Tatras kun je goed en goedkoop skiŽn en snowboarden. Als wintersportgebied is Zakopane een aanrader.

In Polen liggen twee grote concentratiekampen: Auschwitz (70 km van Krakau) en Stutthof (35 km van Gdansk, het vroegere Danzig).

Leuke steden in Polen

Warschau Krakau
Frombork Gdansk (overnachten)
Zakopane  
Informatie voor een goedkope vakantie in Polen
 
 
kaart van Polen
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 

 
 
kaart van Polen
 
 
kaart van Polen
 
zoek naar hotels
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact