Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Een goedkope vakantie in Andorra

Andorra is een klein land in de Pyreneeën. De hotels en budget hotels in Andorra hoeven niet duur te zijn.

Als je naar Andorra gaat om te hiken kun je in de bergen gratis overnachten in zogenaamde Refuges.

    Low budget reizen.
Reizen in Andorra. Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
     
Reizen > Low budget in > Andorra
      Hotels in Andorra met korting
Low budget in Andorra Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Een goedkope vakantie in Andorra
Vakantie in Andorra

Andorra ligt in het oosten van de Pyreneeën. Het land heeft prachtige bergen waar je in de winter goed kunt skiën en snowboarden. In de zomer is Andorra ideaal voor een bergvakantie. Er zijn hoge bergpieken, mooie groene valleien en veel beekjes en riviertjes. Accijns bestaat hier niet dus drank en sigaretten zijn goedkoop.

Het kleine koninkrijk wordt omgeven door 3000 meter hoge bergen. In de zomer is het er redelijk warm (rond de 25 C.), in de winter ligt Andorra beschut.

Meer dan de helft van Andorra ligt boven de boomgrens. In de winter kun je heel goed skiën in Andorra. Après-ski kan verrassend goedkoop zijn omdat er in Andorra geen accijns op drank en sigaretten gerekend wordt.

De hoofdstad van Andorra is Andorra la Vella. Je kunt alleen per auto of bus in Andorra komen. Het dichtstbijzijnde station ligt in net over de grens in Frankrijk (station L'Hospitalet-près-l'Andorre), ongeveer twee uur ten zuiden van Toulouse.

Vanuit dit station vertrekken bussen naar Andorra la Vella. Ook vanuit Barcelona vertrekken bussen naar Andorra.

Andorra la Vella
Foto: De hoofdstad Andorra la Vella
De hotels, pensions, kamers en hostels in Andorra

In de zomer en in het wintersportseizoen zijn de hotels en hostels overvol. Buiten het seizoen zijn in Andorra veel hotels gesloten. In Andorra is reserveren noodzakelijk.

Hieronder kun je hotels, goedkope budget hotels en hostels in Andorra vinden.

- Budgethotels, last minutes en hotels in Andorra

- Pensions, jeugdherbergen en hostels in Andorra.

Kamperen in Andorra

Andorra is hooggelegen dus de avonden en nachten zijn koud. Er zijn minder dan 30 campings. Vrij kamperen mag als de eigenaar van het terrein toestemming gegeven heeft.

Refuge
Foto: In de berghut Refuge Jucla op de grens van Andorra en Frankrijk kun je gratis overnachten.

Gratis overnachten in een berghut

In de bergen van Andorra kun je gratis overnachten in een berghut, de zogenaamde Refuges. Deze Refuges liggen op afgelegen lokaties en zijn ideaal om in te overnachten als je gaat hiken. Er zijn bewaakte en onbewaakte Refuges.

De bedoeling is dat je er alleen overnacht dus Refuges hebben weinig faciliteiten. Er is geen elektriciteit dus neem kaarsen en een zaklantaarn mee. Verder heb je een warme slaapzak met lakenzak, eten en drinken nodig. Er zijn ongeveer 29 van deze berghutten in Andorra en je kunt van hut naar hut trekken.

Hier vind je een kaart van Andorra met Trails en Refuges

Hiking in Andorra.

Wat te doen in Andorra
Tartar
Foto: Bij het winterportdorp El Tartar. Er is een hostel in de bergen, Moutain Hostel Tarter.

In de zomer kun je in Andorra hiken, raften, wandelen en bergbeklimmen.

In de winter ga je naar Andorra voor de wintersport en de goedkope Après-ski. Je vindt hier de beste wintersportgebieden van de Pyreneeën waar je goed kunt skiën en snowboarden.

 
 
Kaart van Bordeaux
 
 
Hiken en kamperen
 
Zoek op de site
 
 
 
 
Kaart van Bordeaux
 
 
zoek naar hotels
 
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact