Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Goedkoop eten en drinken tijdens je vakantie

Tijdens je vakantie zal een belangrijk deel van van je vakantiebudget opgaan aan eten en drinken. In populaire steden als Amsterdam, Parijs, Barcelona, Londen en Rome zijn restaurants en cafťs niet goedkoop.

Hieronder vind je een aantal tips om goedkoper op vakantie te gaan.

    Low budget op je vakantie
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar AziŽ Goedkope vlluchten naar AustraliŽ en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Bespaartips > Goedkoop eten
Goedkope hotels Low budget reizen Goedkoop ontbijten op vakantie
Goedkoop eten op vakantie
Goedkoop eten en drinken tijdens je vakantie
Tip 1: Zelf koken

Zelf koken tijdens je vakantie is ook in toeristische gebieden net zo goedkoop als thuis. Als je kampeert zul je de spullen ervoor meebrengen.

Tijdens hiken in afgelegen gebieden is zelf buiten koken vaak de enige manier om een warme maaltijd te krijgen.

In toeristische gebieden en in steden kun je in de keuken van de meeste hostels en jeugdherbergen zelf koken. Als je een hostel of jeugdherberg reserveert moet je er goed opletten dat het gebruik van de keuken is toegestaan.

Vakantiehuizen, appartementen en blokhutten zijn relatief duur maar hebben wel een keuken. Als je de kosten met een aantal vrienden kunt delen kan een vakantiehuis met keuken goedkoper zijn dan een budgethotel of hostel.

koken in de openlucht

Tip 2: Blijf uit de buurt van toeristische trekpleisters

In toeristische gebieden is alles veel duurder dan enkele kilometers verderop. In populaire steden als Parijs, Londen, Florence, Barcelona en Delhi zijn restaurants en cafťs in de zijstraten van het centrum al veel goedkoper dan de grote toeristische trekpleisters. Let goed op de gasten. Als je in een restaurant bijna alleen toeristen ziet dan is het waarschijnlijk elders goedkoper of beter.

Tips om te voorkomen dat je wordt afgezet in de horeca

Tip 3: Picknicken

Als je in een supermarkt of op de markt brood, voorgesneden rauwkost, kaas en of vlees koopt kun je hiermee een gezonde maaltijd maken. Een fles lokale wijn erbij en je bent klaar voor een picknick op de mooiste plekjes van de regio. Onder de Eiffeltoren, in het gras in Hyde Park, aan zee in Barcelona: de terrasjes halen het niet bij de plaatsen die je kunt kiezen voor een picknick.

Tip: Een afhaalmaaltijd buiten opeten is veel goedkoper dan dezelfde maaltijd in het restaurant opeten.

budget vakantie in Polen
Foto: De fastfood afdeling in het winkelcentrum naast het centraal station in Warschau is goedkoop.

Tip 4: Het toeristenmenu

Als je toch in een restaurant wilt eten is het dagmenu vaak het goedkoopst.

Tip 5: Eetcafťs

Eten kun je in verschillende gelegenheden. Welke soorten eetgelegenheden er zijn verschilt per land. In de meeste landen kun je in cafťs eten. In cafťs eet je vaak goedkoper dan in eethuizen, bistro's en restaurants.

Tip 6: Fastfood

Als je in Nederland goedkoop wilt eten haal je waarschijnlijk iets bij een shoarmazaak of snackbar. Het is niet gezond maar het vult wel. In de meeste steden vind je in de fastfoodsector veel eetstalletjes en eethuizen van immigranten. Mac Donalds vind je natuurlijk overal maar de meeste landen hebben ook een fastfood. "Fish&chips" en "Pies" in Engeland, gebakken vis in Zuid Europa en pannenkoeken in Parijs. Overal is wel een goedkope lokale specialiteit te vinden.

Bricklane
Foto: In Bricklane in Londen ("Banglatown") kun je goedkoop en goed eten.

Tip 7: Maak van de lunch de hoofdmaaltijd

In veel landen eet je in de middag goedkoper in een restaurant dan in de avond. In Duitsland bijvoorbeeld kun je tussen de middag goedkoop eten in een kantine of mensa. Een aantal kantines zijn openbaar toegankelijk en je mag dan gewoon aanschuiven. Een warme middagmaaltijd kost dan rond de 5 euro.

Tip 8: Ontbijt niet in je hotel als je in Zuid-Europa bent

In een hotel ontbijten is duur. In Zuid-Europa stelt ontbijten niet zoveel voor. Een broodje of croissant en wat koffie en dan heb je het ontbijt in je hotel in Frankrijk of ItaliŽ wel gehad. Je bespaart op je hotelkosten als je een hotel exclusief ontbijt boekt. Ontbijten kun je in Zuid-Europa goedkoper buiten op een terrasje in de zon doen. Een goed Engels ontbijt kan je echter voor de hele dag vullen en is het overwegen waard.

Goedkoop ontbijten op vakantie

Tip 9: Voorkom dat je afgezet wordt

Overal waar toeristen zijn vind je ook mensen die misbruik willen maken van hun onbekendheid met de stad. Informeer voordat je op reis gaat met welke trucs toeristen afgezet worden.

Informatie over low budget op vakantie

Bespaartips voor je vakantie Goedkope hotels, jeugdherbergen en hostels
Goedkoop mobiel bellen op vakantie Gratis overnachten bij de locals
Goedkope vliegtickets boeken Internationale treinreizen en kortingskaarten
 
 
zoek naar campings
 
 
Hiken en kamperen
 
 
Zoek op de site
 

 
 
Rondreizen in Europa
 
 
Amerika
 
 
Rondreizen in Marokko
 
 
zoek naar campings
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Andorra Cyprus Finland Hongarije Letland
BelgiŽ Denemarken Frankrijk Ierland Liechtenstein
BosniŽ-Herzegovina Duitsland Griekenland ItaliŽ Litouwen
Bulgarije Estland Groot-BrittanniŽ KroatiŽ Luxemburg
         
MacedoniŽ Oostenrijk Rusland TsjechiŽ Zwitserland
Malta Polen SloveniŽ Turkije  
Monaco Portugal Slowakije IJsland  
Noorwegen RoemeniŽ Spanje Zweden  
 
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact