Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Goedkope vakantie in Liechtenstein

Liechtenstein is één van de rijkste landen van Europa en echt goedkoop is het nergens. Er rijdt een trein vanuit Oostenrijk naar Zwitserland die ook in Liechtenstein stopt.

In de hoofdstad Valduz vind je de meeste hotels en zelfs enkele hostels en pensions.

    Low budget reizen.
         
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
     
Reizen > Low budget in > Liechtenstein  
Low budget in Liechtenstein Hostels, budgethotels
Goedkoop op vakantie in Liechtenstein
Reizen door Liechtenstein

Liechtenstein ligt tussen Zwitserland en Oostenrijk in de Alpen. In Liechtenstein wordt de Zwitserse frank gebruikt als betaalmiddel. Liechtenstein is dus voor Europeanen geen goedkoop vakantieland. Men spreekt in Liechtenstein Duits.

De bergen van Liechtenstein zijn geschikt voor zowel wintersport als om te klimmen en te wandelen. Door Liechtenstein lopen zo'n 90 km aan fietspaden. Het enige wintersportgebied van Liechtenstein is Malbun, tussen Steg en Vaduz en vlakbij de grens met Oostenrijk.

De hoofdstad van Liechtenstein is Vaduz maar dat is niet de grootste stad.

De meeste toeristen die Liechtenstein aandoen komen maar voor een dag. De hoofdstad Vaduz en het nabijgelegen bergdorp Triesenberg zijn de belangrijkste toeristische trekpleisters van Liechtenstein.

Hier zijn ook de meeste hotels en hostels te vinden. Verder kun je in Liechtenstein overnachten in vakantiewoningen en pensions.

Kasteel in Liechtenstein
Foto: Het 13de-eeuwse kasteel Gutenberg bij de plaats Balzers, Liechtenstein. De toegang tot het kasteel is gratis.

Vervoer in Liechtenstein

Je kunt vanuit Oostenrijk en Zwitserland met de trein naar Liechtenstein. Je neemt dan de trein in Feldkirch, Oostenrijk, richting Buch in Zwitserland.

Deze spoorweg tussen Feldkrich en Buch loopt door Liechtenstein en passeert de stations Schaan-Vaduz, Forst Hilti, Nendeln en Schaanwald.

Andere internationale treinen rijden ook wel door Liechtenstein maar stoppen er niet.

Liechtenstein is verbonden met de busdiensten van Zwitserland. Er rijdt een bus vanuit het Zwitserse Buch en vanuit het Oostenrijkse Feldkirch.

Het dichtstbijzijnde vliegveld voor Liechtenstein ligt bij Zurich.

De hotels, budgethotels, pensions en hostels in Liechtenstein

De hotels in Liechtenstein zijn goed maar ook duur. Er zijn wel enkele hostels en jeugdherbergen in Valduz.

- Pensions, jeugdherbergen, B&B, kamers en hostels.

- Budgethotels, last minutes en hotels

Kamperen in Liechtenstein

Er zijn maar een paar campings in dit kleine land. Vrij kamperen is echter toegestaan zolang je op een privé-terrein maar toestemming vraagt aan de eigenaar.

Informatie voor je vakantie in Liechtenstein
Reisgidsen en routekaarten Handige reisartikelen
Tips voor je handbagage Handige spullen voor je camera
Kleine rugzakken voor dagtrips Powerbanks en opladers
 
 
zoek naar hotels
 
Hiken en kamperen
 
Zoek op de site
 
 
 
 
Rondreizen in Europa
 
zoek naar hotels
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact