Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Low budget vervoer naar je vakantiebestemming

Als je op vakantie gaat zijn de kosten van vervoer vrij hoog. Naast lopen en fietsen is liften ťťn van de goedkoopste manieren om te reizen.

Als je met de trein of het vliegtuig reist betaal je meer maar er zijn mogelijkheden om wat te besparen. Hier vind je tips om goedkoper te reizen.

    Low budget reizen.
goedkope hostels goekdope hostels en pensions hostels youth hostels hostels goedkope budget hostels
 
Reizen > Bespaartips > Low budget vervoer  
Handig inpakken Internationale treinreizen Goedkope vliegtickets
Goedkoop reizen met de trein, bus of veerboot
Low budget vervoer: vliegen, treinen, bussen en veerboten
 
 
zoek naar campings
 
 
Hiken en kamperen
 
Zoek op de site
 

 
Zoek op de site
 
 
reizen
 
 
veerboten
 
 
vliegreizen
 
Zoek op de site
1. Vervoer vanaf het vliegveld naar je hotel, hostel of resort

Als je de aankomsthal van het vliegveld verlaat ga je op zoek naar een taxi, metro, bus of trein. Als je wilt kun je van te voren online een taxi of shuttlebus reserveren om je met je bagage naar het hotel te brengen.

Shuttlebussen zijn vaak goedkoper dan een taxi omdat je in deze achtpersoonsbusjes vaak per stoel betaalt.

tickets Taxi's en shuttlebussen op meer dan duizend vliegvelden

2. De veerboten op de Noordzee, de Oostzee en op de Middellandse Zee.

Hier vind je een groot deel van de veerdiensten in Europa en Noord-Afrika met informatie over de havens, de vertrektijden en de aankomsttijden en de tarieven. Je kunt hier natuurlijk ook online reserveren voor een overtocht op een veerboot.

Tip: Als je met meerdere mensen in een auto gaat kan dat aanzienlijke schelen in de kosten. De verschillen kun je opzoeken in de online dienstregeling.

tickets Online dienstregeling en prijzen van veerboten in Europa
veerboot naar Engeland
Foto: Vanuit de haven van Calais varen iedere dag veel veerboten van de rederijen P&O en Myferrylink naar Engeland. Als je op het laatste moment naar Londen wilt en er zijn geen goedkope vliegtickets te vinden dan is de boot een goed alternatief.

3. Reizen met de trein

Reizen met de trein is duur maar de spoorwegen hebben regelmatig acties en aanbiedingen waardoor een treinkaartje plotseling wel heel goedkoop wordt als je in een bepaalde periode of buiten de spits reist. In Nederland kun je regelmatig goedkope treinkaartjes kopen in supermarkten of drogisten. Ook in Duitsland worden veel kortingen op treinkaartjes gegeven.

Koop dus in Duitsland niet zomaar een kaartje bij de automaat maar ga naar het loket en informeer naar de mogelijkheden. In ItaliŽ is reizen met de trein heel goedkoop.

Als je langere afstanden met de trein reist kun je een kaartje voor de hoge snelheidstrein kopen. Kaartjes moet je vooraf online kopen. Ook hier zijn regelmatig goedkope aanbiedingen.

tickets Goedkope treinkaartjes
treinreizen

4. Reizen met een pendelbus

Iedere dag rijden tientallen pendelbussen heen en terug tussen Nederland en BelgiŽ en de populairste vakantiebestemmingen in Europa. Het vervoer met een pendelbus is goedkoop. Voor een paar tientjes reis je al naar Brussel, Londen of Parijs.

Er rijden iedere dag meerdere bussen naar de badplaatsen aan de Spaanse en Franse kust, naar de populairste wintersportbestemmingen en naar leuke steden als Parijs, Londen en Berlijn.

Let er wel op hoe lang je onderweg bent. Soms duurt de reis mede door het opstappen lang. In veel bussen heb je wel gratis WIFI.

tickets Kaartjes voor pendelbussen (met prijzen en vertrektijden).

5. Liften vanuit Nederland en BelgiŽ

De goedkoopste manier om te reizen is door te liften of lifters tegen een vergoeding van de brandstofkosten mee te nemen. Liften kan natuurlijk door gewoon bij een oprit te gaan staan en de duim op te steken maar veiliger, comfortabeler en sneller is het om vooraf een lift te regelen. Er zijn een aantal sites waar je een lift kunt vinden of waar je een mogelijkheid om mee te liften kunt aanmelden.

Liften kan gratis zijn als de chauffeur graag gezelschap heeft onderweg of graag af en toe wil wisselen bij het rijden. Het is echter ook redelijk als de chauffeur een vergoeding vraagt voor een deel van de brandstof. Dan heeft de chauffeur ook goedkoop vervoer.

Liftcentrale

6. Reizen met het vliegtuig

Tegenwoordig zijn er veel goedkope vliegtuigmaatschappijen goedkoop naar bijna iedere vakantiebestemming in Europa kunt vliegen. Je krijgt bij deze prijsvechters dezelfde service als in de bus en voor alle extra's moet je bijbetalen. Als je geen extra's vraagt als eten en drinken tijdens je vlucht, een gereserveerde zitplaats en weinig bagage bij je hebt kun je goedkoop vliegen.

Reserveer wel op tijd want een paar dagen voor vertrek zijn de stoelen bij prijsvechters vaak veel duurder.

tickets Goedkope vliegtickets vinden
Lees ook:
Goedkope vliegtickets Goedkoper reizen
Reisbureau voor backpackers Hostels en jeugdherbergen
Voordelig een auto huren Internationale treinreizen en kortingskaarten
Tips voor je handbagage Handig inpakken
Vliegvelden en goedkope vluchten
Amsterdam Schiphol Eindhoven Airport
Barcelona Londen
Alicante en Valencia Lissabon en Faro
Brussel Airport Rome
Milaan, Pisa en Florence AndalusiŽ
Rotterdam en Maastricht Parijs
Vliegvelden aan de Duitse grens
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Andorra Cyprus Finland Hongarije Letland
BelgiŽ Denemarken Frankrijk Ierland Liechtenstein
BosniŽ-Herzegovina Duitsland Griekenland ItaliŽ Litouwen
Bulgarije Estland Groot-BrittanniŽ KroatiŽ Luxemburg
         
MacedoniŽ Oostenrijk Rusland TsjechiŽ Zwitserland
Malta Polen SloveniŽ Turkije  
Monaco Portugal Slowakije IJsland  
Noorwegen RoemeniŽ Spanje Zweden  
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact