Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Activiteiten in de Ardennen

De Ardennen heeft een landschap dat uitnodigt tot avontuur. Je kunt er skiŽn, langlaufen, bergbeklimmen, abseilen, mountainbiken, hiken en kamperen.

Hieronder vind je informatie over de outdoor-activiteiten die je in verschillende plaatsen in de Ardennen kunt doen.

    Low budget in de Ardennen
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar AziŽ Goedkope vlluchten naar AustraliŽ en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > BelgiŽ > Ardennen > Leuke dingen doen
  Goedkoop overnachten in BelgiŽ Raften en kanovaren bij Han
Actief in de Ardennen: skiŽn, langlaufen, bergbeklimmen, abseilen, raften, mountainbiken en meer.
Leuke dingen doen in de Ardennen
1. Bergbeklimmen

Er zijn in de Ardennen veel rotswanden beklimbaar. Veel rotswanden zijn al uitgerust met haken van de plaatselijke klimvereniging.

Als je in de Ardennen wilt bergbeklimmen of abseilen kun je overnachten in de plaatsen als Bomal, Goyet, Hotton, Mozet, Pont-a-Lesse, Chanxe, Dave, Freyr, Sy, Stavelot en Waulsort.

Vakantie in de Ardennen

Ardennen
Foto: In de rivier de Ourthe kun je bij Durbuy kajaks huren.

2. Wintersport in de Ardennen

De maanden januari en februari zijn uitermate geschikt voor ski en langlauf vakanties in de Ardennen. Hoewel de sneeuwzekerheid in de Ardennen geen 100% is, is de kans toch vrij groot dat je kunt skiŽn of langlaufen.

De noordelijke regio's en oostelijke regio's van de Ardennen hebben de meeste kans op sneeuw. Het wintersportgebied is heel geschikt voor families en beginnende wintersporters. Je kunt er goed langlaufen.

Er worden vanuit de dorpen speciale bussen ingezet om toeristen naar de besneeuwde hellingen te vervoeren. Ter plekke kun je aan een drietal kleuren de moeilijkheidsgraad aflezen. Groen is voor beginners, blauw is iets moeilijker met steilere hellingen tot 25 graden en rood is voor de gevorderde skiŽr. Ten slotte is er nog zwart voor de specialisten.

In het noorden van dit gebied liggen de Hautes Fagnes (de Hoge Venen & Eupen). Hier zijn bergen te vinden met hoogtes tussen de 500 en 600 meter. Zo is er Mont Rigi waar je kunt kunt langlaufen.

In de gemeente Malmedy kun je langlaufen, .

Hoogte 540 meter: het wintersportcentrum in Baugnez, Baugnez Pistes Houyres, Route du Luxembourg 47, Malmťdy, tel. +32 (0) 80 33 75 35
Hoogte 510 meter: Hotel Ferme Libert, Village 26, 4960 Malmťdy tel +32 (0) 80 33 02 47

In het noordoosten ligt het gebied de Eifel Berge (Belgische Eifel). Hier zijn de bergen tegen de 700 meter hoog. Hier vind je voornamelijk goede langlaufgebieden, zoals Herzenbosch, Rotheck & het Eifelskizentrum. In Zosterbach kun je skiŽn en rodelen.

De overige gebieden zijn wat kleiner en alleen geschikt voor langlaufen. Zo is er in de vallei Haute Valee de l'Our waar je in de winter op twee plaatsen kunt langlaufen. Het gebied Baugnez, Baugnez in het oosten en Faymonville in het midden.

Langlaufen en bier drinken kan bij het biermuseum in Rodt Tomberg, Musťe de la BiŤre, Rodt 89, St-Vith. Tel.:+32 (0)80/22 63 01.

Goedkoop overnachten in de Ardennen.

Je kunt langlaufen in o.a. Malmedy, Vith, Herzenbosch en Baugnez.

3. Mountainbiken en fietsen

Met een gehuurde fiets of MTB kun je dagenlang de vele fietsroutes in de Ardennen afrijden. De kaarten hiervoor zijn gratis op internet downloaden. Je kunt ze ook bij plaatselijke VVV's kopen.

De laatste jaren zijn tochten in de Ardennen met mountainbikes erg populair. Op een mountainbike kom je het dichtste bij de natuur van de Ardennen.

Jaarlijks wordt er een koers voor amateurs gehouden tussen Luik en Bastenaken van meer dan 250 km.

Durbuy kajaks

4. KanoŽn en raften in de Ardennen

Er zijn in de Ardennen een aantal rivieren bijzonder geschikt om te kanoŽn of te kajakken. De beste rivieren voor kanovaren of kajakken zijn De Lesse, de Semois, de Ourthe, de AmblŤve en de Sure en vele van hun zijrivieren.

Let er ter plaatse wel op of je er wel mag kanoŽn, want er zijn afspraken met vissers getroffen, waardoor je voor en na bepaalde tijden niet meer mag varen.

Voor een rustig dagje varen kun je het beste naar De Semois of de Ardense Maas gaan. Ook zijn er twee rivieren, de Sure en de Wiltz, waar je terecht kan voor het spectaculaire raften.

Groepsgewijs ga je bij raften in een boot een wilde rivier af en vaar je langs rotsen, door stroomversnellingen en kleine watervalletjes.

Informatie over kajakken en raften in de Ardennen

In plaatsen als Coo, Durbuy, La Roche-en-Ardenne en Dinant kun je gemakkelijk kajaks huren.

5. Wandelen en hiken in de Ardennen

Veel toeristen gaan naar de Ardennen om heerlijk te ontspannen of actief te wandelen. Er zijn in de Ardennen een groot aantal langeafstandswandelingen uitgezet, de zogenaamde Grandes Randonnťes (GR).

Een paar leuke routes zijn de GR-56 door het Drielandengebied van Eupen naar Ouren (88 km) en het Grote Routepad GR-577 langs de omloop van de Famenne en door het gebied van de Lesse en Lomme.

Je passeert bij de GR-577 plaatsen met grotten zoals Hotton, Rochefort en Han-sur-Lesse.

Op de meeste landkaarten staan deze routes vermeld.

Wandelgidsen en routekaarten voor de Ardennen

6. Zwemmen in de Ardennen

De belangrijkste rivieren in de Ardennen zijn de Ambleve, de Maas, de Ourthe, de Semois en de Vesder. Deze rivieren hebben allerlei vertakkingen en je kunt overal wel een plaats vinden om het water in te gaan.

Let wel op de waarschuwingen ter plaatse want soms wordt het water van onvoldoende kwaliteit bevonden en mag er niet worden gezwommen.

Informatie over de Ardennen
 
 
Belgische Ardennen
 
 
Kaart van de Ardennen
 
 
zoek naar hotels
 
 

 
 
Kaart van de Ardennen
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact