Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Een low budget vakantie in Turkije

In Turkije is kunst, natuur, archeologie en geschiedenis in overvloed. Ook voor de actieve toerist is er in Turkije veel moois te vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: duiken, bergsporten, zeilen, skiŽn, golfen en raften.

Ook als je niet van een All-Inclusive-Resort houdt heeft Turkije veel te bieden. Reis eens met je rugzak door Marmara, Capadocia of Anatolia. De hotels zijn er nog heel goedkoop.

    Low budget reizen.
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
   
Reizen > Low budget in > Turkije
Goedkoop in Istanbul .Goedkoop overnachten in Turkije
Low budget vakantie in Turkije Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Low budget in Turkije
Reizen in Turkije

Turkije heeft een fascinerende geschiedenis van zo'n 10.000 jaar oud waar tegenwoordig nog steeds overal de sporen van te vinden is. De Turkse kust is 8000 km lang met een heldere lichtblauwe zee. Istanbul is de enige stad ter wereld die op twee continenten ligt (Europa en AziŽ).

Turkije is een zeer groot land. Over land reis je per bus vaak sneller dan per trein maar toch ben je met de bus van Istanbul naar Trabzon in Oost Turkije toch nog wel zo'n 18 uur onderweg.

Je kunt Turkije in een aantal regio's verdelen:

Marmara De westkust van Turkije, de Middellandse Zee en de Zwarte Zee.
Anatolia Centraal Anatolia, het gebied rond de Zwarte zee, Oost Anatolia en Zuidoost Anatolia. Ankara en Izmir liggen in Anatolia.
Istanbul Een leuke stad voor een stedentrip.
CappadociŽ CappadociŽ is een streek in Anatolia met een heel bijzonder landschap. De grothotels en hostels van Goreme.

Turkije is rijk aan historisch bezienswaardigheden, er zijn goede badplaatsen en ook het binnenland is de moeite waard om doorheen te trekken.

Populaire bestemmingen zijn Cappadocia, Istanbul, Antalya, Izmir en Marmaris.

De hotels, budgethotels, pensions en hostels in Turkije

Een hotel is in Turkije meestal gemakkelijk te vinden. Alleen op sommige feestdagen en soms in het hoogseizoen zitten de hotels vol. Er zijn ook veel pensions van particulieren.

Bij stations word je vast aangeklampt door mensen die je hotels, pensions en kamers aanbieden. Onderhandelen kan schelen in de prijs. Ga wel eerst naar de kamer kijken voordat je akkoord gaat.

In veel goedkope hotels in Istanbul mag je op het dak slapen. Dat is heel goedkoop en als het warm is best wel aangenaam. Hieronder kun je goedkope slaapplaatsen vinden.

Pensions, jeugdherbergen, B&B, kamers en hostels in Turkije.

Budgethotels, last minutes en hotels in Turkije

CappadociŽ in de buurt van Goreme
Foto: CappadociŽ in de buurt van Goreme.

Kamperen in Turkije

In Turkije zijn niet veel campings te vinden. In het zuiden aan de kust, rond Istanbul en in CappadociŽ zijn ze wel te vinden. Met het sanitair op een Turkse camping is het vaak behelpen.

Vrij kamperen in afgelegen gebieden is wel toegestaan. Op privť terreinen natuurlijk alleen met toestemming van eigenaar. Slapen in een auto of camper langs de weg is verboden.

Turkije Anatolia Turkije Anatolia

Reizen naar Turkije

Naar Turkije reizen kan op vele manieren. Het snelst en vaak het goedkoopst is waarschijnlijk het vliegtuig. Bekende vliegvelden in Turkije zijn die van Ankara, Istanbul, Izmir, Antalya, Adana, Trabzon en Dalaman.

Vanuit Nederland vertrekken er o.a. goedkope vluchten naar Istanbul, Antalya en Bodum. Met de auto of trein kun je natuurlijk ook naar Turkije te reizen, maar dat duurt wel een paar dagen en is met overnachtingen waarschijnlijk duurder dan een vliegreis.

De vliegvelden van Istanbul

Leuke attracties in Turkije

De luchtballonnen van Goreme Fietsen, scooters en quads in CappadociŽ
Cappadocia  

Zoek hier informatie over goedkope vakantie in Turkije

Tips om te voorkomen dat je afgezet wordt Afzetterij en gedoe op reis
Veilig reizen in Turkije (Rijksoverheid) Bagage veilig meenemen
Powerbanks en opladers Handige spullen voor je reis
Een lakenzak voor in je hostel Reisgidsen en routekaarten
 
 
Turkije Anatolia
 
 
plattegrond van Marmara
 
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 
 
 
Turkije Anatolia
 
 
plattegrond van Marmara
 
 
zoek naar hotels
 
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact