Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Goedkope vluchten

Voor dezelfde vluchten zie je vaak verschillende prijzen voor een vliegticket. Dit heeft te maken met o.a. het moment van reserveren, de dag dat je wilt vliegen, de vliegtuigmaatschappij en het vliegveld waarvan je vertrekt.

Hieronder vind je tips om goedkoop aan vliegtickets te komen. Ook vind je informatie over low-cost maatschappijen als Ryanair, EasyJet en Transavia.

    Low budget reizen.
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar AziŽ Goedkope vlluchten naar AustraliŽ en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Bespaartips > Vliegtickets vinden De goedkope prijsvechters
Goedkoop vliegen met: Ryanair - Transavia - Easyjet - KLM Vliegen van de budget vliegvelden
Tips om de goedkoopste vliegtickets te vinden Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Tips om goedkope vliegtickets te vinden

1. Blijf een zaterdagnacht weg

Zoek met data waar in ieder geval tussen aankomst en vertrek een zaterdagnacht zit. Dit geeft vaak al lagere prijzen.

2. Reserveer vroeg

De eerste stoelen worden vaak tegen een lage prijs verkocht. Daarna worden de prijzen hoger. Vooral bij langere vluchten kan het schelen om al vroeg op zoek te gaan naar een aantrekkelijke aanbieding.

In de laatste week zijn de prijzen, op aanbiedingen na, het hoogst.

3. Kies de juiste vertrekdatum

Tickets zijn goedkoper als je op een dinsdag, woensdag of donderdag vertrekt. Als het mogelijk is om wat te schuiven met je vakantiedagen kun je de tarieven van vluchten op verschillende dagen vergelijken.

Kijk ook eens naar de prijzen van tickets op de dagen rond je terugvlucht.

Zoek goedkope vluchten

4. Kies de juiste datum om terug te vliegen

Als je op een zondag, dinsdag of woensdag terugvliegt krijg je goedkopere vliegtickets dan wanneer je op een andere dag vertrekt. Een weekendtrip is dus het goedkoopst als je op donderdag vertrekt en op zondag terugvliegt.

5. Op het laatste moment boeken

Meestal zijn de goedkoopste tickets het eerste verkocht. Probeer dus zo vroeg mogelijk te boeken.

Als je niet vast zit aan een vaste vertrekdatum of vakantiebestemming dan kan het lonen om wel gewoon af te wachten en de lastminute aanbiedingen te volgen van reisbureaus.

Sommige pakketreizen worden in de laatste weken met korting aangeboden. Je loopt echter wel het risico dat je geen geschikte lastminute vindt en uiteindelijk duurder uit bent.

Aanbiedingen van reisbureaus

6. Reis buiten de schoolvakanties.

Vermijd de voorjaarsvakantie, de zomervakantie en de kerstvakantie als je kunt. In de schoolvakanties is vliegen gewoon duur. In Duitsland en BelgiŽ vallen veel vakanties en feestdagen op andere dagen.

Kijk dus ook eens bij de vliegvelden in onze omringende landen.

Vliegveld Heathrow terminal 5

7. Kies het juiste vliegveld

Als je de keuze hebt tussen verschillende vliegvelden kan het lonen om de prijzen te vergelijken. Vaak is de luchthavenbelasting op kleine vliegvelden lager dan die op de grotere vliegvelden. Ook vliegen de goedkope prijsvechters vaak op kleinere vliegvelden als Eindhoven Airport, Rotterdam Airport en Maastricht. Ook vliegvelden als Weeze, Brussels Airport en DŁsseldorf Airport zijn goedkoop.

Let er wel op dat kosten van en naar het vliegveld ook reiskosten zijn. Als je met een prijsvechter vliegt zul je waarschijnlijk iets verder van je bestemming op een goedkoop vliegveld landen. Je moet er bij een prijsvechter dus rekening mee houden dat je extra kosten moet maken om van het vliegveld naar je bestemming te reizen.

Goedkope vliegvelden bij: Barcelona, Londen, Parijs, Brussel, Rome, Alicante en Valencia, Lissabon en Faro en de Duitse grens

Vervoer vanaf het vliegveld naar je hotel

8. Let op bij prijsvechters:

Er zijn een aantal goedkope vliegtuigmaatschappijen die tegen bijna bodemprijzen vluchten aanbieden. Deze maatschappijen kunnen een vlucht goedkoop aanbieden omdat ze alleen op populaire bestemmingen vliegen, ze vooral van kleinere, goedkope, vliegvelden vertrekken en omdat ze geen gratis maaltijden en drankjes aan boord aanbieden.

Let er wel op dat bij de aanbiedingen soms uitgegaan wordt van exclusief prijzen. Zo moet je bij Ryanair per koffer een hoge toeslag betalen.

Steeds meer maatschappijen doen dit overigens inmiddels ook. Ook moet je bij prijsvechters eventueel extra reiskosten van en naar een afgelegen vliegveld voor lief nemen.

Enkele voorbeelden van goedkope aanbieders zijn: Ryan Air, Transavia en Easyjet. Lees de voorwaarden tijdens het boeken altijd goed door zodat het je duidelijk is wat de totale kosten zijn.

Soms is KLM goedkoper maar ook hier betaal je inmiddels binnen Europa per koffer.

Lees over de prijsvechters - Vergelijk de prijzen met KLM

9. Beperk je bagage

Ruimbagage meenemen is duur. Zelfs bij KLM betaal je inmiddels binnen Europa per koffer. Zware winterjassen en schoenen kun je aandoen en als er ruimte is kun je in je handbagage nog wel wat zware souvenirs kwijt.

Neem in ieder geval zo weinig mogelijk bagage mee. Op je vakantieadres zijn immers ook supermarkten.

Tips voor je handbagage

10. Regel zo weinig mogelijk op het vliegveld

Als je online je kaartjes koopt en wijzigingen doorvoert ben je vaak veel goedkoper uit dan wanneer je dat telefonisch doet of op het vliegveld regelt. Zelfs je bagage neem je goedkoper mee als je van te voren online incheckt.

Iets wijzigen op je kaartje is ook duur. Zorg ervoor dat je bij de boeking geen vergissingen maakt in je gegevens.

Iets ter plekke regelen op het vliegveld is bij de prijsvechters duurder dan bij andere maatschappijen al wordt het verschil wel steeds kleiner. Lees de voorwaarden bij je kaartjes dus goed.

tickets Kaartjes voor vervoer vanaf het vliegveld met een taxi of Airport-bus (met prijzen).
Bespaartips voor je vakantie Low-cost airlines
Tips om je bagage veilig mee te nemen  
 
 
vliegvelden in Nederland
 
 
Zoek op de site
 

 
Zoek op de site
 
 
vliegvelden in Nederland
 
 
zoek naar campings
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Andorra Cyprus Finland Hongarije Letland
BelgiŽ Denemarken Frankrijk Ierland Liechtenstein
BosniŽ-Herzegovina Duitsland Griekenland ItaliŽ Litouwen
Bulgarije Estland Groot-BrittanniŽ KroatiŽ Luxemburg
         
MacedoniŽ Oostenrijk Rusland TsjechiŽ Zwitserland
Malta Polen SloveniŽ Turkije  
Monaco Portugal Slowakije IJsland  
Noorwegen RoemeniŽ Spanje Zweden  
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact