Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Low budget vakantie op Malta en Gozo

Hier vind je informatie over goedkope reizen naar Malta en Gozo. Aangezien de zon op Malta het hele jaar schijnt is het ook buiten het seizoen een goed vakantieland.

Op Malta en Gozo zijn in plaatsen als Sliema, Rabat, La Valletta, St Pauls Bay, Msida en Victoria goedkope guesthouses (pensions), inn's en hostels te vinden.

    Low budget reizen.
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
   
Reizen > Low budget in > Malta
Goedkope hostels op Malta Eilandhoppen op Malta Overnachten op Malta en Gozo
Low budget in Malta en Gozo overnachten
Low budget in Malta en Gozo
De eilanden Malta, Gozo en Comino

Malta bestaat uit het eiland Malta en de twee kleinere eilanden Gozo en Comino. Men spreekt er Engels en Maltees. Het hele jaar schijnt de zon op Malta dus niet alleen in de zomer maar ook in de winter is het er aangenaam toeven.

Op Malta maak je kennis met 7000 jaar geschiedenis.

Het landschap is uitermate geschikt om te mountainbiken of te hiken. Mountainbikes zijn dan ook gemakkelijk ter plaatse te huren.

De hoofdstad van Malta is La Valletta. Deze stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een stad vol pleinen, kleine nauwe straten, paleizen, monumenten en cafťs.

Je kunt er ook heerlijk shoppen. Behalve op zondag is er in Valletta iedere dag een markt in Merchants Street. Op zondag ochtend vind je net buiten Valletta de curiosa markt Il Monty. Op de vismarkt van het vissersdorp Marsaxlokk op zondag kun je bijzondere vissen kunt zien.

Overnachten op Malta en Gozo

haven op malta haven op malta
De haven van Malta De haven op Malta

In de plaatsen St Juan's en Paceville kun je op Malta het beste uitgaan. Hier vind je ook de luxe hotels, het casino en dure restaurants.

Als je snel het hele eiland wilt zien kun je een jeep huren. Als je dat met een aantal vrienden doet is het betaalbaar. Voordeel is dat je dan in korte tijd veel ziet. Ook een auto huren kan dan aantrekkelijk zijn. Vergeet niet links te blijven rijden.

Autoverhuur en eilandhoppen op Malta, Gozo en Comino

Het eiland Comino is kaal en dor maar ruikt heerlijk naar het komijn dat hier groeit.

Het eiland is bekend om zijn "Blue Lagoon" met helder water en prachtige stranden waar je kunt snorkelen en duiken. Als je van natuur en rust houden moet je hier zeker langs gaan. Er is een hotel.

Het eiland Gozo heeft meer te bieden dan Comino. Het kleine eiland is groener dan Malta en in het voorjaar bloeien overal kruiden. Je kunt aan de kust zeilen, snorkelen, duiken en vissen. Er zijn een aantal dorpen, tempels, forten, een prachtige natuur en een karakteristieke rotsachtige kust. Het is een bezoek zeker waard.

Er zijn hotels en B&B's op Gozo maar je kunt er ook overnachten in een boerderij of een vakantiehuis in het dorp.

Leuke dingen doen op Malta en Gozo

> De ruÔnes van de 5000 jaar oude tempels van Tarxien, Hagar Qim en Mnajdra. In het Museum of Archaeology in de plaats Valletta liggen overigens ook delen van de ruÔnes.
> Een rondvaart naar Gozo. Op Gozo zijn de belangrijkste bezienswaardigheden de stranden, de Ggantija Temples, Ta' Pinu Basilica in het dorp Gharb en de grot Calypso's Cave. Vanaf de rotsige kust bij het dorp Qala heb je een prachtig uitzicht op Malta.
> De Dingli Cliffs zijn de hoogste klippen van Malta.
> De partyboot Fernandez 2 vaart rond 18:30 uur de haven van Sliema. De boot vaart naar een blauwe baai waar het feest begint. Je kunt onbeperkt eten en drinken, er is een DJ en in de nacht kun je bij maanlicht zwemmen.
> In het vissersdorp Marsaxlokk zie je in de haven de vissersboten waarop ogen geschilderd zijn. In Marsaxlokk zie je op de markt vissen als tonijn, goudmakreel en zwaardvis. Er zijn in het dorp inmiddels ook visrestaurants waar je vers gevangen vis kunt eten.
> De open Hop-On Hop-Off bussen rijden over het hele eiland Malta. Zo kom je gemakkelijk bij de belangrijkste bezienswaardigheden van Malta. Er is een noordelijke en een zuidelijke route.

Ook op Gozo rijden Hop-On Hop-Off bussen.

tickets Tickets voor rondvaarten, attracties en excursies (met prijzen).
Mallta busdienst strand en zee
Malta Een bus op Malta De kust van Malta

Openbaar vervoer op Malta

Malta International Airport ligt zo'n 10 kilometer van Valletta tussen de dorpen Luqa en Gudja. Met de bus is alles op Malta en Gozo goed te bereiken. De grootste busterminal vind je vlak buiten de stadspoort van Valletta.

Ook op het eiland Gozo kun je met de bus overal komen. Alle bussen vertrekken vanuit de hoofdstad Victoria en maken een rondje over het eiland.

Vluchten naar Malta - Shuttlebussen en taxi's van het vliegveld naar je hotel

Vanuit de haven van Valletta vertrekt er iedere dag een veerboot naar SiciliŽ. De overtocht duurt ongeveer twee uur. Vanaf de kust op de noordzijde van het eiland kun je met een veerboot naar de eilanden Comino en Gozo.

De veerboten op Malta en Gozo

Engels leren tijdens je vakantie op Malta

Op Malta zijn meer dan 30 talenscholen waar je tijdens je vakantie Engels kunt leren.

De talenscholen op Malta

De openingstijden van winkels op Malta:

De winkels op Malta zijn van 9.00 tot 13.00 uur en van 16.00 tot 19.00 uur geopend. In toeristische plaatsen zijn veel winkels tot 22.00 uur open. Op zondags zijn de meeste winkels op Malta en Gozo gesloten.

een luxe hotelkamer

De hotels, budgethotels, pensions en hostels in Malta

Op de eilanden Malta en Gozo zijn veel eenvoudige hotels, inns en guesthouses (pensions) te vinden. Vaak worden die via reisbureaus en touroperators verhuurd. Vooraf reserveren is aan te raden.

Op de onderstaande pagina's vind je aanbieders van goedkope accommodaties op Malta en Gozo. Vooral de plaatsen Sliema, Rabat, La Valletta, St Pauls Bay en Msida bieden goedkope guesthouses en hostels.

De hotels en appartementen op Malta

Guesthouses, jeugdherbergen, B&B, budgethotels en hostels op Malta.

Kamperen in Malta

Op Malta zijn niet veel mogelijkheden om te kamperen. Er is inmiddels een officiŽle camping in Malta bij Dahlet ix-Xmajjar vlakbij de White Tower, Armier. De camping ligt ongeveer op 30m van de kust.

Vrij kamperen is op de eilanden niet toegestaan en als je op een privťterrein wilt kamperen moet je toch eerst toestemming bij de politie vragen.

Campings

Reisgidsen en routekaarten Handige reisartikelen
Tips voor je handbagage Handige spullen voor je camera
Kleine rugzakken voor dagtrips Powerbanks en opladers
 
 
kaart van Malta en Gozo
 
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 

 
 
kaart van Malta en Gozo
 
 
 
 
zoek naar hotels
 
 
Hiken en kamperen
 
Zoek op de site
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
Andorra Cyprus Finland Hongarije Letland
BelgiŽ Denemarken Frankrijk Ierland Liechtenstein
BosniŽ-Herzegovina Duitsland Griekenland ItaliŽ Litouwen
Bulgarije Estland Groot-BrittanniŽ KroatiŽ Luxemburg
         
MacedoniŽ Oostenrijk Rusland TsjechiŽ Zwitserland
Malta Polen SloveniŽ Turkije  
Monaco Portugal Slowakije IJsland  
Noorwegen RoemeniŽ Spanje Zweden  
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact