rugzaktrips vakantie

Goedkoop eten tussen de middag in Berlijn

In Berlijn kun je tussen de middag eten in meer dan honderd bedrijfskantines die publiek toegankelijk zijn. Deze kantines zijn verpacht aan een cateraar en iedereen is welkom.

Hier vind je de beste kantines in het centrum van Berlijn. Een ontbijt kost hier maar een paar euro en voor minder dan 6 euro heb je er al een goede warme maaltijd.

Potsdamer Platz Berlijn

De Potsdamer Platz

De Kantine im Berliner Ensemble

De Kantine im Berliner Ensemble is de kantine van het theater aan de Bertolt-Brecht Platz. Om bij de kantine te komen loop je langs de slagbomen bij de portier door naar de kantine. Bij de slagbomen staat de richting naar de kantine op een groot bord met een pijl aangegeven.

Het is een leuke kantine met grote posters van Duitse artiesten. Hier eet je tussen Duitse artiesten.

Adres: Kantine des Berliner Ensemble, Bertolt-Brecht-Platz 1, Berlijn. Metrostation: S-/U-Bahn Friedrichstraße, Tram M1 en 12.

Die Kantine im Abgeordnetenhaus Berlin

Die Kantine im Abgeordnetenhaus Berlin is een openbaar toegankelijke kantine vlakbij de Potsdamer Platz. Deze kantine is iedere werkdag geopend van 8:30 uur tot 16:00 uur. Je kunt er dus ook ontbijten.

Tussen 11:30 uur en 13:00 uur hebben de eigen werknemers voorrang boven toeristen maar verder kun je gewoon aanschuiven. Het eten is er vers en meestal biologisch. De keuken sluit rond 14:00 uur.

Adres: Die Kantine im Abgeordnetenhaus Berlin, Niederkirchnerstraße 5, Berlijn. Metro: Potsdamer Platz.

Markten Berlijn

De markten van Berlijn

De kantine van het stadhuis van Kreuzberg.

De kantine met het mooiste uitzicht is de kantine van het stadhuis van Kreuzberg, een wijk in Berlijn. De kantine is gevestigd op de tiende etage van een lelijk maar hoog gebouw. In de kantine heb je een prachtig uitzicht op Berlijn.

Ook deze kantine is vrij toegankelijk voor iedereen. Het kan er erg druk zijn. De kantine is van maandag tot en met vrijdag geopend van 7:00 uur tot 15:00 uur.

Adres: Restaurant Cafeteria, Bezirksamt Friedrichshain-Kreuzberg von Berlin Bürgeramt (Berlin), Yorckstraße 4-11, 10965 Berlijn. Metrostation: Mehringdamm, S-Bahn.

restaurant

Het kleine Italiaanse restaurant Piccola Taormina in de Uhlandstraße 29, een zijstraat van de Kurfürstendamm, heeft goede en toch goedkope pasta en pizza's.

De lekkerste Berlijner Curryworst.

Als je een liefhebber bent van echte Berlijner Curryworst dan moet je naar Curry 36 gaan. De meest bekende vestiging van de Imbiss-keten Curry 36 ligt vlakbij het stadhuis in Kreuzberg, naast het Metropol Hostel in de zijstraat Mehringdamm (op nummer 36).

De worsten van Curry 36 hebben een reputatie buiten de grenzen van Berlijn en het is er dan ook altijd erg druk. Open van 9.00 uur tot 5:00 uur in de ochtend.

Adres: Curry 36, Mehringdamm 36, 10961 Berlin, Duitsland>

attractie berlijn

Checkpoint Charley is één van de attracties van Berlijn.

Eten in een mensa van de universiteit

Let op: Bij de mensa's van de universiteiten heb je tegenwoordig een mensa kaart nodig om er te mogen eten. Je kunt er dus alleen nog maar eten als gast van een student.

Enkele tips voor een goedkoop verblijf

Universal-Osthafen Kantine

Openingstijden: Iedere werkdag tussen 11:45 en 15:00. Adres: Stralauer Allee 1, Berlijn (Berlin-Friedrichshain). Metro: Warschauer Strasse

Gemeinschaftskantine in der Agentur für Arbeit Berlin Mitte

Openingstijden: Iedere werkdag tussen 7:00 en 15:00. 's Ochtends kun je hier ook ontbijten. Een lunch kost ongeveer 6 euro. Adres: Charlottenstr. 90, Berlijn

eten

Kantine im Huss Medienhaus

Openingstijden: Van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 en 16:00. Adres: Am Friedrichshain 22, Berlijn

Theaterkantine in der Volksbühne

Openingstijden: tussen 8:00 en 12:00 uur in de nacht. Kom voor de lunch rond de middag. Adres: Rosa-Luxemburg-Platz, Linienstr 227, Berlijn. Neem de ingang Kantine-Bühnene. Het is aangegeven.